Connect with us
Publicitate

BLAJ

Comunicat Gheorghe Valentin Rotar (PNL): CSM Volei Alba Blaj sau „Ce dă Blajul” sportului european!

Publicat

În aceste zile de campanie electorală doresc să prezint cele mai importante realizări ale Blajului în mandatul 2016 – 2020 dar și viziunea de dezvoltare pentru perioada care urmează. Am structurat mesajul meu pentru blăjeni, astfel încât să pot prezenta atât realizările cât și planurile de creștere ale comunității în cele mai relevante domenii privind calitatea vieții, pornind de la infrastructură, sănătate, învățământ, cultură, atragerea de investitori, agrement și sport.

De la început țin să subliniez că meritul obținerii acestor rezultate se datorează echipei Blajului, formată din: Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean! Am făcut această remarcă deoarece în rândurile care urmează voi prezinta o reușită imensă a Blajului în sport – CSM Volei Alba Blaj!

CSM Volei Alba Blaj este un proiect sportiv inițiat de către Municipiul Blaj si Judetul Alba în anul 2011, un proiect, care alături de celelalte parteneriate sportive inițiate la acea dată de județul Alba (cu Alba-Iulia, Sebeș,etc) avea scopul de a aduce cât mai multe echipe sportive în primele eșaloane naționale. Rezultatele acestor parteneriate și colaborări între autoritățile locale pentru promovarea sportului de performanță au apărut aproape imediat, mai ales la nivelul sporturilor de echipă: volei la Blaj, baschet la Alba-Iulia, handbal la Sebeș!

În cele ce urmează, voi vorbi despre CSM Volei Alba Blaj, proiectul sportiv cel mai important al Blajului și al județului Alba, cu cele mai mari rezultate din istoria voleiului feminin din Transilvania și România ( Finala Ligii Campionilor 2018)!

Încă de la începutul proiectului, Volei Alba Blaj și-a propus să promoveze imaginea Blajului și a Județului Alba.

Culorile clubului, roșu și alb sunt similare culorilor drapelelor Judetului Alba si Municipiului Blaj, iar emblema clubului cu Efigia Împăratului Traian, subliniază elementul preponderent roman al județului Alba, o caracteristică istorică esențială și comună atât a întregului județ Alba – prin importantele așezări romane, fortificații, exploatări miniere și drumuri comerciale romane, a capitalei Alba-Iulia ( denumirea romană Apulum) – prin Castrul Roman care încartiruia Legiunea a XIII-a “Gemina” și a Blajului prin mișcarea latinistă dezvoltată de Școala Ardeleană și legăturile cu Roma generate de Biserica Greco-Catolică.

Lozinca de pe emblema clubului arată faptul recunoscut istoric că amintirea Împăratului Traian s-a menținut multă vreme la Roma, astfel că atunci când venea la tron un nou Împărat, Senatul Roman îl saluta cu urarea „să fie mai fericit decât Augustus și mai bun decât Traian “ – “Felicior Augusto, Melior Traiano” – în sensul de a aduce putere, prosperitate, fericire și noroc Romei, așa cum pe plan sportiv am reușit în volei în confruntări sportive disputate în România sau în Europa!

Așa am gândit proiectul nostru și cu gândul acesta am pornit pe drumul marilor performanțe sportive!

Chiar dacă în perioadele electorale CSM Volei Alba Blaj devine un subiect de campanie, eu nu fug de acest proiect. Oricât s-ar vorbi negativ la adresa unei structuri sportive care este a Blajului sau la adresa muncii unor oameni, niciun oponent al acestui proiect sportiv nu poate nega cel mai important aspect: REZULTATUL!

Iar rezultatele CSM Volei Alba Blaj în perioada 2016 – 2020 vorbesc de la sine:

– 3 Titluri de Campioană a României – 2017, 2019, 2020

– 2 Cupe ale României – 2017, 2019

– Finalista Ligii Campionilor – Vicecampioana Europei în 2018

– Finalista Cupei CEV – 2019

– Vicecampioana României – 2018

– Finalista Cupei României – 2018.

La aceste performanțe se mai adaugă și performanțele anterioare – medalia de bronz în Campionatul României 2014, 2 titluri de Campioană a României în anii 2015 și 2016, finalistă a Supercupei României în anul 2016.

Acestea sunt performanțele sportive pe care proiectul voleiului de la Blaj, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, le-a produs în numai nouă ani de existență a echipei de volei! Prin performanțele realizate, CSM Volei Alba Blaj este prima și unica Campioană a României la volei feminin din Transilvania, devenind în timp, după disputarea Finalelor Ligii Campionilor în anul 2018 și a Cupei CEV în anul 2019, cea mai galonată echipă de volei feminin din țară.

CSM Volei Alba Blaj nu înseamnă numai rezultate! Această structură sportivă – de drept public- a devenit în timp cel mai important vector de imagine al Județului Alba și al Blajului dar și al voleiului feminin românesc!

CSM Volei Alba Blaj este despre valoarea în sport și promovarea valorilor europene – a libertății de a circula, a libertății de a muncii – despre valoarea comunității noastre. Acest proiect vorbește despre calitatea vieții la Blaj și în Județul Alba.

Am mai spus-o și o repet – Blajul nu se sacrifică pentru volei ci voleiul este o componentă a drumului european al Blajului!

Proiectul CSM Volei Alba Blaj și partenerialtul dintre Municipiul Blaj și Județul Alba în dezvoltarea sa nu trebuie văzut ca un minus pentru comunitate ci ca UN MARE PLUS care aduce, pe lângă un mare capital de imagine, o dezvoltare echilibrată orașului și județului alături de celelalte domenii în care s-au făcut investiții majore: infrastructură, sănătate, educație, cultură, agrement, pentru că noi, ca și comunitate trebuie să ne dezvoltăm unitar și să țintim să fim cei mai buni! Aici e Blajul, iar istoria noastră ne obligă să încercăm să fim cei mai buni!

CSM Volei Alba Blaj aduce și o mare investiție la Blaj – SALA POLIVALENTĂ care se va realiza tot în urma parteneriatului dintre Municipiul Blaj și Județul Alba!

Sala Polivalentă, este „moștenirea” pe care CSM Volei Alba Blaj o lasă comunității, în amintirea marilor confruntări sportive pe care le-am găzduit sau la care am fost protagoniști dar și un început nou și modern pentru cei tineri! Este cel mai mare obiectiv de investiții în infrastructura sportivă din județul Alba care se realizează la Blaj, cu termen de finalizare în anul 2022.

Acest proiect de investiții propune construirea unei săli de sport polivalente, unică în județ, fapt care va aduce Blajul și județul Alba, în prim planul comunităților care dețin facilități și infrastructură sportivă modernă din România, devenind cel mai mare obiectiv de investiții în infrastructura sportivă din județul Alba realizat la Blaj după 1989.

Sala Polivalentă de la Blaj și Baza de Cantonament cu Facilități de Cazare, Masă și Recuperare pentru Sportivi ( un alt proiect de infrastructură sportivă cu finanțare de la Compania Națională de Investiții) fac parte dintr-un complex sportiv integrat în zona Veza, capabil să găzduiască la Blaj competiții sportive internaționale și naționale de prim rang, precum și programele de pregătire ale diferitelor loturi naționale ale României pentru campionate mondiale, europene sau jocuri olimpice.

Nu în ultimul rând CSM Volei Alba Blaj este un model de performanță pentru tinerii sportivi! Viziunea de viitor a acestei structuri sportive este de a aduce copiii la sala de sport pentru volei și pentru performanță, cât și de a dezvolta o „piramidă” a voleiului juvenil pornind de la cei mai mici practicanți până la sportivii de performanță!

Aceasta este, în câteva rânduri, proiectul de succes: CSM Volei Alba Blaj! Este cel mai important proiect sportiv al județului Alba, CSM Volei Alba Blaj, fiind cea mai performantă structură sportivă din istoria sportului județean, aducând Blajul și Alba în lumea bună a sportului european!

Orice om de bună-credință realizează că asemenea performanțe necesită și resurse financiare! Blajul și-a asumat acest cost în parteneriat cu Județul Alba! Trebuie spus că proiectul sportiv a atras la rândul său, pentru Blaj, resurse financiare importante: 50% din cheltuilile clubului sunt surse atrase prin proiectele sportive depuse, aprobate și finanțate din bugetul Consiliului Județean Alba. În anul 2018, 50% din costul de organizare al Turneului Final al Ligii Campionilor de la București a fost suportat din bugetul Consiliului General al Municipiului București! Proiectele de investiții în infrastructura sportivă atrase fie în parteneriatului cu Județul Alba – Sala Polivalentă sau de la Compania Națională de Investiții – Baza de Cantonament cu Facilități de Cazare, Masă și Recuperare pentru Sportivi sunt și pentru că CSM Volei Alba Blaj a performat în sport la cel mai înalt nivel!CSM Volei Alba Blaj este echipa noastră Camioană! CSM Volei Alba Blaj înseamnă parteneriat, muncă și performanță!

În fapt este reprezentarea la nivel sportiv a echipei câștigătoare, formată din: Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean!

Această echipă câștigătoare a fost de acord și a implementat, pentru Blaj și pentru Județul Alba, proiectul sportiv CSM Volei Alba Blaj, iar CSM Volei Alba Blaj a arătat întregii Europe semnificația expresiei proverbiale: Ce dă Blajul!

Tot această echipă formată din Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean, își asumă continuarea acestui proiect ambițios, rămânând un model de bune practici pentru sport și pentru administrația publică locală, cât și pentru dezvoltarea armoniosă a Blajului European!

SĂ RĂMÂNEM ÎNVINGĂTORI! MERGEȚI CU ROTAR ȘI… BLAJUL VA FI BINE!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax