Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu: Educația este piatra de temelie a unei națiuni puternice. Elevii, comoara cea mai de preț pentru România

Publicat


Educația este piatra de temelie a unei națiuni puternice. Toți trebuie să punem umărul pentru a crea din învățământul românesc un motor care să însuflețească întreaga țară, transmite deputat PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

”Le urez tuturor elevilor din județul Alba și din România un început de an școlar în care să fie plini de energie, optimism și  putere de a învăța lucruri noi. Îmi doresc pentru ei ceea ce mi-am dorit și pentru copiii mei, o școală aproape de nevoile elevilor și centrată pe elev. Suntem datori să încercăm în fiecare zi să facem din școala românească un loc mai primitor, mai non-formal, unde elevul să vină cu drag, nu cu frică. Suntem datori să înțelegem noua lume în care trăim și să apropiem relația elev-profesor, s o redefinim în termeni de încredere, respect reciproc și compasiune.

Îmi doresc pentru toți elevii din România un învățământ social, care să le rezolve problemele cu care aceștia vin din familie, nu să le creeze altele noi. Îmi doresc ca școala românească să nu mai lase niciun elev în urmă, să găsim locul fiecăruia în societate, nu să-l marginalizăm, Îmi doresc ca examenele naționale să nu mai fie mijloc de segregare pe categorii sociale, ci mijloace de orientare în cariera elevului.

Cel mai important, îmi doresc ca elevii să învețe într-un mediu modern, curat, plăcut șederii zilnice. În acest sens, ne putem mândri că în guvernarea PSD am construit 90 de creșe și grădinițe și 115 școli și licee în doar 3 ani. Am crescut costul standard per elev cu 18% și am implementat manualele digitale în mai multe școli. Deci se poate.

Deopotrivă am apreciat mereu că performanța nu poate să existe fără bani. Profesorii trebuie să fie plătiți la fel ca medicii în România iar de asta PSD s-a ocupat cu succes. În acest an școlar, de la 1 ianuarie 2020, salariile profesorilor se majorează cu a doua tranșă de 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018.

La început de an școlar, un gând se îndreaptă și către administrațiile locale și le cer încă o dată să-și ia în serios rolul lor în educație, în special în ceea ce privește finanțarea complementară. Le cer în special primarilor și consiliilor locale din județul Alba să arate respect pentru elevi și să le mărească bursele. Dacă Guvernul a putut să facă atâta pentru educație în doar 3 ani, cred că pot și ”mai marile” administrații locale.

Ca deputat de Alba, rămân deschis cererilor adresate de elevi, cadre didactice și părinți cu privire la îmbunătățirea legislației din domeniul educației și îi invit să-mi scrie, pentru orice problemă legată de atribuțiile Parlamentului României, la adresa [email protected]”, precizează Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba, într-un comunicat de presă.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va face publică intrarea în competiția internă pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, REȚINUTĂ de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de lei și 10.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. UPDATE: DNA a comunicat oficial sâmbătă că Sorina Pintea a fost reținută. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate