Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD Alba Iulia: ”Administrația Hava-Voicu a blocat orașul. Albaiulienii au nevoie de parcări subterane”

Publicat


Consilierii locali PSD Alba Iulia susțin că în oraș ar trebui construite parcări subterane și supraterane în zone-cheie, parcări de tip Park&Ride, la toate porțile de intrare în oraș, astfel că solicită primăriei o situaţie clară a tuturor terenurilor libere unde se pot construi parcări.

”Marcarea întregului oraș cu locuri de parcare și crearea de noi străzi cu sens unic au determinat blocarea efectivă a municipiului Alba Iulia. Administrația Hava-Voicu a cârpit întreg orașul cu locuri artificiale de parcare, furând din carosabil sau chiar zona pietonală. Din cauza lor, Alba Iulia a devenit o mare parcare unde toată lumea stă și nimeni nu mai poate circula.

Solicităm Primăriei să demareze un amplu program de amenajare şi construire de locuri de parcare de reședință, astfel încât să fie descongestionate arterele de circulație. Asta înseamnă că Primăria nu ar mai trebui să dea autorizații de construcție pentru blocurile noi care nu au parcări suficiente iar, pentru cele deja existente, ar trebuie construite parcări subterane și supraterane în zone-cheie.

Pe măsura extinderii orașului, trebuie să ne punem deja problema parcărilor de tip Park&Ride, amplasate la toate porțile de intrare în oraș, unde cei care fac naveta din Sebeș, Aiud și alte orașe și comune să-și poată lăsa autoturismele pe timpul zilei, având la dispoziție mijloace de transport în comun.

Solicităm comisiei de patrimoniu din cadrul Primăriei o situaţie clară a tuturor terenurilor libere unde se pot construi parcări şi să inventariază zonele prioritare, unde construcţia de parcări este urgentă pentru fluidizarea traficului.

Solicităm administrației Voicu să cuprindă în următoarea rectificare de buget sume pentru aceste parcări şi să organizeze proceduri transparente de licitaţii.

Alba Iulia trebuie, în final, să redevină un oraș pentru oameni, nu pentru mașini”, transmite grupul consilierilor locali ai Partidului Social Democrat din cadrul Consiliului local al municipiului Alba Iulia.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Mandat de executare pentru un tânăr care a condus un vehicul fără a avea permis, pus în aplicare de polițiști

Publicat

inchisoare

Polițiștii Compartimentul Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba, l-au depistat și reținut pe un tânăr de 27 de ani, din Alba Iulia, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii. Tânărul a fost condamnat, de Judecătoria Alba Iulia, la executarea unei pedepse privative de libertate. Judecătorii au fost aspri […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Colectarea gunoiului se reia în Alba Iulia. Primăria are la dispoziție 60 de zile să amenajeze o nouă stație de transfer

Publicat

gunoi

Colectarea gunoiului în Alba Iulia va fi reluată în cursul zilei de luni, au declarat reprezentanții Primariei municipiului. Gunoiul ridicat din oraș va fi dus în următoarele săptămâni tot la rampa provizorie de la Bărăbanț, iar între timp, administrația locală caută o altă soluție pentru depozitarea resturilor menajere. Totuși, transferul provizoriu la rampa de la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Situația din Alba: PNL ar fi avantajat dacă NU s-ar schimba legea

Publicat

sondaj partide

Alegerea primarilor într-un tur de scrutin sau în două, reprezintă subiectul politic cel mai important al acestor zile. Guvernul Orban a transmis luni dimineaţă documentaţia necesară la Parlament pentru demararea procedurii de angajare a răspunderii în privinţa modificării legii electorale, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Practic, vor fi afectate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Cu ce note s-a intrat la școlile de agenți de POLIȚIE în sesiunea ianuarie

Publicat

Peste 5000 de tineri s-au arătat interesați în acest an de o carieră în MAI, la sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca. Majoritatea au concurat pe locurile de la Câmpina. Din Alba, s-au înscris 196 de candidați. Durata studiilor este de un an. Rezultatele sesiunii de admitere […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate