Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CÎMPENI

Computer Tomograf și instalație de sterilizare completă, la Spitalul din Câmpeni. Investiții de peste 1,2 milioane de lei

Publicat


Spitalul Orășenesc Câmpeni a lansat o licitație pentru achiziționarea unui Computer Tomograf. Astfel, în unitatea medicală care deservește un număr de aproximativ 48.000 de locuitori din zona Munților Apuseni se vor putea efectua investigatii complexe, ce vor determina creșterea adresabilității și a furnizării unor servicii medicale de performanţă. Valoarea totală estimată a investiției este de peste un milion de lei (aproximativ 226.000 de euro), fără TVA.

Totodată, spitalul va achiziționa și o instalație de sterilizare completă, cu o capacitate de 250 de litri, în situaţia în care instalația din dotarea actuală a spitalului are durata de funcţionare depăşită. Valoarea acestei investiții este estimată la peste 170.000 de lei, fără TVA.

Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP, Spitalul Orășenesc Câmpeni dorește achiziționarea unui aparat Computer Tomograf, în vederea dotării Laboratorului de Imagistică Medicală din cadrul instituției. Prin contract se va asigura furnizarea echipamentului medical, inclusiv instalarea, punerea în funcțiune și instruirea personalului.

„Spitalul Orășenesc Câmpeni a fost dat în folosință în anul 1986, cu destinația de spital cu profil general. Conform ultimelor date statistice, Spitalul Orăşenesc Câmpeni deservește un număr de aproximativ 48.000 – 48.500 locuitori, răspândiți pe o suprafață de circa 1.800-2.000 km pătrați de teren în majoritate muntos. Populația deservită reprezintă 14,77% din populația județului, fiind repartizată 31,69 % în mediul urban și 68,31% în mediul rural şi provine din zona oraşului Câmpeni, a localităţilor arondate, dar și din zonele învecinate.

Actualmente Spitalul Orăşenesc Câmpeni are o structură de 125 de paturi de spitalizare continuă, repartizate pe secţii şi compartimente ȋn specialităţi de bază, 10 paturi de spitalizare de zi pe secţiile corespondente spitalizării continue precum şi ambulator de specialitate integrat spitalului, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.528/20.05.2010 cu modificările şi completările ulterioare. 

Autoritatea contractantă dorește să doteze Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală cu un aparat Computer Tomograf cu minim 32 secțiuni achiziționate pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al actului medical prestat de către medicii specialişti ai spitalului”, se precizează în caietul de sarcini, citat de Alba24.ro.

Potrivit reprezentanților spitalului, în zonă nu există un asemenea aparat. De asemenea, unitatea medicală se află la mare distanță față de alte spitale reprezentative dotate cu acest tip de aparat:

  • 80 km de Spitalul Judetean Alba
  • 120 km de centrul universitar medical Cluj-Napoca
  • 172 km de centrul universitar Târgu Mureș
  • 151 km de centrul universitar Sibiu
  • 190 km de centrul universitar Oradea

„Prin achizitionarea unui astfel de echipament se vor putea efectua investigații complexe ce vor determina creșterea adresabilității și a furnizării unor servicii medicale de performanţă”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Valoare estimată a investiției este de 1.067.226,89 lei (fără TVA). Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 septembrie, ora 15:00.

O nouă instalație de sterilizare

Potrivit caietului de sarcini al licitației lansată pe SEAP, Spitalul Orășenesc Câmpeni se află în situaţia în care instalaţia de sterilizare din dotarea actuală a spitalului are durata de funcţionare depăşită, aceasta fiind achiziţionată şi pusă în funcţiune din anul 2005, având o durată normală de funcţionare de 8 ani.

„Compartimentul de sterilizare se confruntă cu numeroase defecţiuni, care implică intervenţii specializate şi implicit costuri neprogramate.

Pentru a se putea asigura o funcţionalitate a Serviciului de sterilizare fără sincope, calitate şi siguranţă, cu costuri reduse, este necesară achiziţionarea unui sterilizator de înaltă performanță și construit cu cele mai noi tehnologii și materiale de cea mai bună calitate”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Valoarea acestei investiții este de 171.428,57 de lei, fără TVA.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

URS lovit MORTAL de o mașină pe DN1 Sibiu-Brașov, zona Hula Bradului

Publicat

Un nou accident rutier, în care a fost lovit un urs, s-a petrecut duminică seara. Animalul a murit în urma impactului. Evenimentul rutier a fost semnalat pe DN1 Sibiu – Brașov, la Hula Bradului. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier s-a desfășurat alternativ, temporar, fiind reluat în jurul orei 22.40. Citește și VIDEO: Urs rănit, păzit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate