Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava, europarlamentar PPE: România va beneficia de peste 1,3 miliarde de euro pentru investiții în energie verde

Publicat

mircea hava ppe

”România va avea la dispoziție 1,39 miliarde euro pentru investiții în modernizarea sectorului energetic, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și a putea atinge obiectivele în materie de climă și energie asumate la nivelul Uniunii, până în 2030.

Vorbim de o sumă importantă, pusă la dispoziție prin intermediul Fondului pentru modernizare, prin care Comisia Europeană sprijină un număr de 45 de propuneri de investiții.

Dintre acestea, în România vor urma să fie construite 8 parcuri fotovoltaice și două turbine cu gaz cu ciclu combinat, ceea ce va face ca o partide din energia electrică obținută pe bază de cărbune să poată fi înlocuită cu energie verde.

Avem nevoie de astfel de investiții, atât pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cât mai ales pentru a crește gradul de independență energetică a României.

Mă bucur, totodată, să constat că sumele dislocate de Comisia Europeană, prin intermediul Fondului pentru modernizare, destinate unor astfel de proiecte a crescut semnificativ în acest al treilea ciclu de investiții.

Chiar mai mult, mă bucur că România primește în acest ciclu cea mai mare parte din cei 2,4 miliarde destinați proiectelor, anume 1,39 miliarde, în comparație cu Cehia, unde valoarea proiectelor ajunge la peste jumătate de miliard de euro, ori Polonia, unde valoarea proiectelor se ridică la un sfert de miliard.

Mai departe de oportunitatea de neratat și necontestat pe care acești bani o reprezintă pentru România, proiectele finanțate prin intermediul Fondului pentru modernizare reprezintă un exemplu de solidaritate la nivelul Uniunii, de sprijin concret pentru țările membre cele mai afectate de tranziția energetică.

În plus, aceste investiții și proiecte dovedesc faptul că strategia RePowerEU, recent adoptată, funcționează” a transmis într-un comunicat de presă, Mircea Hava, europarlamentar PNL, Membru PPE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 14.06.2022 at 21:08

    Şi cei cu asta moşule !Ai avut vreo contribuţie ? Ba ! Te-ai dus acolo ( bine că te-ai dus, că altfel nu dispăreai din peisaj) să faci comunicări ca orice reporter. Ca şi Tuhuţ şi Bumb, aici. Cam mult primeşti de la ţară pentru un astfel „servici”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax