Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comisarul Traian Berbeceanu și soții Biriescu, arestați preventiv pentru 29 de zile. Hotărârea a fost atacată cu recurs

Publicat

YouTube video

După o deliberare de peste trei ore, Curtea de Apel Alba Iulia a admis, joi seara, la ora 21.45, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a şefului BCCO Alba Iulia, comisarul Traian Berbeceanu, pentru 29 de zile. Acesta este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Alături de el, au mai fost arestaţi preventiv şi Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupului infracţional specializat în comerţ ilegal cu produse petroliere, tot pentru 29 de zile.

Sentința Curții de Apel Alba Iulia a fost atacată cu recurs și se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe toată perioada derulării ședinței, timp de aproape opt ore, holurile Curții de Apel Alba Iulia au fost pline de colegi din Brigadă, veniți să îl susțină pe Berbeceanu.

După pronunțarea sentinței, colegii lui Berbeceanu au strigat „Rușine!”

Berbeceanu și celelalte două persoane cercetate din dosar nu au fost aduși în sală când judecătoarea Dana Ghițoaica s-a întors să pronunțe sentința. La pronunțarea hotărârii prin care s-a anunțat admiterea propunerii de arestare preventivă, din grupul celor prezenți în sala de judecată s-a strigat: „Rușine! Rușine!”.

Biriescu spune că s-au făcut presiuni să declare împotriva lui Berbeceanu

Titus Biriescu, care se afla pe hol deoarece îi expirase mandatul de reținere și aștepta pronunțarea sentinței, a declarat imediat după aceea că asupra sa s-au făcut presiuni din partea procurorilor ca să declare împotriva lui Berbeceanu:

„Tot dosarul a plecat de la un proces verbal făcut de Finanțe în 2011. Cine îl vede, și domnii comisari când l-au văzut au spus <Domnule, de ăsta nu ne putem lega>. De acolo a plecat totul. Sperăm la Înalta Curte să avem șanse. Foarte urât. Am fost presați să dăm declarații împotriva lui Berbeceanu, dacă vrem să ieșim aici. Am fost presați de către procurorii de aici”, a spus Titus Gabriel Biriescu după pronunțarea sentinței.

YouTube video

Citeşte şi Traian Berbeceanu, prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Lacrimi şi aplauze din partea colegilor

 

Citește și Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, reţinut pentru 24 de ore. Vezi CONȚINUTUL SCRISORII lăsate de poliţist

Peste 3.000 de susținători pe pagina de Facebook „Respect Traian Berbeceanu”

Pe pagina de Facebook  „Respect Traian Berbeceanu”, creată de un grup de susținători, pe care până la ora 15.00, peste 300 de persoane dăduseră „Like”, imediat după pronunțarea sentinței, numărul acestora se apropia de 3.000, iar la ora 23.00, erau deja aproape 3.100. Pe această pagină sunt postate, regulat, noutăți despre șeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, și mesaje de susținere, sub sloganul „Cu toții trebuie să reacționăm! Este inacceptabil ca un om, un polițist adevărat, dedicat trup și suflet meseriei sale și luptei contra infractorilor să ajungă să fie tratat asemeni celor pe care i-a băgat dupa gratii! RESPECT, TRAIAN BERBECEANU!!!”

**********

Grupul condus de soții Biriescu este vizat pentru evaziune fiscală, delapidare, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia, în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispoziţia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidenţelor, documentele şi bunurilor de patrimoniu. Berbeceanu este cercetat pentru sprijinirea grupului infracțional.

Procurorii DIICOT consideră că în cauză există suspiciunea rezonabilă că învinuiţii au constituit un grup infracţional începând cu anul 2003 până în prezent şi folosindu-se de calitatea de asociaţi şi administratori la mai multe societăţi comerciale, precum şi de mai multe firme fantomă special create şi/sau folosite în scopuri infracţionale, au derulat operaţiuni comerciale şi financiare fictive [fraudă tip carusel, privind comerţul cu carburanţi şi alte produse petroliere (solvenţi, bitumuri, combustibili pentru focare)].

Prin sustragerea de la plata accizelor, a impozitului pe profit şi TVA-ului a fost prejudiciat bugetul statului cu sume importante de bani (aproximativ 3,5 milioane RON).

De asemenea, susţin că există suspiciunea rezonabilă că învinuiţii şi-au însuşit fără drept prin utilizarea unor manopere frauduloase diferite sume de bani din patrimoniul unor societăţilor comerciale (aproximativ 3,5 milioane RON) folosind  înscrisuri false.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. emilian

    joi, 24.10.2013 at 21:59

    rusine judecatorilor ! ******* de birou

  2. elodia

    joi, 24.10.2013 at 22:48

    rusine justitiei,ca sa nu va desconspire l-ati ascuns, procurori de doi bani……

  3. nu conteza

    vineri, 25.10.2013 at 00:47

    Sa va fie rusine !!!! Nu ne este fica! Dreptatea va invinge!

  4. vali

    vineri, 25.10.2013 at 08:55

    In tara asta daca esti serios, profesionist, muncitor devi incomod.Asta s-a intamplat si cu domnul comisar.Ganditiva ca omul asta are familie care acum sufera, are copil, sotie.Trece prin ce trece pentru ca si-a facut treaba bine fara compromis.Oare cat mai dureaza pina ne trezim?Inca 20 de ani?

  5. Dan

    vineri, 25.10.2013 at 12:47

    Procurori ******!Rusine!

  6. Pingback: Mesaje de susținere pe Facebook pentru Berbeceanu. Peste 5.000 de persoane vorbesc pe internet despre anchetarea şefului BCCO Alba Iulia | Alba24

  7. liviu

    sâmbătă, 26.10.2013 at 00:52

    Daca e adevarat ceea ce procurorii sustin, atunci merita felicitarile mele. Spun asta in calitate de victima a lui Litera&co. Nu e chiar bine cand iti iei omoru’ in mijlocul orasului iar cainele ala sa nu fie luat la intrebari de oamenii legii.

  8. Pingback: Stenogramă: Conflict subteran între șeful BCCO Alba și procurorii DIICOT. Tehnică de supraveghere instalată în biroul lui Berbeceanu | Alba24

  9. Pingback: Trei sute de persoane au participat la o manifestație de susţinere a comisarului şef al BCCO Alba Iulia,Traian Berbeceanu, la Deva | Alba24

  10. factorX

    luni, 28.10.2013 at 14:57

    Mai taceti mah ca sotii Biriescu sunt implicati in multe rahaturi…..si comisarul **** ia aparat

  11. Pingback: MOTIVAREA arestării preventive în cazul BERBECEANU. Vezi ce de a considerat instanţa că şeful BCCO Alba Iulia trebuie ţinut după gratii | Alba24

  12. xxl

    miercuri, 30.10.2013 at 03:04

    ma bucur ca mai cad si astia mari,care fac afaceri cu miliarde…..nu astia mici care ia prins berbeceanu sa-si faca faima pentu ai acoperi pe adevarati infractori…..bravo domni procurori!!!!!spune berbe intr-un filmulet postat pe youtube ca nu i se pare corect ca iau fost ascultate telefoanele. dar el cand asculta la alti fara aprobare era frumos??????!!!sa ramana in arest pe alba sa se **** in galeata!!!!si cand va iesi va face ce a facut intodeauna trafic de droguri!!!si cine vrea sa ma contrazica nu are de cat asta este adevarul….ADEVARATI INFRACTORI SUNT CEI DE SUS!!!!si pe langa el o sa vedeti cati o sa mai torne si cati o sa demisioneze….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax