Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Bogdan Lazăr: Nu voi merge cu „colinda electorală”. Cred că schimbarea stă în fiecare dintre noi (P)


Publicat

„Deja sunt câteva săptămâni bune de când cârduri de politicieni ne bat pe la uși sau pe la porți. Încă de când am simțit că tinerii vor cu adevărat o schimbare, am luat decizia de a face un altfel de politică. Sunt sătul ca din 4 în 4 ani să îi văd cum cerșesc voturi promițând orice. De la drumuri, ștrand, stațiuni turistice și terminând inclusiv cu locuri de muncă la “fiica” sau la “fiul” că doar sunt capabili… Am auzit cam tot ce se putea din promisiunile pe care le fac toți cei care umblă în haită în toată această perioadă!

Dar cred că despre Alba Iulia și despre ce ne dorim TREBUIE să vorbim aplicat, concret, cu planuri și fără promisiuni. PROMITEAM CĂ NU VOI PROMITE!! Și mă țin de cuvânt, ca de fiecare dată. În concepția echipei mele de tineri profesioniști, cu care ne dorim să schimbăm cu adevărat ceva, Alba Iulia trebuie să se apropie tot mai mult de un oraş al dezvoltării şi prosperității. Motorul dezvoltării este CREŞTEREA ECONOMICĂ. Iar aceasta se face prin: atragerea de investitori şi crearea de noi locuri de muncă!

Toți o promit. Prea puțini au și viziunea antreprenorială prin care o putem realiza. Ar trebui să ne educăm și să înțelegem că într-o societate europeană funcțională NU PRIMĂRIA creează locurile de muncă. Cel puțin nu în mod direct (asta exceptându-i evident pe cei peste 800 de angajați băgați de Voicu&HAVA în cei aproape 30 de ani de când stau la butoane).

Singurele pârghii ale unei administrații locale stau în măsurile de fiscalitate pe care le propunem oricăror investitori: – măsuri de fiscalitate specială pentru investitorii care se vor reloca din Alba Iulia sau vor veni ca noi investitori in mult trâmbițatul PARC INDUSTRIAL ALBA IULIA:

 • stabilirea unei cote reduse de impozitare pentru clădirile agenților economici
 • punerea la dispoziție a tuturor utilităților necesare dezvoltării afacerii
 • conlucrarea dintre UAT și orice prestator de servicii
 • susțin ideea reducerii MASIVE a impozitului pe clădiri pentru marii investitori, care vor veni cu o investiție de peste 500.000 euro și crearea a peste 200 de locuri de muncă, cu condiția menținerii ca punct de lucru și sediu social în Alba Iulia.

Iar aici este un efort conjugat: dezvoltarea parcului industrial in zona actualei șosele de centură, urmată de o infrastructură rutieră de calitate prin asfaltarea străzilor de acces sau concesionarea lor pentru a fi modernizate in regim propriu

Pentru cei care aceste lucruri de bază pare extrem de puțin le spun doar atât: Și de ce nu s-au făcut până acum?

Pentru cei care au impresia că este prea complicat le spun doar: Este nevoie de viziunea și de oameni cu viziune. Iar aici este evident faptul că în ultimii aproape 30 de ani acești oameni au lipsit!

Iar dacă la Cluj, Sibiu sau Oradea s-a reușit aplicând exact această tactică, de ce atunci la noi nu s-a putut?!? Doar pentru că nu s-a vrut? Eu vreau să se poată și AICI! Doar așa facem ALBA Iulia-ACASĂ!”, a transmis într-un comunicat Lazăr Ioan Bogdan, candidatul ALDE Alba pentru Primăria Alba Iulia.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. pilu

  marți, 28.07.2020 at 13:07

  Explica unde este parcul industrial Alba Iulua. Ce facilitati are ? La o cautare nu apare asa ceva ca la Cugir,Blaj,Sebes etc.
  Daca reduci impozittul la firmele economice din ce isi mai trage salarii imense Primaria ? De la cetatenii onesti care-si platesc taxele la inceput de an prin majorari. Cam putin pentru ceea ce vrei sa faci.

 2. Roco

  marți, 28.07.2020 at 13:59

  Nu trebuie sa mergi nici cu plugusorul, daca tot nu sunt sanse !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare pentru sinistrații din Apuseni, din partea Lions Alba Iulia. Mai multe familii au primit electrocasnice

Publicat

Reprezentanții Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate, au transmis reprezentanții clubului.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm.

”Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate.

Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa lions.alba@gmail.com sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia” se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA IULIA: Zona de dezvoltare economică de pe centura municipiului, un vis îndepărtat. Precizările primăriei legate de termene

Publicat

Dezvoltarea zonei economice în partea de est a municipiului Alba Iulia, în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, este în faza declarațiilor și a promisiunilor.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat în urmă cu o lună că ”în curând vor fi scoase la licitație 13 loturi pentru investitori”.

În realitate însă, potrivit chiar informațiilor furnizate de primărie, ar putea fi vorba despre ani întregi. 

Declarația legată de licitarea celor 13 loturi vine în condițiile în care nici măcar Primăria Alba Iulia nu deține prea multe detalii legate de viitoarea zonă de dezvoltare industrială.

Potrivit unui răspuns al instituției la o solicitare a Alba24.ro, înainte de a concesiona sau vinde parcelele respective, primăria va realiza infrastructura (inclusiv utilitățile). Iar acest lucru este încă departe.

Citește și FOTO: Zonă de dezvoltare economică pe 340.000 mp la Alba Iulia, lângă Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Reprezentanții instituției au răspuns unor întrebări adresate de Alba24, legate de etapele pe care trebuie să le străbată înființarea zonei de dezvoltare, înainte de a fi exista la propriu, dar și despre termenele stabilite.

În legătură cu graficul de realizare al zonei de devoltare și de enumerarea etapelor care trebuie străbătute până la atribuirea terenului, primăria a răspuns că aceste informații sunt parte a viitorului PUZ.

”Estimăm ca până la sfârșitul anului să finalizăm Planul Urbanistic Zonal, iar în anul 2022 să finalizăm indicatorii tehnico-economici pentru realizarea infrastructurii și să pornim lucrările în zonă”, se arată în răspuns.

Abia apoi poate fi realizată infrastructura, fără de care nu se va face concesiunea.

De asemenea, reprezentanții administrației locale spun că prețurile de pornire pentru vânzarea sau concesionarea terenurilor se vor stabili conform pieței și vor fi supuse dezbaterii, în viitor.

”Cel mai probabil o să alegem formula de concesionare a terenului pe o perioadă de aproximativ 3 ani, perioadă în care operatorul economic are dreptul de a demara investiția, iar la finalizarea acesteia având posibilitatea de a achiiționa terenul”, au răspuns aceștia.

Instituția nu a stabilit deocamdată condițiile exacte de selectare a companiilor care vor să investească în zonă.

Utilități

Utilitățile vor se vor realiza anterior concesiunii sau vânzării terenurilor.

Reprezentanții primăriei spun că ”orizontul de timp pentru finalizarea utilităților în zonă este anul 2023”.

Aceștia nu au deocamdată idee de costurile pe care le implică realizarea infrastructurii tehnice, însă precizează că este vorba despre aproximativ 1.300 de metri liniari de infrastructură de transport și tehnico-edilitară.

”Orice început este greu și sunt conștient că așteptările sunt mari. Au trecut puțin peste 6 luni de la preluarea actualului mandat și știu că răbdarea multora se apropie de final.

Cu toții vrem să vedem proiecte duse la bun sfârșit, dar și proiecte noi, care să creeze plus valoare, locuri de muncă noi și un magnet pentru cei care își doresc să trăiască în Alba Iulia.

Pentru că acestea toate înseamnă dezvoltare! Iar o dezvoltare sănătoasă astăzi înseamnă sustenabilitate, coerență, eficiență și o latură puternică verde în orice proiect economic sau edilitar-urban” a explicat primarul Gabriel Pleșa, în urmă cu o lună.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum să trimiți fofografii și videoclipuri prin WhatsApp, care pot fi văzute doar o dată. Funcția View Once, funcțională

Publicat

WhatsApp permite trimiterea de fotografii și videoclipuri care pot fi vizualizate o singură dată de către destinatari.

Noua modificare a început să fie disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, marți.

La scurt timp după aceea, aplicația de mesagerie a anunțat că toți utilizatorii pot folosi funcția, inclusiv pentru cei care utilizează Android.

După ce obține funcția View once din varianta nouă a aplicației (update), utilizatorul va putea activa dispariția fotografiei sau a videoclipului înainte de a o trimite contactelor sale, atingând noua pictogramă „1” care apare lângă bara de subtitrări.

Fotografiile și videoclipurile care sunt partajate utilizând funcția respectivă nu vor mai fi vizibile în chat, după ce destinatarul iese din vizualizare.

De asemenea, conținutul media nu va fi salvat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul dă OUG pentru a abroga prevederile privind debranşarea și deconectarea clienţilor rău-platnici la utilități

Publicat

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, prin ordonanţă de urgenţă, abrogarea unei prevederi care stabileşte că pe perioada stării de alertă operatorii de transport şi distribuţie energie electrică şi gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă.

„Prezentul proiect de act normativ are drept scop abrogarea prevederilor articolului 72, alineat (1) din OUG nr. 70/2020, în vederea revenirii la prevederile legislative anterioare intrării în vigoare a OUG nr. 70/2020, care permit – în condiţii contractuale reglementate – deconectarea clienţilor finali rău-platnici.

De asemenea, este avută în vedere şi includerea unei perioade de tranziţie de 90 de zile, în timpul căreia clienţii finali care au beneficiat de prevederile articolului 72, alineat (1) ale OUG nr. 70/2020 nu pot fi deconectaţi pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate ale respectivelor prevederi, aceştia având posibilitatea să identifice, împreună cu prestatorii de servicii din domeniile energie electrică şi/sau gaze naturale şi în funcţie de situaţia proprie, soluţii pentru achitarea debitelor restante”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

DOCUMENT: Textul integral al Ordonanței de Urgență poate fi consultat AICI.

FOTO: Pixabay

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate