Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia Europeană intenţionează să prelungească termenul limită pentru plata subvențiilor agricole până la 15 octombrie

Publicat

lan grau orz cereale camp agricultura recolta Comisarul European pentru Agricultură, Phil Hogan, a confirmat intenția de a prelungi data limită până la care statele membre pot plăti subvențiile fermierilor, fără să fie supuse penalizărilor.

Prin această măsură se prelungește termenul limită până la care pot fi făcute plăți directe către agricultori, de la 30 iunie până la 15 octombrie, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Inițiativa Comisarului Hogan încearcă să răspundă dificultăților pe care unele state membre le au în ceea ce privește plata subvențiilor aferente Campaniei 2015.

Potrivit legilor europene actuale, țările membre au posibilitatea să vireze sumele cuvenite fermierilor până la data de 30 iunie, ulterior după această dată fiind aplicate sancțiuni autorităților din respectivul stat. Chiar și în această situație, subvențiile fermierilor pot fi plătite de la bugetul de stat.

Aceasta este o măsură excepţională care reflectă greutăţile cu care se confruntă anumite agenţii de plăţi în primul an de derulare a noii Politicii Agricole Comune (PAC). Pe baza discuţiilor pe care le-am avut cu mai multe state membre sunt mulţumit că această măsură vine în întâmpinarea nevoilor lor prin oferirea unei flexibilităţii maxime şi asigurând rambursarea completă a valorii plăţilor lor”, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Cu toate acestea, comisarul european precizează că această masură nu ar trebui utilizată de unele Agenții de Plăți ca o scuză pentru a încetini plata subvențiilor către fermieri.

„Această derogare nu trebuie folosită ca o scuză pentru a încetini rata plăților. Solicit Agențiilor de Plăți să lucreze cu prioritate la aducerea la zi a tuturor plăților restante, cu scopul de a maximiza fondurile europene atrase până la 30 iunie”, a mai transmis șeful Agriculturii europene.

sursa: stiriagricole.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax