Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: PSD s-a ținut de cuvânt! Pensiile seniorilor noștri au fost majorate

Publicat

”Seniorii României au primit pensii mai mari după ce, la finalul anului 2021, la inițiativa PSD, a fost aprobată majorarea punctului de pensie cu 10% și a indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%. Majorările s-au aplicat de la 1 ianuarie 2022.

Creșterile acestor venituri sunt extrem de necesare, deși nu îndestulătoare, mai ales în contextul majorării prețurilor la energie și gaze naturale, alimente și medicamente. PSD a propus și în cazul acestor scumpiri mai multe soluții, pentru ca românii să fie cât mai puțin afectați.

Vineri, 14 ianuarie, cu o zi înainte de termenul prevăzut, s-a încheiat plata drepturilor financiare pentru toți pensionarii. După mult timp, seniorii noștri își primesc pensiile la timp în luna ianuarie (în ultimii ani acestea ajungeau după data de 15 din cauza procedurilor determinate de începerea unui nou an fiscal).

Valoarea punctului de pensie a crescut de la 1.442 lei, cât a fost la finalul anului trecut, la 1.586 lei (beneficiază 3,7 milioane de seniori). În ceea ce privește indemnizația socială pentru pensionari, Guvernul a aprobat majorarea de la 800 lei la 1.000 lei, ceea ce reprezintă o creștere de 25% (beneficiază 1,3 milioane de seniori).

Actul normativ aprobat de Executiv mai prevede că începând cu anul 2023 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, comunicați de Institutul Național de Statistică.

Nu în ultimul rând a fost prevăzută acordarea unei indemnizații suplimentare, a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de veniturile acestora. De asemenea, seniorii cu pensii mici beneficiază în această lună de un venit suplimentar pentru a face față creșterii prețurilor produselor și facturilor.

În urmă cu două luni afirmam că unul dintre motivele pentru care PSD a acceptat să intre la guvernare este legat de necesitatea creșterii pensiilor. Astăzi mă bucur de faptul că PSD s-a ținut de cuvânt!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba”, Deputat PSD, Radu Marcel Tuhuț.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 18.01.2022 at 11:40

    Măi comunicatorule, au crescut cum spui tu, dar de ce nu ne spui cu cât au crescut specialele ? Ăştia la ce mama dracu mai au nevoie de atâţia bani, pe lângă cât au ? Deci, tot deosebiţii din Romania sunt cei mai câştigaţi !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax