Connect with us
Publicitate

BLAJ

Comunicat Gheorghe Valentin Rotar (PNL): Mergeți cu Rotar … și Blajul va fi bine!


Publicat

Odată la patru ani vine și ora bilanțului, momentul când e bine și necesar să privim retrospectiv și să analizăm cu cât mai multă obiectivitate de unde am plecat, care au fost speranțele noastre, care au fost prioritățile noastre, cât am muncit pentru ele și ce am realizat.

Este momentul potrivit de a transmite un mesaj despre modul cum am reușit să punem Blajul înainte de toate, ducând la bun sfârșit proiectele asumate acum patru ani!

În această perioadă am consolidat realizările comunității noastre, prin finalizarea unor importante proiecte de dezvoltare durabilă, care au deschis pentru Blaj noi perspective de creștere socio-economică.

Marile proiecte de infrastructură, investițiile în cultură, sănătate, educație și sport au făcut din Blaj și din zona Târnavelor un etalon în ceea ce privește dezvoltarea unei comunități, în care calitatea vieții a crescut de la an la an.

Dezvoltarea economică, cu Blajul locomotivă a economiei, a transformat Valea Târnavelor într-o zonă extrem de atractivă și de apreciată. Prin investițiile finalizate, prin evenimentele istorice, culturale și sportive în care Blajul a fost actor principal sau pe care le-a găzduit, Blajul și județul Alba au câștigat în imagine, atât pe plan național, cât și internațional, despre comunitatea noastră vorbindu-se la superlativ!

Cine ar fi crezut, în urmă cu câțiva ani, că „Mica Romă” – orașul din inima Transilvaniei – în fapt MARELE BLAJ va aduce atâtea satisfacții, punând Blajul și Alba pe harta lumii evenimentelor economice, culturale, spotive, spirituale…

Totul a fost posibil datorită unor oameni hotărâți în a construi viitorul pentru copiii lor, care au înțeles să nu se mulțumească cu puțin, să nu se oprească din a căuta noi oportunități pentru dezvoltarea comunității, astfel încât Blajul să devină orașul european pe care îl visează orice cetățean. Gândind la viitor, trebuie să privim la promisiunile trecutului și la modul cum le-am îndeplinit!

Pentru Blaj, cele mai importante promisiuni onorate în mandatul 2016-2020 sunt: Câmpia Libertății, Palatul Cultural, Baza de agrement din Parcul „Avram Iancu” și Bazinul de înot acoperit, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, Modernizarea și dotarea Spitalului, Reabilitarea și modernizarea unui număr de 61 de străzi, Reabilitarea Podului Veza, Modernizarea clădirii Primăriei, Grădinița de copii din zona Câmpia Libertății, Pasarela pietonală peste magistrala CFR, Puntea pietonală peste râul Târnava Mare, Târgul de animale și produse agricole, Amenajarea parcului Veza și a parcului Tiur, Modernizarea vechiului cămin cultural din Petrisat, Sala Polivalentă, Reabilitarea drumului Blaj – Flitești – Deleni – Obârșia – Tiur, Sistemul de semaforizare inteligentă, Relocarea în subteran a cablurilor de telecomunicații, Amenajarea de parcări, Contractele semnate pentru dezvoltarea Blajului, în valoare de peste 12.700.000 de euro, din fonduri europene.

Meritul obținerii acestor rezultate se datorează echipei Blajului, formată din: Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean!

Stă în puterea noastră să reușim, păstrând aceeași echipă, în care cu toții am investit încredere, știind că scopul comun este BLAJUL!

Am arătat că se poate și sunt sigur că vom rămâne împreună echipa câștigătoare pentru implementarea viitoarelor proiecte de dezvoltare ale comunității noastre.

Acestea vizează un program de investiții care nu se limitează doar la mandatul 2020-2024, ci privește perioada 2021-2027, deoarece politica de dezvoltare a Blajului trebuie corelată cu obiectivele strategice ale viitorului exercițiu financiar al fondurilor europene care a fost aprobat pentru perioada 2021-2027 de către Comisia Europeană.

Viitoarea „foaie de parcurs” în proiectul de dezvoltare al comunității noastre trebuie racordată la fondurile europene nerambursabile, iar Blajul trebuie să dețină capacitatea politică și administrativă necesară pentru a putea accesa aceste resurse financiare. Proiectele de investiții ale Blajului trebuie văzute nu ca simple întâmplări, ci urmarea unor documente strategice care certifică o voință comună și o viziune unitară de dezvoltare durabilă a comunității, capabilă să atragă în următoarea perioadă 80.000.000 de euro pentru Blaj.

Blajul și echipa formată din Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean, își asumă realizarea acestui program investițional ambițios, rămânând un model de bune practici în administrația publică locală, pentru că împreună am arătat că formăm o comunitate în care se pot realiza mari proiecte de dezvoltare!

Aveți încredere în candidații Partidului Național Liberal (P.N.L.).

Pe 27 septembrie vă îndemn să votați pentru Blaj și pentru viitorul copiilor noștri!

Votați pentru echipa câștigătoare, MERGEȚI CU ROTAR ȘI… BLAJUL VA FI BINE!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat USR-PLUS Sebeș: Dacă îți pasă de Sebeș vino la VOT! Haideți să readucem în Primărie legea și respectul pentru cetățean

Publicat

Dragi locuitori ai Sebeșului,

Alegerile locale sunt despre OAMENI!

Oameni ca TINE au decis să se implice și să candideze pentru a schimba în bine comunitatea în care trăiesc. Cu acest crez, echipa USR-PLUS a intrat în competiția electorală pentru Primăria și Consiliul Local Sebeș. Sunt oameni noi în politică, care însă au reușit să demonstreze profesionalism în domeniile în care activează.

Angajamentul nostru este acela de a pune bazele unui parteneriat real și corect cu toți locuitorii municipiului Sebeș și de a pune interesul lor în centrul deciziilor administrației locale.

Este important să nu uiți că alegerile locale din acest an sunt despre strada ta. Acesta este cel mai important loc din România. Este locul unde trăiești, unde îți crești copiii, unde te întâlnești cu familia, cu prietenii și vecinii. Și este normal să-ți dorești ca pe strada ta să fie curat, să respiri aer proaspăt, să ai o școală bună și să te simți în siguranță.

Propunem un program prin care, în următorii ani, cu fonduri europene sau prin repartizarea corectă a bugetului local de investiții, municipiul Sebeș să fie modernizat, stradă cu stradă. Vom porni cu o inventariere serioasă a problemelor de pe fiecare stradă și vom prioritiza investițiile astfel încât banii să fie alocați echitabil și spre rezolvarea tuturor problemelor de infrastructură, utilități și salubritate.

Pentru asta este nevoie de o adevărată revoluție, o revoluție pe care o facem prin VOT, în 27 septembrie. E nevoie de o revoluție prin care aducem în Primăria Sebeș buna guvernare locală, legea și ordinea, performanța și meritocrația. Vrem o revoluție care să elimine pilele, relațiile și risipa banului public. Vrem o revoluție a bunului simț și a respectului pentru cetățean!

Vrem o revoluție care să schimbe Sebeșul într-un oraș verde, curat și nepoluat. Vrem o revoluție care să schimbe fața fiecărui cartier al municipiului.

Vrem o revoluție care să aducă performanța în Primărie și interesul cetățeanului să fie în centrul fiecărei decizii administrative.

Noi, echipa USR-PLUS, avem curajul să luptăm pentru Sebeș și avem încredere că o veți face și voi!

E timpul ca ÎMPREUNĂ cu voi să declanșăm revoluția bunei guvernări la Sebeș!

În 27 septembrie votează echipa USR-PLUS pentru Consiliul Local Sebeș! Votează Ioan Anghel – viitorul primar de care oamenii din Sebeș au nevoie!

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeană Alba, parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”,

Cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pensionarii se pregătesc de proteste. Nemulțumiri cu privire la majorarea pensiilor și înlocuirea ajutoarelor cu alimente

Publicat

Conducătorii a două federaţii de pensionari au anunţat joi organizarea unui miting în faţa Guvernului pe data de 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, în semn de protest faţă de mai multe măsuri pe care le consideră abuzive faţă de pensionari adoptate recent de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Liderul uneia dintre federaţiile de pensionari care organizează manifestaţia a menţionat, într-o conferinţă de presă, că decizia Guvernului de a majora pensiile cu 14% în loc de aplicarea legislaţiei privind majorarea pensiilor cu 40% nu a fost unul din motivele organizării mitingului, însă liderul celei de-a doua federaţii de pensionari a enumerat subiectul majorării pensiilor printre motivele organizării manifestaţiei.

Ca prim motiv al organizării mitingului, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), Preda Nedelcu, a susţinut că ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a decis modificarea procedurii de acordare de ajutor financiar pentru pensionarii săraci cu ocazia Zilei Internaţionale Persoanelor Vârstnice şi înlocuirea banilor cu alimente, încălcând astfel prevederile Legii 363 din 2003, privind organizarea sărbătoririi Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice – 1 octombrie.

„Ministrul Muncii nu vrea să respecte această lege, care conţine, printre altele, includerea în bugetul Ministerului Muncii a unor sume care să fie folosite pentru acordarea de ajutoare financiare pensionarilor aflaţi în dificultate.

Aproape de 20 de ani s-a procedat în acest mod, până în acest an, când doamna ministru Violeta Alexandru a hotărât să nu respecte această lege şi a stabilit să se acorde pensionarilor, din sumele pe care nu le cunoaştem, pachete cu alimente. (…)

E un drept, e o lege, care aşa începe: pentru finanţarea activităţilor care se organizează pentru sărbătorirea în România a Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. (Ministrul Muncii, n.r.) nu dă bani!

De ce? Numai pentru că are putere? Iar prim-ministrul, căruia i-am sesizat acest abuz al ministrului Muncii, nu ia nicio măsură, nu ne dă niciun răspuns.

Pentru asta ieşim şi în stradă. Nu este drept”, a afirmat liderul FNPR. Pe de altă parte, Preda Nedelcu i-a reproşat ministrului Muncii că a decis întreruperea remunerării unor specialişti din cadrul Consiliului Naţional al Organizaţiilor de Pensionari (CNOP).

„Doamna ministru a hotărât – cu de la dânsa putere – ca începând cu luna august aparatul acesta de lucru al Consiliului să nu mai fie retribuit. Acolo sunt şase sociologi. Unul este bolnav.

De două luni ei nu şi-au primit salariile, fără nicio justificare. Nu există niciun temei legal. Înţelegem dacă are ceva să se răzbune pe noi, liderii organizaţiilor de pensionari. Dar ce are cu acei oameni?

A făcut acest lucru încălcând fără nicio jenă o lege, Legea 16/2000 privind organizarea acestui Consiliu Naţional al Organizaţiilor de Pensionari.

Vom protesta pentru această atitudine a ministrului Muncii, care ne umileşte pur şi simplu”, a menţionat preşedintele Federaţiei.

Liderul FNPR a subliniat că subiectul creşterii pensiilor nu a fost printre motivele organizării manifestaţiei.

„Nu organizăm mitingul pentru creşterea pensiilor, pentru că ele cresc şi fără să cerem noi”, a precizat Preda Nedelcu.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Naţionale „Unirea” a Pensionarilor din România (FNUPR), Dumitru Cojanu, a confirmat că cele două nemulţumiri enumerate de liderul FNPR i-au determinat pe pensionari să iasă în stradă, dar a indicat chestiunea majorării pensiilor drept principal motiv al organizării manifestaţiei.

„Aceste trei probleme constituie obiectivele principale ale pensionarilor din România la protestul care va avea loc în această zi de sărbătoare, 1 octombrie 2020. În loc ca pensionarii să poată să sărbătorească ziua acesta importantă pentru ei în nişte condiţii corespunzătoare vieţii şi sănătăţii lor, ei sunt nevoiţi să iasă în stradă, să iasă să protesteze. (…)

Sunt convins că acţiunile şi măsurile pe care le vom lua, şi sprijinul pe care îl vom primi din partea opiniei publice, vor duce la rezultate mai bune privind pensionarii din România. Mitingul va fi în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului.

Din păcate starea de alertă prevede să fie maximum 100 de persoane şi atâtea persoane vor fi şi vor respecta măsurile prevăzute de distanţare şi de purtare a măştii”, a afirmat preşedintele Federaţiei Naţionale „Unirea” a Pensionarilor din România.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pe mâna cui lași orașul Ocna Mureș după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar și partidele din care provin

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale la Ocna Mureș şi vom şti cine va fi primarul orașului în următorii 4 ani. 

Orașul este condus în prezent de un primar PNL. Cuvântul final în privința celui care câștigă alegerile de la Ocna Mureș, îl au însă cetățenii care merg la vot.

Citește și Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Aici, pe Alba24, afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Ocna Mureș.

Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Ocna Mureș vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Ocna Mureș:

Rareș Damian – PMP

Ionel Daniel Jinaru – PSD

Marcu Răzvan Cornel – PRO România

Silviu Vințeler – PNL

Marius Jurca – USR – PLUS

Conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Ocna Mureș se ridică la 13.036 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 15.503 locuitori.

Citește și ALEGERI PRIMAR 2020- LISTE OFICIALE: Cine candidează în cele 11 orașe și municipii din Alba. Numele și locul pe buletinul de vot

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș va achiziționa 600 de tablete, 51 de laptopuri, 100.000 de măști și 400 de litri de dezinfectanți pentru școli

Publicat

În urma unei noi rectificări bugetare operată în luna septembrie, Primăria municipiului Sebeș are alocată suma de 824.100 lei pentru achiziția a 600 de tablete conectate la internet (prin abonamente valide 24 de luni), 51 de laptop-uri, un plus de 100.000 măști de protecție și 400 litri dezinfectanți, toate fiind destinate instituțiilor de învățământ de stat de pe raza unității-administrativ teritoriale.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sebeș, tabletele vor intra în inventarul școlilor și vor fi împrumutate elevilor care nu dispun de acest gen de dispozitive, în situația în care condițiile epidemiologice vor determina ca activitățile de învățământ să se deruleze on-line.

Totodată, computerele portabile vor fi operate de cadrele didactice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate