Connect with us
Publicitate

BLAJ

Comunicat Gheorghe Valentin Rotar (PNL): CSM Volei Alba Blaj sau „Ce dă Blajul” sportului european!


Publicat

În aceste zile de campanie electorală doresc să prezint cele mai importante realizări ale Blajului în mandatul 2016 – 2020 dar și viziunea de dezvoltare pentru perioada care urmează. Am structurat mesajul meu pentru blăjeni, astfel încât să pot prezenta atât realizările cât și planurile de creștere ale comunității în cele mai relevante domenii privind calitatea vieții, pornind de la infrastructură, sănătate, învățământ, cultură, atragerea de investitori, agrement și sport.

De la început țin să subliniez că meritul obținerii acestor rezultate se datorează echipei Blajului, formată din: Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean! Am făcut această remarcă deoarece în rândurile care urmează voi prezinta o reușită imensă a Blajului în sport – CSM Volei Alba Blaj!

CSM Volei Alba Blaj este un proiect sportiv inițiat de către Municipiul Blaj si Judetul Alba în anul 2011, un proiect, care alături de celelalte parteneriate sportive inițiate la acea dată de județul Alba (cu Alba-Iulia, Sebeș,etc) avea scopul de a aduce cât mai multe echipe sportive în primele eșaloane naționale. Rezultatele acestor parteneriate și colaborări între autoritățile locale pentru promovarea sportului de performanță au apărut aproape imediat, mai ales la nivelul sporturilor de echipă: volei la Blaj, baschet la Alba-Iulia, handbal la Sebeș!

În cele ce urmează, voi vorbi despre CSM Volei Alba Blaj, proiectul sportiv cel mai important al Blajului și al județului Alba, cu cele mai mari rezultate din istoria voleiului feminin din Transilvania și România ( Finala Ligii Campionilor 2018)!

Încă de la începutul proiectului, Volei Alba Blaj și-a propus să promoveze imaginea Blajului și a Județului Alba.

Culorile clubului, roșu și alb sunt similare culorilor drapelelor Judetului Alba si Municipiului Blaj, iar emblema clubului cu Efigia Împăratului Traian, subliniază elementul preponderent roman al județului Alba, o caracteristică istorică esențială și comună atât a întregului județ Alba – prin importantele așezări romane, fortificații, exploatări miniere și drumuri comerciale romane, a capitalei Alba-Iulia ( denumirea romană Apulum) – prin Castrul Roman care încartiruia Legiunea a XIII-a “Gemina” și a Blajului prin mișcarea latinistă dezvoltată de Școala Ardeleană și legăturile cu Roma generate de Biserica Greco-Catolică.

Lozinca de pe emblema clubului arată faptul recunoscut istoric că amintirea Împăratului Traian s-a menținut multă vreme la Roma, astfel că atunci când venea la tron un nou Împărat, Senatul Roman îl saluta cu urarea „să fie mai fericit decât Augustus și mai bun decât Traian “ – “Felicior Augusto, Melior Traiano” – în sensul de a aduce putere, prosperitate, fericire și noroc Romei, așa cum pe plan sportiv am reușit în volei în confruntări sportive disputate în România sau în Europa!

Așa am gândit proiectul nostru și cu gândul acesta am pornit pe drumul marilor performanțe sportive!

Chiar dacă în perioadele electorale CSM Volei Alba Blaj devine un subiect de campanie, eu nu fug de acest proiect. Oricât s-ar vorbi negativ la adresa unei structuri sportive care este a Blajului sau la adresa muncii unor oameni, niciun oponent al acestui proiect sportiv nu poate nega cel mai important aspect: REZULTATUL!

Iar rezultatele CSM Volei Alba Blaj în perioada 2016 – 2020 vorbesc de la sine:

– 3 Titluri de Campioană a României – 2017, 2019, 2020

– 2 Cupe ale României – 2017, 2019

– Finalista Ligii Campionilor – Vicecampioana Europei în 2018

– Finalista Cupei CEV – 2019

– Vicecampioana României – 2018

– Finalista Cupei României – 2018.

La aceste performanțe se mai adaugă și performanțele anterioare – medalia de bronz în Campionatul României 2014, 2 titluri de Campioană a României în anii 2015 și 2016, finalistă a Supercupei României în anul 2016.

Acestea sunt performanțele sportive pe care proiectul voleiului de la Blaj, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, le-a produs în numai nouă ani de existență a echipei de volei! Prin performanțele realizate, CSM Volei Alba Blaj este prima și unica Campioană a României la volei feminin din Transilvania, devenind în timp, după disputarea Finalelor Ligii Campionilor în anul 2018 și a Cupei CEV în anul 2019, cea mai galonată echipă de volei feminin din țară.

CSM Volei Alba Blaj nu înseamnă numai rezultate! Această structură sportivă – de drept public- a devenit în timp cel mai important vector de imagine al Județului Alba și al Blajului dar și al voleiului feminin românesc!

CSM Volei Alba Blaj este despre valoarea în sport și promovarea valorilor europene – a libertății de a circula, a libertății de a muncii – despre valoarea comunității noastre. Acest proiect vorbește despre calitatea vieții la Blaj și în Județul Alba.

Am mai spus-o și o repet – Blajul nu se sacrifică pentru volei ci voleiul este o componentă a drumului european al Blajului!

Proiectul CSM Volei Alba Blaj și partenerialtul dintre Municipiul Blaj și Județul Alba în dezvoltarea sa nu trebuie văzut ca un minus pentru comunitate ci ca UN MARE PLUS care aduce, pe lângă un mare capital de imagine, o dezvoltare echilibrată orașului și județului alături de celelalte domenii în care s-au făcut investiții majore: infrastructură, sănătate, educație, cultură, agrement, pentru că noi, ca și comunitate trebuie să ne dezvoltăm unitar și să țintim să fim cei mai buni! Aici e Blajul, iar istoria noastră ne obligă să încercăm să fim cei mai buni!

CSM Volei Alba Blaj aduce și o mare investiție la Blaj – SALA POLIVALENTĂ care se va realiza tot în urma parteneriatului dintre Municipiul Blaj și Județul Alba!

Sala Polivalentă, este „moștenirea” pe care CSM Volei Alba Blaj o lasă comunității, în amintirea marilor confruntări sportive pe care le-am găzduit sau la care am fost protagoniști dar și un început nou și modern pentru cei tineri! Este cel mai mare obiectiv de investiții în infrastructura sportivă din județul Alba care se realizează la Blaj, cu termen de finalizare în anul 2022.

Acest proiect de investiții propune construirea unei săli de sport polivalente, unică în județ, fapt care va aduce Blajul și județul Alba, în prim planul comunităților care dețin facilități și infrastructură sportivă modernă din România, devenind cel mai mare obiectiv de investiții în infrastructura sportivă din județul Alba realizat la Blaj după 1989.

Sala Polivalentă de la Blaj și Baza de Cantonament cu Facilități de Cazare, Masă și Recuperare pentru Sportivi ( un alt proiect de infrastructură sportivă cu finanțare de la Compania Națională de Investiții) fac parte dintr-un complex sportiv integrat în zona Veza, capabil să găzduiască la Blaj competiții sportive internaționale și naționale de prim rang, precum și programele de pregătire ale diferitelor loturi naționale ale României pentru campionate mondiale, europene sau jocuri olimpice.

Nu în ultimul rând CSM Volei Alba Blaj este un model de performanță pentru tinerii sportivi! Viziunea de viitor a acestei structuri sportive este de a aduce copiii la sala de sport pentru volei și pentru performanță, cât și de a dezvolta o „piramidă” a voleiului juvenil pornind de la cei mai mici practicanți până la sportivii de performanță!

Aceasta este, în câteva rânduri, proiectul de succes: CSM Volei Alba Blaj! Este cel mai important proiect sportiv al județului Alba, CSM Volei Alba Blaj, fiind cea mai performantă structură sportivă din istoria sportului județean, aducând Blajul și Alba în lumea bună a sportului european!

Orice om de bună-credință realizează că asemenea performanțe necesită și resurse financiare! Blajul și-a asumat acest cost în parteneriat cu Județul Alba! Trebuie spus că proiectul sportiv a atras la rândul său, pentru Blaj, resurse financiare importante: 50% din cheltuilile clubului sunt surse atrase prin proiectele sportive depuse, aprobate și finanțate din bugetul Consiliului Județean Alba. În anul 2018, 50% din costul de organizare al Turneului Final al Ligii Campionilor de la București a fost suportat din bugetul Consiliului General al Municipiului București! Proiectele de investiții în infrastructura sportivă atrase fie în parteneriatului cu Județul Alba – Sala Polivalentă sau de la Compania Națională de Investiții – Baza de Cantonament cu Facilități de Cazare, Masă și Recuperare pentru Sportivi sunt și pentru că CSM Volei Alba Blaj a performat în sport la cel mai înalt nivel!CSM Volei Alba Blaj este echipa noastră Camioană! CSM Volei Alba Blaj înseamnă parteneriat, muncă și performanță!

În fapt este reprezentarea la nivel sportiv a echipei câștigătoare, formată din: Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean!

Această echipă câștigătoare a fost de acord și a implementat, pentru Blaj și pentru Județul Alba, proiectul sportiv CSM Volei Alba Blaj, iar CSM Volei Alba Blaj a arătat întregii Europe semnificația expresiei proverbiale: Ce dă Blajul!

Tot această echipă formată din Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean, își asumă continuarea acestui proiect ambițios, rămânând un model de bune practici pentru sport și pentru administrația publică locală, cât și pentru dezvoltarea armoniosă a Blajului European!

SĂ RĂMÂNEM ÎNVINGĂTORI! MERGEȚI CU ROTAR ȘI… BLAJUL VA FI BINE!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Angajații din Educație despre testarea pe banii lor: Dacă va fi obligatorie, dăm statul în judecată. Nu plătim eșecul imunizării

Publicat

Sindicatele din Educație avertizează că ”testarea obligatorie a salariaților din învățământ pe banii lor este ilegală” și că vor da statul în judecată, ”dacă guvernanții ne obligă să plătim pentru eșecul lor”.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” susțin că, prin Codul Muncii (art. 175), ”măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligații financiare pentru salariați” și astfel orice sumă pentru asigurarea sănătății angajatului la locul de muncă trebuie asigurată de angajator.

Mai mult, sindicaliștii atrag atenția că ”Guvernul și-a asumat, încă din martie 2021, să vaccineze 70% din populație” și că ”eșecul guvernanților nu trebuie decontat de angajații din învățământ”.

Reacția angajaților din educație vine după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că profesorii și medicii ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic printr-o ordonanță de urgență.

Cîțu a spus că în momentul de față este în discuție care să fie cea mai bună măsură, dar că testarea oricum va fi solicitată, iar această procedură să fie plătită din banii angajaților din cele două domenii esențiale enunțate, potrivit edupedu.ro.

Sindicate: peste 60% dintre angajații din învățământ s-au vaccinat deja

Comunicatul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”:

”Testarea obligatorie a salariaților din învățământ pe banii lor este ilegală!

Vom da statul în judecată, dacă guvernanții ne obligă să plătim pentru eșecul lor.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret – federații sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar – avertizează Guvernul României că va ataca în justiție orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID -19!

Înainte să aplice o astfel de măsură, prin care să oblige angajații din învățământ care nu s-au vaccinat împotriva COVID 19 să-și plătească testele, domnul prim-ministru ar trebui să lectureze Codul Muncii, care, la art. 175 alin (4) prevede că: „Măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligații financiare pentru salariați“. Ținând cont de acest articol, și nu numai, orice sumă pentru asigurarea sănătății angajatului la locul de muncă trebuie asigurată de angajator. În plus, Guvernul și-a asumat, încă din martie 2021, să vaccineze 70% din populație, cifră care conducea la imunizarea de masă.

<Obiectivul nostru este ca până la finalul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta înseamnă 70% din populația activă, ceea ce înseamnă că trecem în partea cealaltă a pandemiei>, declara pe 16 martie a.c. premierul Florin Cîțu.

Dacă Guvernul își respecta obiectivul și, prin campaniile publice, determina 70% din populația României să se vaccineze, ajungeam la imunizarea de masa iar astăzi nu mai eram sub amenințarea acestui val 4. Eșecul guvernanților nu trebuie decontat de angajații din învățământ.

Având în vedere cele prezentate mai sus și ținând cont că peste 60% (193.430 de persoane) dintre angajații din învățământ s-au vaccinat deja, considerăm că orice act normativ prin care se vrea introducerea testării cu plată este atât ilegal, cât și imoral”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Date oficiale: 4.441 cazuri COVID în România, în 24 de ore. 71 decese noi, 741 pacienți la ATI. Situația din 16 septembrie

Publicat

Au fost înregistrate 4.441 cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 16 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică. Comparativ, marți erau raportate 4.004 cazuri noi.

Au fost confirmate 71 decese noi (cu o zi în urmă, erau raportate 81 decese în 24 de ore), iar 741 pacienți sunt internați la ATI (anterior 696).

Citește și ALBA: 40 de cazuri COVID confirmate în ultimele 24 de ore. Situația în localitățile din județ. Un nou deces

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate1.135.027 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.073.552 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.441 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 35.286 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.09.2021 (10:00) – 16.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 71 decese (35 bărbați și 36 femei),ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Alba,  Bihor, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 71 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 la categoria de vârstă peste 80 ani.

66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Peste 700 de pacienți la ATI. 12 dintre ei sunt copii

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.271. Dintre acestea, 741 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 182 sunt minori, 170 fiind internați în secții și 12 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.335.522 de teste RT-PCR și 2.789.771 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.946 de teste RT-PCR (8.610 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.336 la cerere) și 24.450 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 22.230 depersoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.668 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.438 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 326 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.144 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 527la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 15septembrie, 832 desancțiuni contravenționale, în valoare de199.480lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 4 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Satu Mare – 14676 – 107 – 2,79

Ilfov – 47455 – 246 – 2,14

Bistrița – Năsăud – 13173 – 82 – 1,93

Timiș – 57316 – 260 – 1,93

Mun. București – 192273 – 604 – 1,93

Maramureș – 21973 – 146 – 1,76

Cluj – 60308 – 171 – 1,72

Constanța – 45033 – 212 – 1,37

Teleorman – 14632 – 49 – 1,34

Suceava – 26250 – 156 – 1,33

Dolj – 28231 – 202 – 1,23

Giurgiu – 11613 – 40 – 1,19

Botoșani – 15044 – 76 – 1,13

Sălaj – 11377 – 48 – 1,07

Bacău – 27593 – 77 – 1,01

Caraș – Severin – 12115 – 41 – 1,01

Olt – 15400 – 77 – 1,00

Neamț – 20073 – 80 – 0,96

Sibiu – 27462 – 72 – 0,96

Călărași – 10792 – 65 – 0,95

Galați – 28794 – 85 – 0,94

Prahova – 36932 – 114 – 0,94

Arad – 24614 – 115 – 0,92

Vaslui – 16901 – 101 – 0,92

Iași – 44335 – 169 – 0,88

Vrancea – 11241 – 45 – 0,82

Brașov – 44728 – 87 – 0,80

Vâlcea – 16967 – 54 – 0,77

Alba – 21840 – 39 – 0,76 (40 cazuri noi, potrivit situației DSP Alba)

Mehedinți – 8719 – 35 – 0,75

Ialomița – 11200 – 22 – 0,72

Hunedoara – 23623 – 57 – 0,71

Bihor – 30082 – 82 – 0,67

Dâmbovița – 23229 – 53 – 0,63

Gorj – 9637 – 42 – 0,62

Argeș – 28197 – 42 – 0,58

Mureș – 24584 – 47 – 0,58

Tulcea – 8710 – 16 – 0,55

Buzău – 13021 – 33 – 0,41

Brăila – 13641 – 37 – 0,38

Harghita – 8543 – 31 – 0,37

Covasna – 8678 – 13 – 0,25

Cazuri noi nealocate pe județe: 290 (numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus; conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate).

Cazuri din străinătate: 21 (cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări).

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 40 de cazuri COVID confirmate în ultimele 24 de ore. Situația în localitățile din județ. Un deces nou

Publicat

Au fost confirmate 40 de cazuri COVID noi în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), joi, 16 septembrie.

Cu o zi în urmă erau 66 de cazuri noi.

Localitățile din județ în care au fost raportate cazuri noi (în ultimele 24 de ore):

Mediul urban: 25 de cazuri noi

Alba Iulia: 13 cazuri

Cugir: 5 cazuri

Blaj: 4 cazuri

Sebeș: 1 caz

Teiuș: 1 caz

Baia de Arieș: 1 caz

Mediul rural: 15 cazuri noi

Unirea: 4 cazuri

Bistra: 2 cazuri

Câlnic: 1 caz

Cenade: 1 caz

Daia Română: 1 caz

Livezile: 1 caz

Sâncel: 1 caz

Sântimbru: 1 caz

Sohodol: 1 caz

Șona: 1 caz

Vadu Moților: 1 caz

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,76 (anterior 0,69).

De la începutul pandemiei, au fost 21.951 cazuri confirmate, 20.717 persoane vindecate, 679 decese.

Miercuri, în Alba au fost prelucrate în total 546 de probe (191 la DSP și 355 la SJU).

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 254.299.

UPDATE: A fost înregistrat un nou deces. Este vorba despre o femeie de 78 de ani (Săsciori), nevaccinată, care avea și alte afecțiuni.

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba, perioada de referință 2-15 septembrie):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Ocna Mureș – 36 cazuri – 2,59 (anterior 2,59)

Blaj – 35 cazuri – 1,69 (anterior 1,50)

Aiud – 38 cazuri – 1,50 (anterior 1,31)

Alba Iulia – 80 cazuri – 1,05 (anterior 0,94)

Sebeș – 27 cazuri – 0,82 (anterior 0,73)

Câmpeni – 5 cazuri – 0,69 (anterior 0,41)

Teiuș – 5 cazuri – 0,69 (anterior 0,69)

Zlatna – 4 cazuri – 0,51 (anterior 0,51)

Cugir – 8 cazuri – 0,31 (anterior 0,20)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Sâncel – 7 cazuri – 2,69 (anterior 2,69)

Cenade – 2 cazuri – 1,94 (anterior 1,94)

Vințu de Jos – 8 cazuri – 1,45 (anterior 1,45)

Poiana Vadului – 1 caz – 0,95 (anterior 0,95)

Unirea – 4 cazuri – 0,82 (anterior 0,82)

Lopadea Nouă – 2 cazuri – 0,79 (anterior 0,79)

Rădești – 1 caz – 0,78 (anterior 0,78)

Meteș – 2 cazuri – 0,71 (anterior 0,71)

Bistra – 3 cazuri – 0,66 (anterior 0,66)

Valea Lungă – 2 cazuri  – 0,64 (anterior 0,64)

Cergău – 1 caz – 0,61 (anterior 0,61)

Berghin – 1 caz – 0,52 (anterior 0,52)

Mirăslău – 1 caz – 0,51 (anterior 0,51)

Crăciunelu de Jos – 1 caz – 0,47 (anterior 0,47)

Săsciori – 3 cazuri – 0,46 (anterior 0,46)

Galda de Jos – 2 cazuri – 0,45 (anterior 0,45)

Săliștea – 1 caz – 0,43 (anterior 0,00)

Șugag – 1 caz – 0,35 (anterior 0,35)

Cetatea de Baltă – 1 caz – 0,33 (anterior 0,33)

Sântimbru – 1 caz – 0,33 (anterior 0,33)

Ighiu – 1 caz – 0,14 (anterior 0,14)

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Certificatul COVID, condiție la evenimente private, restaurante, spectacole, în localități cu incidență peste 3. Hotărârea CNSU

Publicat

Noi condiții au fost adoptate de CNSU pentru localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mia de locuitori. Certificatul verde COVID devine obligatoriu pentru acces la evenimente private, spectacole, restaurante și locuri de joacă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi, 16 septembrie 2021, Hotărârea numărul 70 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Vezi HCNSU nr. 70/16.09.2021

Principalele modificări propuse vizează:

a) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală, astfel:

competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori;

– activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție;

– organizarea și desfășurarea în spații deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție;

– evenimentele private în spații închise (nunți, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente se pot desfășura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană;

– organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în spații închise, respectiv maximum 200 de persoane în spații deschise, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană;

– organizarea de conferințe în spații închise poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană;

– organizarea de mitinguri și demonstrații poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane, cu respectarea anumitor măsuri

– activitatea restaurantelor și cafenelelor, în spații închise, se poate desfășura în intervalul orar 5.00-2.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;

– activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de min 7 mp pentru fiecare persoană;

– activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;

– activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise poate fi realizată în intervalul orar 5.00-24.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;

– activitatea piscinelor interioare poate fi realizată până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

b) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, astfel:

– activitatea în baruri, cluburi și discoteci poate fi realizată în intervalul orar 5.00-2.00 până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;

– activitatea sălilor de jocuri poate fi realizată în intervalul orar 5.00-2.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate