Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CÎMPENI

Computer Tomograf și instalație de sterilizare completă, la Spitalul din Câmpeni. Investiții de peste 1,2 milioane de lei

Publicat


Spitalul Orășenesc Câmpeni a lansat o licitație pentru achiziționarea unui Computer Tomograf. Astfel, în unitatea medicală care deservește un număr de aproximativ 48.000 de locuitori din zona Munților Apuseni se vor putea efectua investigatii complexe, ce vor determina creșterea adresabilității și a furnizării unor servicii medicale de performanţă. Valoarea totală estimată a investiției este de peste un milion de lei (aproximativ 226.000 de euro), fără TVA.

Totodată, spitalul va achiziționa și o instalație de sterilizare completă, cu o capacitate de 250 de litri, în situaţia în care instalația din dotarea actuală a spitalului are durata de funcţionare depăşită. Valoarea acestei investiții este estimată la peste 170.000 de lei, fără TVA.

Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP, Spitalul Orășenesc Câmpeni dorește achiziționarea unui aparat Computer Tomograf, în vederea dotării Laboratorului de Imagistică Medicală din cadrul instituției. Prin contract se va asigura furnizarea echipamentului medical, inclusiv instalarea, punerea în funcțiune și instruirea personalului.

„Spitalul Orășenesc Câmpeni a fost dat în folosință în anul 1986, cu destinația de spital cu profil general. Conform ultimelor date statistice, Spitalul Orăşenesc Câmpeni deservește un număr de aproximativ 48.000 – 48.500 locuitori, răspândiți pe o suprafață de circa 1.800-2.000 km pătrați de teren în majoritate muntos. Populația deservită reprezintă 14,77% din populația județului, fiind repartizată 31,69 % în mediul urban și 68,31% în mediul rural şi provine din zona oraşului Câmpeni, a localităţilor arondate, dar și din zonele învecinate.

Actualmente Spitalul Orăşenesc Câmpeni are o structură de 125 de paturi de spitalizare continuă, repartizate pe secţii şi compartimente ȋn specialităţi de bază, 10 paturi de spitalizare de zi pe secţiile corespondente spitalizării continue precum şi ambulator de specialitate integrat spitalului, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.528/20.05.2010 cu modificările şi completările ulterioare. 

Autoritatea contractantă dorește să doteze Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală cu un aparat Computer Tomograf cu minim 32 secțiuni achiziționate pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al actului medical prestat de către medicii specialişti ai spitalului”, se precizează în caietul de sarcini, citat de Alba24.ro.

Potrivit reprezentanților spitalului, în zonă nu există un asemenea aparat. De asemenea, unitatea medicală se află la mare distanță față de alte spitale reprezentative dotate cu acest tip de aparat:

  • 80 km de Spitalul Judetean Alba
  • 120 km de centrul universitar medical Cluj-Napoca
  • 172 km de centrul universitar Târgu Mureș
  • 151 km de centrul universitar Sibiu
  • 190 km de centrul universitar Oradea

„Prin achizitionarea unui astfel de echipament se vor putea efectua investigații complexe ce vor determina creșterea adresabilității și a furnizării unor servicii medicale de performanţă”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Valoare estimată a investiției este de 1.067.226,89 lei (fără TVA). Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 septembrie, ora 15:00.

O nouă instalație de sterilizare

Potrivit caietului de sarcini al licitației lansată pe SEAP, Spitalul Orășenesc Câmpeni se află în situaţia în care instalaţia de sterilizare din dotarea actuală a spitalului are durata de funcţionare depăşită, aceasta fiind achiziţionată şi pusă în funcţiune din anul 2005, având o durată normală de funcţionare de 8 ani.

„Compartimentul de sterilizare se confruntă cu numeroase defecţiuni, care implică intervenţii specializate şi implicit costuri neprogramate.

Pentru a se putea asigura o funcţionalitate a Serviciului de sterilizare fără sincope, calitate şi siguranţă, cu costuri reduse, este necesară achiziţionarea unui sterilizator de înaltă performanță și construit cu cele mai noi tehnologii și materiale de cea mai bună calitate”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Valoarea acestei investiții este de 171.428,57 de lei, fără TVA.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Alba Iulia își va DUBLA suprafața. Când are loc achiziția lucrărilor

Publicat

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Alba Iulia ar putea intra, în 2020, într-un amplu proces de modernizare și extindere. La începutul anului viitor se va demara procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor de construcții și instalații.  Conform planurilor, extinderea se va realiza în partea de Vest, în spatele UPU, iar […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ECHINOCŢIUL de TOAMNĂ 2019: Momentul în care ziua este egală cu noaptea și alte evenimente astronomice din acest an

Publicat

Echinocţiul de toamnă din acest an este pe 23 septembrie, la ora 7.50 . Este momentul în care ziua este egală cu noaptea. Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până în decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă. Echinocţiul de toamnă are […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Instalatorii validați în programul ”Casa Verde” cer anularea înscrierilor și reluarea procedurii, din cauza unor nereguli grave

Publicat

Reprezentanții instalatorilor validați în programul ”Casa Verde fotovoltaice 2019”, cer anularea înscrierilor din data de 10.9.2019, pe care le consideră viciate de mai multe nereguli, potrivit unui document pus la dispoziție de către aceștia și consultat de Alba24. De asemenea, aceștia solicită reînceperea înscrierilor în program la o dată anunțată cu cel puțin 10 zile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Procesul omului de afaceri Ilie Carabulea, în pronunțare la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

carabulea

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au amânat miercuri, 18 septembrie, pronunțarea în cazul omului de afaceri Ilie Carabulea, în ceea ce privește contestația depusă împotriva soluţiei prin care Tribunalul Sibiu a dispus, în iunie, începerea judecăţii cauzei în dosarul Carpatica Asigurări, în care acesta, fiul său, Oprea Nicolae, şi alte persoane, printre […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate