Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu: PSD mărește punctul de pensie la 1.265 lei de la 1 septembrie

Publicat


Deputatul PSD Ioan Dîrzu anunță că din 1 septembrie peste 5 milioane de pensionari vor avea mai mulţi bani în buzunare, pentru că li se măresc pensiile.

”PSD îşi respectă promisiunile şi angajamentele din Programul de guvernare. De la 1 septembrie, peste 5 milioane de pensionari vor avea mai mulţi bani în buzunare. Lor li se alătură şi cei mai sărmani dintre bătrâni, cei care beneficiau până acum de pensia minimă.

Parlamentarii PSD şi guvernul au reuşit să menţină prevederea legală care majorează pensiile de la 1 septembrie, în ciuda eforturilor disperate ale Opoziţiei care dorea anularea acestei majorări, odată cu abrogarea Ordonanţei 114 din 2018.

Nici Opoziţia şi nici preşedintele Iohannis nu mai pot opri majorarea punctului de pensie, cu 15 procente, de la 1 septembrie, de la 1100 de lei la 1265 de lei şi nici transformarea pensiei minime în indemnizaţie socială, prin majorarea acesteia de la 640 la 704 lei.

Nici opoziţia şi nici preşedintele Iohannis nu vor mai putea anula efectele acestei majorări, pentru că, în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale, acesta este un drept patrimonial câştigat, asupra căruia nu se mai poate interveni.

Încă o dată, realitatea îi contrazice pe cei care au minţit şi au încercat să-i manipuleze pe români, susţinând că guvernul nu are bani pentru a-şi continua politica de majorare a pensiilor şi a salariilor.

Sunt bani pentru că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură pe care Iohannis şi Opoziţia au contestat-o vehement, a dus la crearea unui excedent la bugetul asigurărilor sociale, ori excedent înseamnă bani în plus, bani care permit această majorare a punctului de pensie şi majorările prevăzute pentru viitor.

Următoarea majorare va fi operată anul viitor, pentru creșterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei, începând 1 septembrie 2020.

De la 1 ianuarie şi apoi de la 1 septembrie 2020, conform legii salarizării unitare şi a ordonanţei 114, salariile profesorilor vor fi majorate până la valoarea stabilită pentru anul 2022, aşa cum s-a procedat în cazul salariilor medicilor.

Atât timp cât PSD va fi la guvernare, profesorii, medicii și pensionarii din această țară vor fi respectați și plătiți ca în Europa. Dacă PSD pleacă de la guvernare, PNL abia așteaptă să se răzbune pe bugetari și să le taie salariile și pensiile. În mâinile românilor este decizia, dacă își doresc să o ducă mai bine sau vor un guvern care să le taie 25% din salarii și pensii”, transmite Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba, într-un comunicat de presă.

Citește și PENSIILE și indemnizațiile sociale și de însoțitori CRESC cu 15%, de la 1 septembrie. Cum poți calcula noua pensie


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Au fost montate indicatoare. Când ar putea intra în vigoare TARIFELE, ce trebuie să știe șoferii

Publicat

În mai multe zone din Alba Iulia au fost amplasate, în ultima perioadă, indicatoare speciale de marcare a zonelor în care se vor percepe tarifele de parcare cu plată și panouri cu informații despre valoarea acestora pe intervale de timp (în lei și euro), precum și modalitatea de achitare a acestora. Reprezentanții Primăriei spun însă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș, precizări despre depășiri ale valorilor măsurate pentru indicatori de poluare. În 6 martie, întâlnire publică

Publicat

Primăria Sebeș a confirmat depășiri ale valorilor poluanților în perioada 9-10 februarie și, din nou, în 14-17 februarie. Primarul Dorin Nistor vrea să organizeze întâlnire publică pe acest subiect, cu cetățenii, ONG-urile și autoritățile competente. „Municipiul Sebeș monitorizează neîntrerupt, începând cu data de 29 ianuarie 2020, calitatea aerului, pe raza unității administrativ-teritoriale, prin intermediul laboratorului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CCR: Ordonanța de urgență privind vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul este neconstituțională

Publicat

Ordonanța de urgență privind vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul adoptată de Guvernul Dăncilă este neconstituțională, a decis marți Curtea Constituțională. După cazul Caracal, Guvernul Dăncilă a impus prin Ordonanță de Urgență obligația ca operatorii de telefonie mobilă să colecteze datele personale ale celor care cumpără cartele prepay, motivul invocat de autorități fiind identificarea și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba a plătit peste 155.000 de lei din buget, daune pentru fapta unui fost angajat

Publicat

jandarmerie jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a plătit peste 155.000 de lei din bugetul instituţiei, daune morale şi materiale, către o persoană care a avut de suferit de pe urma activităţilor unui fost angajat al instituţiei, pe vremea când acesta purta haina militară. Un fost angajat al instituției a fost condamnat definitiv la 3 ani de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate