Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu: 10 miliarde euro, bani pentru modernizarea localităţilor, din fondul de dezvoltare şi investiţii

Publicat

Ioan Dirzu

Luna mai a venit cu vești bune pentru primăriile, administrațiile intercomunitare și universitățile din România, anunţă deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Acestea pot accesa fonduri pentru modernizare, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Acest Fond va avea la dispoziție 10 miliarde de euro, iar programul se va întinde pe un interval de 20 de ani, potrivit sursei citate.

“Banii din acest Fond vor putea fi folosiți pentru drumuri, canalizare, rețele de electricitate și gaze, locuințe sociale, modernizarea de spitale, dispensare, creșe, școli și universități. Pentru a accesa mai ușor aceste fonduri, Guvernul a simplificat procedurile, iar primarii vor trebui să depună la București doar două documente.

Cel mai important este faptul că Fondul de Dezvoltare și Investiții este un instrument complementar PNDL. Prin cele două programe, localitățile din țara noastră au acces la bani pentru modernizare și pentru investiții, iar cetățenii – la condiții de viață mai bune, mai civilizate.

În cadrul Fondul de Dezvoltare și Investiții au prioritate extinderea rețelelor de curent electric, de gaz natural, de apă și canalizare, drumuri comunale, județene, străzi, poduri și pasaje. Se mai finanțează prioritar spitale județene, municipale, dispensare, centre medicale, dar și școli, grădinițe, creșe, ori campusuri școlare.

Alături de PNDL, acest nou program, care alocă prin Fondul de Dezvoltare și Investiții 10 miliarde de euro în următorii 20 de ani, îmbunătățește viața românilor și reconfirmă angajamentul PSD de a aduce toate localitățile României la standardul european de civilizație.

Prin astfel de măsuri, PSD își respectă angajamentul de a crește nivelul de trai din România. În plus, prin astfel de programe de finanțare sunt  susținute investițiile, iar acestea, la rândul lor, duc la crearea de noi locuri de muncă și la creștere economică. Creăm, în felul acesta premise suplimentare pentru a crește și dezvolta România”, transmite Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Silviu

    marți, 21.05.2019 at 08:40

    Acest „fond” nici macar nu exista si tu vorbesti despre povesti nemuritoare cu miliarde de euro!!! In urmatorii 20 de ani…Voi veti avea soarta taranistilor! Imi pare rau sa spun, dar, Istoria se va sterge la fund cu voi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax