Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comune din Alba în care oamenii nu se mulțumesc cu ajutorul social. Muncesc din zori până seara

Publicat

tractor cu disc Pentru locuitorii a două comune din județul Alba, munca este brățară de aur. Oamenii nu se mulțumesc să trăiască din ajutorul social și muncesc din zori până seara în agricultură, creșterea animalelor sau la oraș. 

În comuna Daia Română, localnicii cultivă pământul sau se ocupă de creșterea animalelor. Toate cele peste 3.000 de hectare de teren din zonă sunt semănate și produc, în fiecare an, mii de tone de cereale. Comunitățile au ajuns astfel printre cele mai bogate din județ, potrivit știrileprotv.ro.

Agricultorii din zonă își valorifică în fiecare an producția, iar din profit cumpără utilaje mai moderne și își plătesc datoriile pe care le au la furnizori. Potrivit unui localnic, la țară se trăiește mai bine, chiar dacă munca începe vara la ora 5.00 dimineața și se termină la ora 12.00 noaptea.

O altă comună din județ, aceeași situație. În Ciugud, oamenii s-au îndreptat spre munca la oraș, însă nici după program nu stau degeaba. După orele de servici muncesc în gospodărie, își lucrează grădinile sau fac curat în fața caselor.

Potrivit primarului comunei Ciugud, Gheorghe Damian, nivelul de trai este unul destul de ridicat, pentru că în general oamenii sunt mai pretențioși și nu își permit să trăiască din ajutor social.

Comuna Ciugud este legată de Daia Română printr-un drum agricol asfaltat, o investiție de peste 2 milioane de euro care străbate câmpul și oferă accesul sătenilor la aproximativ 1.500 de hectare de terenuri agricole şi mai multe ferme.

Citește și FOTO: Investiţie de peste 2 milioane de euro în modernizarea unor drumuri agricole. Șoseaua Ciugud – Daia Română va fi gata în decembrie

sursa: stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax