Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CÎMPENI

Computer Tomograf și instalație de sterilizare completă, la Spitalul din Câmpeni. Investiții de peste 1,2 milioane de lei

Publicat


Spitalul Orășenesc Câmpeni a lansat o licitație pentru achiziționarea unui Computer Tomograf. Astfel, în unitatea medicală care deservește un număr de aproximativ 48.000 de locuitori din zona Munților Apuseni se vor putea efectua investigatii complexe, ce vor determina creșterea adresabilității și a furnizării unor servicii medicale de performanţă. Valoarea totală estimată a investiției este de peste un milion de lei (aproximativ 226.000 de euro), fără TVA.

Totodată, spitalul va achiziționa și o instalație de sterilizare completă, cu o capacitate de 250 de litri, în situaţia în care instalația din dotarea actuală a spitalului are durata de funcţionare depăşită. Valoarea acestei investiții este estimată la peste 170.000 de lei, fără TVA.

Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP, Spitalul Orășenesc Câmpeni dorește achiziționarea unui aparat Computer Tomograf, în vederea dotării Laboratorului de Imagistică Medicală din cadrul instituției. Prin contract se va asigura furnizarea echipamentului medical, inclusiv instalarea, punerea în funcțiune și instruirea personalului.

„Spitalul Orășenesc Câmpeni a fost dat în folosință în anul 1986, cu destinația de spital cu profil general. Conform ultimelor date statistice, Spitalul Orăşenesc Câmpeni deservește un număr de aproximativ 48.000 – 48.500 locuitori, răspândiți pe o suprafață de circa 1.800-2.000 km pătrați de teren în majoritate muntos. Populația deservită reprezintă 14,77% din populația județului, fiind repartizată 31,69 % în mediul urban și 68,31% în mediul rural şi provine din zona oraşului Câmpeni, a localităţilor arondate, dar și din zonele învecinate.

Actualmente Spitalul Orăşenesc Câmpeni are o structură de 125 de paturi de spitalizare continuă, repartizate pe secţii şi compartimente ȋn specialităţi de bază, 10 paturi de spitalizare de zi pe secţiile corespondente spitalizării continue precum şi ambulator de specialitate integrat spitalului, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.528/20.05.2010 cu modificările şi completările ulterioare. 

Autoritatea contractantă dorește să doteze Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală cu un aparat Computer Tomograf cu minim 32 secțiuni achiziționate pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al actului medical prestat de către medicii specialişti ai spitalului”, se precizează în caietul de sarcini, citat de Alba24.ro.

Potrivit reprezentanților spitalului, în zonă nu există un asemenea aparat. De asemenea, unitatea medicală se află la mare distanță față de alte spitale reprezentative dotate cu acest tip de aparat:

  • 80 km de Spitalul Judetean Alba
  • 120 km de centrul universitar medical Cluj-Napoca
  • 172 km de centrul universitar Târgu Mureș
  • 151 km de centrul universitar Sibiu
  • 190 km de centrul universitar Oradea

„Prin achizitionarea unui astfel de echipament se vor putea efectua investigații complexe ce vor determina creșterea adresabilității și a furnizării unor servicii medicale de performanţă”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Valoare estimată a investiției este de 1.067.226,89 lei (fără TVA). Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 septembrie, ora 15:00.

O nouă instalație de sterilizare

Potrivit caietului de sarcini al licitației lansată pe SEAP, Spitalul Orășenesc Câmpeni se află în situaţia în care instalaţia de sterilizare din dotarea actuală a spitalului are durata de funcţionare depăşită, aceasta fiind achiziţionată şi pusă în funcţiune din anul 2005, având o durată normală de funcţionare de 8 ani.

„Compartimentul de sterilizare se confruntă cu numeroase defecţiuni, care implică intervenţii specializate şi implicit costuri neprogramate.

Pentru a se putea asigura o funcţionalitate a Serviciului de sterilizare fără sincope, calitate şi siguranţă, cu costuri reduse, este necesară achiziţionarea unui sterilizator de înaltă performanță și construit cu cele mai noi tehnologii și materiale de cea mai bună calitate”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Valoarea acestei investiții este de 171.428,57 de lei, fără TVA.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Aiud: Cum vrea administrația să modernizeze orașul. LISTA proiectelor mai mari de 100.000 de euro

Publicat

Administrația locală din Aiud va demara în acest an proiecte de peste 59.000.000 de lei. Printre investiții se numără introducerea transportului public ecologic, modernizarea unor străzi, reabilitarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 și reabilitarea Pieței agroalimentare Dr. Constantin Hagea. Totodată, în 2020 vor fi finalizate proiecte de aproape 14 milioane de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Tentativa de fluidizare a traficului în centrul orașului Alba Iulia, prin decalarea orarului unor școli, a EȘUAT după două zile

Publicat

centru trafic

Doar de două zile au avut nevoie reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba pentru a vedea că tentativa de fluidizare a traficului în centrul municipiului Alba Iulia, prin decalarea cu jumătate de oră a programului, a două unități școlare, nu va avea succes.  Proiectul propus de ISJ  urmărea fluidizarea traficului prin începerea orelor, la 8.30 la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Medicamentele care conțin ranitidină, blocate la vânzare. Urmează să fie retrase din toate farmaciile din România

Publicat

Medicamentele care conțin ranitidină urmează să fie retrase din toate farmaciile din România, în urma unei recomandări a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, anunță instituția, într-un comunicat. Potrivit ANMDM, decizia a fost luată la nivel european, „ca urmare a suspendării, de către Directoratul European pentru Calitatea Medicamentlui (EDQM) a Certificatelor de conformitate cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate