Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Directorul general APIA, Adrian Pintea, în vizită de lucru la Alba Iulia

Publicat

Nu putem cere rezultate celor care susțin economia județului, fără să le garantăm că probleme lor sunt ascultate, că tot ceea ce-și asumă pe semnătură și cu riscul asumat de fiecare în firmele lor, nu are un sprijin corect și clar dinspre stat. Continuăm să conectăm bresle și categorii profesionale, importante pentru județul nostru, într-un dialog cu cei care sunt datori să le susțină succesul și, prin asta, comunitățile din care aceștia provin.

La Alba Iulia a fost prezent astăzi șeful Agenției Pentru Plăți și Intervenții în Agricultură – Adrian Pintea. La întâlnirea cu directorul general APIA au participat, din partea Asociației Comunelor din România – filiala Alba,  președintele Gheorghe Damian, edilii mai multor localități din județ, alături de fermieri, crescători de animale, directorii și angajați ai Direcției Agricole Alba și ai unor instituții complementare domeniilor aduse în discuție: D.S.V.S.A, O.C.P.I, C.R.F.I.R 7 Centru Alba.

Dincolo de subiecte cu impact general, precum subvențiile aferente anvelopei 2021 sau alte tipuri de finanțări disponibile în prezent și viitorul apropiat, a rezultat o listă de probleme localizate și prioritare pentru fermierii din județ:

  • situația gropilor de gunoi pentru asociațiile crescătorilor de animale
  • necesitatea actualizării datelor ce definesc zonele defavorizate
  • situația subvenției la motorină
  • dar și argumente ce impun o abordare clară asupra legislației pentru a reduce atacurile animalelor sălbatice asupra fermelor.

„Azi, am avut, din nou, dovada că A.P.I.A. este una dintre cele mai complexe discipline ale statului, cu cei mai implicați și exigenți parteneri, producătorii și fermierii români. Pe mine nu mă interesează ca specialiștii APIA să fie, ci să filtreze totul prin a le fi utili celor care dau de mâncare țării.

Iar asta nu poți obține decât printr-un dialog permanent, dincolo de directive europene și angajamente impuse, apar nevoi imediate și probleme ce trebuie rezolvate. Le mulțumesc celor care m-au invitat, azi, la Alba Iulia. Mai ales pentru satisfacția de a avea în față oameni implicați, deciși să păstreze valoarea județului Alba în topul cu cele mai bune rezultate la nivel național” – Adrian Pintea, Director General APIA.

Printre lucrurile ce merită reținute după această întâlnire, aducem în față câteva date importante pentru fermieri:

– subvențiile pe suprafață aferente anului 2021 vor fi achitate începând cu data de 16 mai 2022;

– mai sunt de plătit, de la data menționată, 87 de milioane de euro pentru sprijinul cuplat vegetal;

– România a alocat 1,19 miliarde de euro, conform PNRR prin intermediul Fondului European de Garantare Agricolă, iar măsurile implementate de APIA, în perioada 2014-2022, beneficiază de 4,47 miliarde de euro;

– Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că fermele pomicole vor putea să acceseze fonduri europene cu valori cuprinse între 100.000 euro și 1.5 milioane de euro per exploatație. Măsura care va fi deschisă este 4.1a, Investiții în exploatații pomicole, cu o alocare financiară de 122.7 milioane euro”.

Comunicat PNL Alba

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax