Connect with us
Publicitate

AIUD

Comunicat Primăria Aiud: precizări despre situația celor 67 de asistenți și îngrijitori angajați în perioada pandemiei la spital

Publicat

Primăria Aiud face precizări referitoare la situația celor 67 de asistenți și îngrijitori angajați în pandemie la Spitalul Municipal și pentru care nu sunt resurse financiare în vederea angajării lor pe perioadă nedeterminată.

”În timpul pandemiei de COVID-19, în cadrul Spitalului Municipal Aiud au fost angajate 67 de persoane (asistenți și îngrijitori) pentru ca spitalul să facă față numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

După ce numărul de cazuri COVID-19 s-a diminuat, noii angajați au fost împărțiți pe toate secțiile spitalului (spitalul a funcționat în regim COVID și într-o a doua etapă în regim mixt), majoritatea medicilor fiind foarte mulțumiți de ei.

În continuare, acești noi angajați reprezintă o resursă umană deosebit de importantă pentru Spitalul Municipal Aiud, dar din cauza lipsei finanțării păstrarea lor în posturi devine imposibilă.

Nu există posturi bugetate pentru ocupare la spitalul municipal

Consiliul Local Aiud se află în imposibilitate legală de a menține cele 67 cadre medicale pe posturi deoarece menținerea lor se poate face respectând limita creditelor bugetare aprobate. În prezent, în cadrul Spitalului Municipal Aiud, nu există posturi vacante (bugetate), care să fie neocupate.

Legea 133/2022 prevede posibilitatea cheltuielilor cu personalul doar în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetele locale, ceea ce la Aiud nu există.

Citește și LIVE VIDEO: Proteste în curtea Spitalului din Aiud. Zeci de angajați în perioada pandemiei de COVID urmează să fie concediați

Conform Articolului 199 (1) <Autoritățile publice locale pot participa la finanțarea unor cheltuieli de administrare și funcționare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condițiile legii, bunuri și servicii, investiții, reparații capitale, consolidare, extindere și modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităților sanitare cu paturi transferate, suplimentare alocație de hrană, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetele locale>.

Solicitare la Ministerul Sănătății pentru asigurarea resurselor financiare

Având în vedere cele expuse mai sus, Consiliul Local Aiud a transmis Ministerului Sănătății solicitarea ca, în semn de recunoaștere morală a efortului pe care un spital precum cel din Municipiul Aiud l-a făcut de-a lungul pandemiei, să asigure resursele financiare necesare aplicării Legii 70/2022 privind ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată.

Iar pe această cale ne adresăm tuturor factorilor responsabili, parlamentarilor sau șefilor instituțiilor care au un cuvânt de spus: Trebuie să susțineți Spitalul Municipal Aiud, așa cum Spitalul Aiud a susținut întreg județul Alba atunci când spitalele erau pline de bolnavi. Aveți o datorie morală în acest sens”.

Primăria Municipiului Aiud – comunicat

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornel

    vineri, 20.05.2022 at 11:43

    Sărăcuții „eroi” : sistemul s-a folosit de ei și acum…. Dar nu i grabă, vor veni alte „epidemii” cu mortalitate și contagiozitate și vor fi iarăși angajați și bine plătiți

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax