Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputat Radu Tuhuț: ”PSD cere insistent creșterea salariului minim după scumpirile din ultimele luni”

Publicat

”PSD consideră că majorarea salariului minim brut este obligatorie după valurile de scumpiri din ultimele luni, înregistrate pe toate planurile: de la alimente, produse necesare traiului zilnic, utilități și până la carburanți, chirii sau materiale de construcții.

Leul se depreciază tot mai mult în raport cu euro, din cauza haosului pe care PNL și USR-PLUS l-au creat. La unele bănci, moneda europeană a depășit deja pragul psihologic de 5 lei. Aceasta este România lucrului bine făcut, domnule Iohannis? Sunteți mulțumit de guvernul dvs.?

PSD consideră că este absolut necesară majorarea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei. În aceeași proporție, trebuie să crească și salariul minim pentru studii superioare. Întreaga majorare trebuie să se regăsească în buzunarele oamenilor, fără să fie ciuntită de vreo impozitare. Astfel, majorarea trebuie să fie scutită de taxe și contribuții.

Simultan cu creșterea salariului minim de la 2.300 lei la 2.500 lei, PSD susține ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere. În acest fel, cei peste 1,6 milioane de salariați plătiți cu salariul minim ar primi un sprijin în fața creșterilor sălbatice de prețuri ale energiei, care își propagă efectele peste tot.

Majorarea salariului minim este extrem de importantă pentru angajații din sectorul privat, deoarece aici sunt cei mai mulți cu cele mai mici salarii și ei resimt cel mai dureros scumpirile din piață. Concomitent cu majorarea salariului minim, trebuie identificate cele mai bune măsuri de sprijin a mediului privat, astfel încât antreprenorii să nu fie afectați.

Proasta guvernare se resimte din ce în ce mai mult în buzunarele oamenilor, iar PNL și USR nu și-au îndeplinit nicio promisiune. Guvernanții sunt 0 la capitolul autostrăzi! S-au inaugurat puțini kilometri, de pe șantierele aproape finalizate în vremea guvernării PSD, și nu s-au inițiat proiecte noi!

În schimb, partidele de dreapta au secătuit de putere mediul privat, transportatorii și-au amenințat firmele cu executarea silită (chiar în vreme de pandemie). Spre deosebire de PSD care a scăzut TVA-ul și impozitele și a adoptat proiecte concrete de sprijinire a antreprenorilor”.

Deputat PSD,

Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax