Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputat Radu Tuhuț: ”PSD cere insistent creșterea salariului minim după scumpirile din ultimele luni”

Publicat

”PSD consideră că majorarea salariului minim brut este obligatorie după valurile de scumpiri din ultimele luni, înregistrate pe toate planurile: de la alimente, produse necesare traiului zilnic, utilități și până la carburanți, chirii sau materiale de construcții.

Leul se depreciază tot mai mult în raport cu euro, din cauza haosului pe care PNL și USR-PLUS l-au creat. La unele bănci, moneda europeană a depășit deja pragul psihologic de 5 lei. Aceasta este România lucrului bine făcut, domnule Iohannis? Sunteți mulțumit de guvernul dvs.?

PSD consideră că este absolut necesară majorarea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei. În aceeași proporție, trebuie să crească și salariul minim pentru studii superioare. Întreaga majorare trebuie să se regăsească în buzunarele oamenilor, fără să fie ciuntită de vreo impozitare. Astfel, majorarea trebuie să fie scutită de taxe și contribuții.

Simultan cu creșterea salariului minim de la 2.300 lei la 2.500 lei, PSD susține ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere. În acest fel, cei peste 1,6 milioane de salariați plătiți cu salariul minim ar primi un sprijin în fața creșterilor sălbatice de prețuri ale energiei, care își propagă efectele peste tot.

Majorarea salariului minim este extrem de importantă pentru angajații din sectorul privat, deoarece aici sunt cei mai mulți cu cele mai mici salarii și ei resimt cel mai dureros scumpirile din piață. Concomitent cu majorarea salariului minim, trebuie identificate cele mai bune măsuri de sprijin a mediului privat, astfel încât antreprenorii să nu fie afectați.

Proasta guvernare se resimte din ce în ce mai mult în buzunarele oamenilor, iar PNL și USR nu și-au îndeplinit nicio promisiune. Guvernanții sunt 0 la capitolul autostrăzi! S-au inaugurat puțini kilometri, de pe șantierele aproape finalizate în vremea guvernării PSD, și nu s-au inițiat proiecte noi!

În schimb, partidele de dreapta au secătuit de putere mediul privat, transportatorii și-au amenințat firmele cu executarea silită (chiar în vreme de pandemie). Spre deosebire de PSD care a scăzut TVA-ul și impozitele și a adoptat proiecte concrete de sprijinire a antreprenorilor”.

Deputat PSD,

Radu Marcel Tuhuț

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ACTUALITATE

Bărbați prinși la furat porumb, pe un teren din Coșlariu. Polițiștii le-au deschis dosar penal

Publicat

Doi bărbați din Mogoș au fost prinși la furat porumb, pe un teren din Coșlariu. Polițiștii au deschis dosar penal.

Potrivit IPJ Alba, marți, 4 octombrie, în jurul orei 21.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au depistat, în flagrant delict, doi bărbați, de 49 și 52 de ani, din comuna Mogoș, județul Alba, în timp ce sustrăgeau porumb de pe o parcelă situată pe raza localității Coșlariu.

Asupra acestora au fost găsiți mai mulți saci cu porumb pe care intenționau să îi transporte cu un autoturism care era parcat, pe câmp, lângă parcela cultivată cu porumb.

Față de cei doi bărbați, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Clădirile Liceului Tehnologic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia vor intra în renovare. Cât este investiția și lucrări propuse

Publicat

La clădirile Liceului Tehnologic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia vor fi efectuate lucrări de creștere a eficienței energetice, printr-un proiect depus pentru finanțare prin PNRR. Consiliul Local a aprobat luni actualizarea datelor investiției.

Proiectul ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor de învățământ din Municipiul Alba Iulia – Liceul Tehnologic Alexandru Domșa” este depus pentru finanțare prin PNRR. Au fost cerute clarificări, cu termen limită 4 octombrie, astfel încât Consiliul Local a aprobat investiția actualizată în ședință de îndată, luni, 3 octombrie.

A fost completată anexa privind descrierea sumară a investiției cu soluția conformă operațiunii, precum și cu indicatorii apelului de proiecte prevăzuți în raportul de audit energetic.

Valoarea investiției

Valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului  este de 22.122.861,90408 lei (fără TVA), din care lucrări de renovare în valoare de 21.507.524,40408 lei și cinci stații de reîncărcare (615.337,50 lei), la care se adaugă valoarea cheltuielilor neeligibile care pot interveni pe parcursul implementării proiectului.

Prin investiția propusă se urmărește creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie pentru încălzire între 30 – 60%. Suprafața totală este de 9.929,66 mp.

Lucrări propuse pentru clădirile liceului

Corp A – Liceu

Suprafața construită desfășurată –2.882,96 mp

  • izolarea termică a părții opace a fațadelor, cu sistem termoizolant amplasat la exterior, cu grosimea de 10 cm
  • izolarea termică a spaleților golurilor la ferestre și uși cu sistem termoizolant cu grosimea de 2-3 cm
  • izolarea termică a soclului cu sistem termoizolant de soclu cu o grosime de 5 cm
  • înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă ( parte vitrată), unde este cazul
  • izolarea termică a planșeului la ultimul nivel cu sistem termoizolant vată minerala de 25 cm
  • izolarea termică a plăcii peste subsol cu sistem termoizolant polistiren expandat de 10 cm
  • instalatii încălzire: înlocuirea corpurilor statice, înlocuirea tuturor ventilelor nefuncționale; înlocuirea rețelei de distribuție a agentului termic, dotarea corpurilor statice cu ventile de aerisire, dotarea corpurilor statice cu teuri de reglaj, înlocuirea tuturor vanelor defecte care prezintă pierderi de fluid; curățarea periodică a cazanelor de producere a căldurii pentru încălzire, dotarea corpurilor statice cu robinete cu cap termostatic, dotarea circuitelor care alimentează zone distincte încălzite cu dispozitive de reglare, dotarea instalației de încălzire cu echipament de reglare cu ceas, programabil, izolarea conductelor de distribuție din spații neîncălzite, înlocuirea arzătorului care echipează cazanul existent cu unul modern, nou; înlocuirea cazanului de producere a căldurii pentru încălzire cu cazan modern
  • instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei pentru încălzirea spațiilor, pompe de căldură aer/apă, în scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră
  • instalatii apa calde de consum: repararea turor armăturilor defecte, utilizarea perlatoarelor pentru reducerea debitului de apă, introducerea unor armături cu consum redus de apă – baterii pentru lavoare cu senzor sau cu temporizator, izolarea termică a conductelor de distribuție a apei calde de consum și a conductei de recirculare din subsolul tehnic al clădirii și din spațiul încălzit; izolarea termică a boilerului cu acumulare pentru prepararea apei calde de consum, reducerea temperaturii apei calde de consum până la 50 grade Celsius; înlocuirea echipamentelor actuale de producere a apei calde de consum cu echipamente noi, modern
  • instalații – iluminat artificial: înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durata mare de viață; instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de miscare/prezenta, acolo unde acestea se impun; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei: panouri solare fotovoltaice; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei pentru ilumnat, sistem de panouri solare fotovoltaice, pentru producerea de energie din surse regenerabile

Lucrări similare sunt propuse pentru Corp B – școala generală (2.378,48 mp) și Corp C – Internat (2.378,48 mp) și Corp D– Ateliere (2.289,74 mp).

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Treceri de pietoni iluminate OBLIGATORIU pe toate drumurile care trec prin localități. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

Publicat

Toate trecerile de pietoni de pe drumurile europene, naționale și județene ce traversează localități vor trebui obligatoriu semnalizate luminos.

Guvernul a publicat marți în Monitorul Oficial o lege prin care se urmărește reducerea accidentelor rutiere care au loc pe timpul nopții pe drumurile europene, naționale și județene.

Potrivit documentului autoritățile administrației publice locale vor avea obligația să ilumineze trecerile de pietoni nesemaforizate.

Legea 278/2022 prevede că autoritățile locale vor avea obligația de a asigura iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni fără semnafor și care sunt semnalizate corespunzător.

Iluminarea va trebui să se facă cu sisteme inteligente de tip led cu lumină asimetrică „pentru crearea unui contrast puternic între trecerea de pietoni și suprafața carosabilului”.

Această obligație va trebui aplicată pe sectoarele de drumuri europene, naționale și județene din intravilanul localităților.

Sunt prevăzute și amenzi pentru neîndeplinirea acestor obligații de către autoritățile publice, cu o valoare cuprinsă între 21 și 100 de puncte de amendă.

Potrivit avocatnet.ro amenda maximă ce va putea fi aplicată va fi de 14.500 lei, dacă ne raportăm la punctul de amendă din prezent, care este plafonat la valoarea de 145 lei.

Amenzile vor putea fi aplicate abia din octombrie 2024, după cum se arată în legea publicată în Monitorul Oficial din 4 octombrie 2022.

Textul documentului: Legea 278/2022

L E G E pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. I. — Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, se completează după cum urmează:

1. La articolul 72, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alin. (8), cu următorul cuprins: „(8) Administratorul drumului are obligația să asigure iluminarea corespunzătoare a trecerilor nesemaforizate marcate și semnalizate corespunzător, cu sisteme inteligente de iluminat tip led cu lumină asimetrică pentru crearea unui contrast puternic între trecerea de pietoni și suprafața carosabilului, de pe sectoarele de drumuri internaționale «E», drumuri naționale și drumuri de interes județean situate în intravilanul localităților.”

2. La articolul 105, după punctul 29 se introduce un nou punct, pct. 291, cu următorul cuprins: „29 1 . neîndeplinirea obligației de către administratorul drumului public de a asigura iluminarea corespunzătoare a trecerilor pentru pietoni în condițiile prevăzute la art. 72 alin (8);”

Art. II. — (1) Prevederile art. 72 alin. (8) intră în vigoare la un an de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Prevederile art. 105 pct. 29 1 intră în vigoare la 2 ani de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I. Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Miriam Bulgaru, noul transfer al celor de la CSM Unirea Alba Iulia: ”Sunt cele mai bune două rezultate din carieră!”

Publicat

Jucătoarea de tenis de câmp Miriam Bianca Bulgaru, născută la Alba Iulia pe 8 octombrie 1998, va reprezenta Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia în toate competițiile organizate de WTA.

Clasată pe poziția 311 în clasament, albaiulianca a postat pe contul personal de facebook un mesaj prin care își transmite dorințele privind viitorul său în “sportul alb” și nu în ultimul rând ține să le mulțumească celor care i-au acordat sprijin în carieră.

“Mulțumesc Primăria Alba Iulia și Consiliului Local pentru tot sprijinul acordat. Sunt mândră să-mi reprezint orașul în toate colțurile lumii și îmi doresc să-i duc numele cât mai sus!” era mesajul transmis acum ceva timp de jucătoarea de tenis de câmp.

Și uite că a avut dreptate! S-a impus în Slovenia, a reușit cele mai bune rezultate din carieră iar pe viitor are de gând să ajungă undeva în TOP 100 WTA.

“Am câștigat în Slovenia și vreau să fiu tot mai aproape de elita tenisului. Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia mă sprijină, Primăria Municipiului Alba Iulia este lângă mine, deci… de ce nu? “ a punctat Miriam.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax