Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Radu Tuhuț: Spitalele din Câmpeni, Aiud și Cugir nu au primit o parte importantă din medicația pentru tratarea COVID

Publicat

Comunicat Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD Alba: Spitalele din Câmpeni, Aiud și Cugir nu au primit o parte importantă din medicația pentru tratarea COVID-19

”Guvernul PNL demonstrează, din nou, că se face vinovat de amploarea pandemiei și de escaladarea crizei medicale.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Sănătății a anunțat că a finalizat repartiția dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi, pentru SARS-CoV-2, primite din Italia.

Din păcate, spitalele din Câmpeni, Aiud și Cugir nu au primit nici măcar o doză, cu toate că și aici se prezintă pacienți care au nevoie de acest tratament.

În schimb, celelalte spitale din județ au primit aceste antivirale, eficiente în primele 7 zile de la debutul bolii, doar cu țârâita.

Țara noastră a primit, din partea Italiei, 5206 fiole de anticorpi monoclonali.

Mă bucură altruismul statelor membre, dar mă întristează incapacitatea României de a asigura dreptul la sănătate pentru locuitorii săi.

Într-o perioadă cu îmbolnăviri record, am ajuns, din nou, la mila altora, după ce Guvernul s-a relaxat o vară întreagă și a fost mai preocupat să îl pună pe Cîțu în fruntea partidului decât de efectele pandemiei. Valul 4 i-a surprins pe guvernanți exact ca troienele de zăpadă în mijlocul iernii.

România a început, de câteva zile, transferul pacienților critici în Ungaria. Sper din suflet ca în statele vecine să primească cele mai bune îngrijiri medicale și să se întoarcă sănătoși acasă.

În tot acest timp, PNL continuă să se împrumute cu zeci de milioane de euro, la dobânzi extrem de mari.

Nu se știe pe ce sunt cheltuiți banii, însă sigur nu pentru sănătatea pacienților din județul Alba.

Sub conducerealui Iohannis și a Guvernului său, incapabil să asigure cele mai bune medicamente și tratamente, România a devenit un stat eșuat!”

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax