Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Compania națională de electricitate a Greciei negociază preluarea afacerilor din România ale Enel. Acord exclusiv până în ianuarie

Publicat

Cea mai mare companie de energie electrică din Grecia, Public Power Corp (PPC), a semnat un acord de exclusivitate cu compania italiană Enel pentru posibila achiziţie a activelor acesteia din România. 

Discuția a mai fost adusă în spațiul public în noiembrie, dar atunci PPC a negat intenția de a cumpăra Enel.

Citește și Facturarea și comunicarea la Hidroelectrica rămân blocate. Clienții nu au mai primit nicio veste de la furnizorul de electricitate

Noile negocieri se vor purta până la sfârşitul lunii ianuarie 2023. Până atunci, PPC va efectua un audit financiar al activelor, se arată într-un comunicat al Enel.

Odată ce auditul va fi finalizat, consiliul de administraţie al PPC va decide dacă va depune o ofertă angajantă către Enel, precizează grecii.

PPC, companie controlată de statul elen, ar urma să ofere 1,3 miliarde de euro pe active ale Enel din România, potrivit informaţiilor apărute în presa internaţională la sfârşitul lunii octombrie.

Ce are Enel în România

Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 130.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție potrivit Economica.net

Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt printre principalii furnizori de energie din țară, iar oferta lor include atât electricitate și gaze naturale, cât și servicii de asistență pentru casă.

Enel Green Power România este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din țară, cu o capacitate instalată de 534 MW prin cele 12 instalații eoliene și fotovoltaice situate în Dobrogea, Banat, Oltenia și Muntenia.

Enel X România este parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 15.12.2022 at 13:35

    Suntem cei mai proşti din Europa de est, vine o companie de stat dintr-o ţară, să cumpere tot o companie de stat din Romania. Păi ce dracu, suntem proştii proştilor de nu ne putem conduce o companie ? Păi nu, că atât s-a furat încât am adus-o la faliment şi o dăm de-a moaca unora care ştiu ce să facă cu ea. Ce clasă politică tâmpită avem, fără posibilitatea de regenerare în bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax