Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comisarul şef Milu Todea, numit la conducerea Poliţiei Cugir

Publicat

Comisarul şef de poliţie Constantin Milu Todea a fost numit, începând de joi, la conducerea Poliţiei Oraşului Cugir. Acesta îl înlocuieşte pe subcomisarul Mircea Hentea, care a solicitat, la sfârşitul lunii februarie, încetarea raporturilor de muncă cu IPJ Alba.

Comisarul şef de poliţie Todea Constantin Milu a îndeplinit mai multe funcţii de execuţie şi de conducere, ultima fiind cea de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pe linie de ordine publică.

Milu Todea are 51 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Activează în poliţie din 1992, având mai multe responsabilităţi în compartimentul economic, investigare a fraudelor, ordine publică. A absolvit Şcoala de Ofiţeri de Poliţie a M.I. Bucureşti în 1988, Facultatea de Drept la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, în 1996 şi are master în marketing audit şi expertiză contabilă, dar şi în drept penal şi procesual penal aprofundat.

Reamintim că Milu Todea a fost judecat într-un dosar de corupţie şi achitat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mai multe detalii puteţi citi aici.

Funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Cugir a fost ocupată de către subcomisar (r) Hentea Mircea, care, la cerere, începând cu data de 29.02.2012, a încetat raporturile de muncă cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba. Mircea Ioan Hentea are 36 de ani şi a preluat funcţia de la Cugir din iulie 2011, după descinderile şi arestările grupării de interlopi din oraş. I-a succedat în funcţie lui Nicolae Olaru, care a cerut înlocuirea sa de la conducerea Poliţiei Cugir, Inspectoratului de Poliţie Alba şi a fost detaşat ca şef al Poliţiei II Rurale Vinţu de Jos. Hentea a activat la Poliţia Cugir din anul 2000, ca ofiţer specialist în cadrul Compartimentului Cercetări Penale, pe care l-a şi coordonat. Este de loc din Copşa Mică (Sibiu) şi a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Bolyai” Cluj-Napoca. După cum menţiona într-un interviu, acesta apreciază principiul vechilor romani, „învinge de două ori cel care se învinge pe sine”, moto care probabil l-a determinat să renunţe la munca de poliţist şi să aleagă o carieră în avocatură.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. concurenta

    joi, 22.03.2012 at 22:18

    Stie oare domnul comandant de liberalul din Cugir care a fost la braconaj , parca a lovit si masina politiei si a scapat , oare pana cand_

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax