Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat PNL: Habarnismul nu salvează nici Alba, nici România

Publicat

„Am spus încă de la începutul acestei perioade electorale, că nu vom vorbi despre alții, vom vorbi despre ce facem noi. Și nu voi abdica de la acest principiu, pentru că întotdeauna, faptele vorbesc. Am rămas surprins să constat că cel care candidează la primăria municipiului nu face diferența între stare de urgentă și stare de alertă. Dacă vrei să conduci un oraș nu ai cum să faci o asemenea greșeală. Juridic și constituțional sunt două lucruri total diferite. Și nu ai nici o scuză după ani buni de ales local: habarnismul poate fi mai periculos ca populismul.

Nu poți să acuzi orașul pentru situația podului de peste Mures, atunci când legea spune că administratorul raspunde de asta, iar în acest caz vorbim de Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi. Nu poți să faci investiții în ceva ce nu e al tău. Ar însemna deturnare de fonduri. Iar noi ne dorim o politică “fără penali” în funcții publice. Sigur, problema trebuie rezolvată, definitiv, după darea în folosință a autostrăzii Sebes-Turda când traficul pe drumul național va scădea în intensitate. O altă regulă obligatorie a administrației este sa indici sursa de finanțare, atunci când propui o investiție noua. Altfel, cazi în ridicol, din nou. Pe sistemul ”din diverse surse”. Când spui că vrei să faci un pod dar că vei identifica ulterior surse de finanțare, nu faci decât să te pui în ipostaza unui copil răsfățat care îi trimite o scrisoare lui Moș Crăciun, fără să știe, de fapt, că banii pentru cadouri sunt în buzunarul părinților.Mai ales că, un pod nou, înseamnă cel puțin 25 milioane de lei noi, plus partea de exproprieri. Serioasă treaba pentru unii, o nimica toată pentru alții. Deocamdată, în Alba Iulia, din anul următor, bani din fonduri europene pentru care există contracte semnate, vorbim de 150 de milioane de lei, vor fi investiți în drumuri. Și pentru că sunteți doar la categoria de aspirant, vă amintesc că pasarela peste calea ferată, aflată în administrarea orașului, a fost refăcută cu aproape 9 milioane de lei, de primărie.

O spun cu toată prietenia. Dacă nu vreți să intrați în eticheta amatorismului dragi “oameni noi”, puneți mâna pe cartea administrației. Nu va omoară, va luminează! În aceeași ordine de idei, un candidat la CJ propune ca CJ sa achiziționeze 10.000 de tablete și 1 milion de măști!?! M-am frecat la ochi și am văzut că nu e pesedist. Probabil, acel comunicat a fost scris de un om care a dormit zeci de ani. Dacă nu știți ca școlile și grădinițele, din punct de vedere administrativ, nu intră în fișa de lucru a Consiliului Județean, e un lucru grav pentru un candidat. Instigați din nou la deturnare de fonduri. Și vorbiți ușor de o suma de circa 12 milioane de lei. Sunt bani publici, nu banii din buzunar, tinere domn! Nu mă așteptam, recunosc, să văd că “oamenii noi” sunt și plagiatori. Să folosești imagini cu un agent economic important, a cărui activitate și dezvoltare a fost sprijinita de actuala administrație locală și județeana, pe care o critici politic, e un semn ca apreciați munca noastră. În altă ordine de idei, alăturând imaginea unui operator economic renumit cu o sigla de partid, ca sa vorbești de “parc tehnologic”, înseamnă, ca sa nu fiu rău, doar un nou exemplu de cum “așa nu se face”. Mă opresc aici, pentru că timpul nu e pierdut, sper eu, pentru oamenii noi. Ar fi păcat să vă comportați ca și cei cu năravuri vechi!”, a transmis Florin Roman, deputat PNL de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax