Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat: CSM Unirea Alba Iulia, prezent la programul „Bucurie în Mișcare” de la Ciugud

Publicat

Sportivi din cadrul CSM Unirea Alba Iulia, supervizați de antrenorii secției de rugby Cristi Coate și Ovidiu (Uwe) Măcinic, au participat miercuri la o acțiune în cadrul programului „Bucurie în Mișcare”, desfășurată pe terenul de fotbal din Ciugud.

La eveniment au fost prezenți circa 200 de sportivi, iar cuvântul de ordine a fost distracția. S-a lucrat pe diferite ateliere, sporturile implicate fiind diverse iar la final toată lumea a plecat mulțumită în urma unei zile plină de sport și voie bună.

Programul „Bucurie în Mișcare” s-a născut pentru a aminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple. Comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.

Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. Nu mai știm să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile afară – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran.

Organizatorul este Kaufland și Federația Română de Rugby, în parteneriat cu Primăria Ciugud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate