Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisarul-șef Gabriel Florescu de la BCCO Brașov, împuternicit să preia conducerea Brigăzii Alba, în locul lui Berbeceanu. Precizări de la DIICOT

Publicat

Şeful  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Braşov, comisarul-şef Gabriel Florescu, a fost împuternicit, luni, la conducerea BCCO Alba Iulia, în locul lui Traian Berbeceanu, după ce acesta a fost arestat preventiv. Florescu are o vechime de 8 ani în cadrul structurii de la Brașov.

Florescu a fost împuternicit printr-o dispoziţie dată de şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În locul lui Florescu, la conducerea BCCO Braşov a fost împuternicit, tot de luni, comisarul-şef Adrian Mahica, şef al Serviciului Combaterea Traficului de Persoane din BCCO Braşov.

Despre Florescu

Data şi locul naşterii: 27 decembrie 1963, Bucureşti. La 22 de ani, s-a încadrat ca locotenent la Secţia 10 Miliție din Bucureşti, pe domeniul economic.  După un timp fost mutat la altă secţie, la pază şi ordine. Revoluţia l-a prins tot la Ordine Publică, la Miliţia Capitalei, după care a fost promovat la Direcţia Economică din cadrul Inspectoraului General al Poliţiei Române, de unde a fost din nou mutat la Sectorul 3 Judiciar, apoi Biroul Economic de la Secţia 13.

Gabriel Florescu a renunţat o vreme la munca de poliţie. Timp de un a fost director la o firmă şi opt luni jurist consult la Ambasada Iranului.

În 2000, s-a întors la Secţia 15, tot la ”Economic“ apoi s-a mutat  la ”Crimă Organizată” de unde a fost transferat la Serviciile Antidrog din cadrul Direcţiei Antidrog a Direcţiei Generale de Combatrere a Criminalităţii Organizate a IGPR.

Acum opt ani, în urma unui concurs, poliţistul a ocupat funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov. Este căsătorit și are un copil.

****

 

Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia a fost atacată cu recurs la instanţa supremă. Ternenul a fost stabilit pentru miercuri, 30 octombrie.

Citește și MOTIVAREA arestării preventive în cazul BERBECEANU. Vezi ce de a considerat instanţa că şeful BCCO Alba Iulia trebuie ţinut după gratii

Comunicat DIICOT:Conducerea centrală a DIICOT a publicat pe siteul oficial un comunicat referitor la cazul șefului BCCO Alba, Traian Berbeceanu. În comunicat se arată că arestarea comisarului șef al BCCO Alba nu a creat și  nu creează niciun fel de disfuncții în cooperarea dintre procurori și ofițerii de poliție din cadrul BCCO:

”Urmare a emisiunilor TV şi a materialelor apărute în ultimele zile în mass-media, în care au fost dezbătute aspectele susţinute în „scrisoarea” atribuită inculpatului BERBECEANU TRAIAN, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism face următoarele precizări:

 

        În conformitate cu prevederile legii subliniem obligaţia magistraţilor de a nu face comentarii sau de a-şi exprima puncte de vedere cu privire la o cauză aflată în curs de soluţionare.

 

         DIICOT are în atenţie situaţia generată ca urmare a cercetării penale a inculpatului BERBECEANU TRAIAN şi promovează continuarea colaborării inter-instituţionale cu Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR şi structurile teritoriale ale acesteia.

 

         Între DIICOT şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate există o cooperare şi o susţinere profesională reciprocă în ceea ce priveşte investigarea dosarelor privind săvârşirea infracţiunilor de criminalitate organizată, activitatea de urmărire penală desfăşurându-se după proceduri conforme cu normele Codului de Procedură Penală şi cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale ale persoanelor cercetate.

 

          Cazul izolat reprezentat de cercetarea penală a inculpatului BERBECEANU TRAIAN într-un dosar penal al DIICOT nu a creat şi nu creează nici un fel de disfuncţii în buna cooperare inter-instituţională existentă între procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO, care continuă să-şi desfăşoare activitatea în echipe comune, conform competenţelor atribuite prin lege fiecăreia dintre aceste instituţii.

 

          Rezultatele obţinute în activitatea de combatere a criminalităţii organizate reprezintă practic atât rezultatele procurorilor DIICOT care efectuează, conform legii, urmărirea penală, cât şi ale ofiţerilor de poliţie judiciară care lucrează sub coordonarea directă a procurorilor DIICOT.”

foto: bzb.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dan

    luni, 28.10.2013 at 20:58

    Niste c******li..

  2. Pingback: Decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul BERBECEANU: Fostul şef al BCCO Alba Iulia rămâne în arest | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax