Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: Creșteri salariale pentru aproape 2 milioane de români

Publicat

Guvernul României a propus creșterea salariului minim brut cu 250 de lei, începând cu 1 ianuarie 2022. Astfel, salariul minim brut va crește începând de anul viitor cu 10,9%, de la 2.300 lei la 2.550 lei.

Raportat la cifre nete, salariul minim net va ajunge la 1.524 de lei, cu 138 de lei mai mult decât e astăzi. Aproape 2 milioane de români (mai exact 1.970.000 de salariați) vor beneficia de creșterea salariului minim pe economie.

Practic, peste o treime dintre salariați (34,7%) vor avea salariile mărite ca urmare a acestei măsuri. Impactul bugetar al creșterii salariului minim va fi 1,8 miliarde lei pentru anul 2022, bani care vor veni din creșterea economică ce va alimenta bugetul de stat.

Creșterea de circa 11% a salariului minim e propusă luându-se în calcul rata inflației, creșterea productivității muncii, creșterea economică prognozată și creșterea câștigului mediu în România.

Creșterea salariului minim se bazează pe o formulă clară, predictibilă. Această creștere este de aproape 4 ori mai mare decât cea precedentă. Trebuie amintit că, în condițiile economice dificile generate de epidemia COVID-19, salariul minim brut a crescut la începutul acestui an cu doar 70 de lei, de le 2.230 de lei la 2.300 de lei.

Guvernul a luat decizia creșterii salariului minim pentru a răspunde creșterilor de prețuri din ultima perioadă. E o soluție concretă și corectă, care ajută mulți români să facă față prețurilor majorate. În același timp, creșterea salariului minim e o nouă măsură în sprijinul categoriilor sociale cu venituri reduse, după promovarea legii consumatorului vulnerabil (care va intra în vigoare pe 1 noiembrie).

Vor urma și alte măsuri care vor ajuta oameni. Propunerea guvernamentală de creștere a salariului minim a fost discutată cu sindicatele și cu patronatele în cadrul Consiliului Național Tripartit.

A existat un consens legat de faptul că salariul minim trebuie majorat. E pentru prima dată după mai mulți ani când există o propunere de majorare a salariului minim agreată din timp, cu mai mult de 3 luni înainte de intrarea în vigoare.

România are nevoie de stabilitate pentru a-și dezvolta în continuare economia și a reuși să crească nivelul de trai ai cetățenilor.

Deputat PNL Florin Roman, Vicepreședinte al Camerei Deputatilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Scartz

    miercuri, 29.09.2021 at 09:54

    Salariile maxime si sporurile rusinoase ale bugetarilor raman !?!

  2. Dop

    miercuri, 29.09.2021 at 10:01

    In loc sa ti preturile sub control si eventual sa le scazi ca sa nu fi nevoit sa cresti salariul …. pentru ca cesterile salariale duc la migrarea investitorilor …voi politruci obositi si incompetenti cresteti salariul minim ca sa incasati voi …

    Bai oamenilor cresterea salariui minim este facut doar cand statul are nevoie de bani …. nu sa va ajute pe voi .

    Cat va ajuta pe voi 150 lei cand preturile au explodat?
    La fiecare salariat statul o sa ia din cresterea de 250 lei aprox 100 lei deci cine e mai castigat?

    Dl Roman daca tot esti deputat de Alba spunele lu aia la BUc ca nu suntem prosti vostri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax