Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD Alba Iulia: ”Administrația Hava-Voicu a blocat orașul. Albaiulienii au nevoie de parcări subterane”

Publicat

Consilierii locali PSD Alba Iulia susțin că în oraș ar trebui construite parcări subterane și supraterane în zone-cheie, parcări de tip Park&Ride, la toate porțile de intrare în oraș, astfel că solicită primăriei o situaţie clară a tuturor terenurilor libere unde se pot construi parcări.

”Marcarea întregului oraș cu locuri de parcare și crearea de noi străzi cu sens unic au determinat blocarea efectivă a municipiului Alba Iulia. Administrația Hava-Voicu a cârpit întreg orașul cu locuri artificiale de parcare, furând din carosabil sau chiar zona pietonală. Din cauza lor, Alba Iulia a devenit o mare parcare unde toată lumea stă și nimeni nu mai poate circula.

Solicităm Primăriei să demareze un amplu program de amenajare şi construire de locuri de parcare de reședință, astfel încât să fie descongestionate arterele de circulație. Asta înseamnă că Primăria nu ar mai trebui să dea autorizații de construcție pentru blocurile noi care nu au parcări suficiente iar, pentru cele deja existente, ar trebuie construite parcări subterane și supraterane în zone-cheie.

Pe măsura extinderii orașului, trebuie să ne punem deja problema parcărilor de tip Park&Ride, amplasate la toate porțile de intrare în oraș, unde cei care fac naveta din Sebeș, Aiud și alte orașe și comune să-și poată lăsa autoturismele pe timpul zilei, având la dispoziție mijloace de transport în comun.

Solicităm comisiei de patrimoniu din cadrul Primăriei o situaţie clară a tuturor terenurilor libere unde se pot construi parcări şi să inventariază zonele prioritare, unde construcţia de parcări este urgentă pentru fluidizarea traficului.

Solicităm administrației Voicu să cuprindă în următoarea rectificare de buget sume pentru aceste parcări şi să organizeze proceduri transparente de licitaţii.

Alba Iulia trebuie, în final, să redevină un oraș pentru oameni, nu pentru mașini”, transmite grupul consilierilor locali ai Partidului Social Democrat din cadrul Consiliului local al municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax