Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum vrea Guvernul să reglementeze compensarea facturilor la energie și gaze: proiect de OUG cu reguli pentru furnizori

Publicat

contor curent gaz

Decontarea către furnizori a sumelor rezultate din aplicarea schemei de sprijin se va realiza de către Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) pentru clienții casnici și de către Ministerul Energiei pentru IMM-uri, cabinete medicale individuale și alte profesii liberale, indiferent de forma de organizare, conform unui proiect pregătit de autorități.

Decontarea către furnizorii de energie și gaze naturale se realizează pe baza solicitării lunare a furnizorilor, care trebuie depusă la instituțiile menționate mai sus, arată un document al guvernului publicat de Hotnews.ro.

ANRE va trebui să verifice corectitudinea întocmirii situațiilor de plată de către furnizori.

ANPIS, care va primi rezultatul verificărilor, va dispune, după caz, recuperarea de la furnizor a eventualelor sume primite necuvenit.

Citește și: Compensare, plafonare, exceptări de la plată la energie electrică și gaze la Electrica. TOATE DETALIILE și documentele necesare

Decontarea către furnizorii de energie electrică și gaze naturale se va realiza în maximum 30 de zile lucrătoare de la data transmiterii de către furnizori a solicitării.

În faza de lichidare a cheltuielilor, Ministerul Muncii, ANPIS și Ministerul Energiei vor efectua exclusiv verificări cu privire la concordanța sumelor totale din situațiile de plată cu cererile pe propria răspundere depuse de furnizori.

Vezi și: Facturi uriaşe la centrul social de la Mănăstirea Dumbrava. Ultima factură de gaz, peste 62.000 de lei

ANRE va transmite valorile aferente compensărilor către Ministerul Energiei, iar acesta efectuează plata către furnizori a sumelor reprezentând valoare compensării în termen de 15 zile de la data primirii documentelor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vrutul

    miercuri, 12.01.2022 at 20:08

    NU VREA!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax