Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Complicele unui escroc judecat de magistrații din Alba, după cinci ani de la o înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”

Publicat

După mai bine de cinci ani, magistrații din Alba au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat cercetat pentru înșelăciune. Este vorba despre o faptă comisă în 2018, prin metoda accidentul. Faptă care a lăsat o femeie fără 4000 de euro. 

Între timp persoana păgubită a decedat, dar fiul ei a cerut continuarea procesului.

Făptuitorul principal, cel care a dat telefonul și a contactat persoana păgubită, nu a fost identificat. Singura persoană care va ajunge în fața judecătorilor, va fi cel care a mers și a luat banii de la victimă.

Acesta se află închis într-un penitenciar din România.

Cum au înșelat o femeie prin metoda accidentul

Metoda Accidentul este una dintre cele mai folosite metode de către escroci. O persoană suna la un număr de telefon și spune că cineva din familia victimei a făcut un accident rutier și că are nevoie de bani pentru despăgubiri.

Apoi, o altă persoană merge la domiciliul victimei și primește banii.

În acest caz, cel care a sunat a spus că este fiul victimei, iar apoi că este procuror.

”Inculpatul la data de 18 noiembrie 2018, după o înțelegere prealabilă cu o persoană rămasă neidentificată, au indus-o în eroare pe persoana vătămată prin aceea că, persoana rămasă neidentificată a contactat-o telefonic pe aceasta, s-a prezentat ca fiind fiul acesteia si apoi pretinzând calitatea de procuror, iar sub pretextul că fiul persoanei vătămate a provocat un accident, a determinat-o să dea în aceeași zi suma de 4.250 euro inculpatului  reprezentând contravaloarea unor despăgubiri fictive”, au precizat magistrații.

La mai bine de cinci ani de la comiterea faptei, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, la Tribunalul Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax