Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: PNL a început demersurile pentru impozitarea pensiilor speciale. Banii rămași, alocați luptei anti-COVID

Publicat

Deputatul liberal de Alba, Sorin Bumb, a transmis un comunicat de presă legat de amendamentul PNL privind impozitarea pensiilor speciale și alocarea banilor economisiți luptei anti-COVID. 

Comunicat: 

”Parlamentarii PNL au depus azi la Parlament un amendament prin care se propune impozitarea progresiva a pensiilor speciale, cu 10% pana la 95%, în funcție de cuantumul pensiei.

Astfel, propunerea PNL vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei și cu 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.

PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. După cum se cunoaște deja, Curtea Constituțională a României a decis că aceste pensii speciale nu pot fi abrogate.

PNL a mai avut o lege inițiata de parlamentarii săi și adoptată de Parlament, prin care se eliminau pensiile speciale, dar legea a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului. Astfel, varianta impozitării progresive este singura variantă viabilă.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive sunt cuprinși: parlamentarii și funcționarii parlamentari; magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR; funcționarii Curții de conturi; Avocatul Poporului; personalul navigant; personalul diplomatic. Nu intra in categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

România trece acum printr-o situație nemaiîntâlnită, o situație de criză, în care toți trebuie să fim solidari și în care cei cu pensii speciale pot contribui la efortul financiar pe care țara îl face pentru a trece cu bine prin pandemia generată de acest nou virus.

Dacă toate forțele politice din Parlament demonstrează voință politică și acceptă acest amendament, el poate fi adoptat într-o săptămână și pus în practică începând cu drepturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a legii. Credem că susținerea acestor amendamente ale PNL ar fi o bună dovadă de maturitate politică și de responsabilitate din partea celelalte partide politice din Parlament.

Economiile rezultate la buget prin impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului de luptă cu epidemia!

Sorin Ioan BUMB,

Deputat PNL de Alba

Vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ab2000

    miercuri, 01.04.2020 at 20:00

    Ati spus ca le anulati, acum va laudati ca impozitati maxim 10% din pensiile speciale (MAI si MAPN nu intra la impozitare). Si mai sperati sa va voteze cineva.

  2. pilu

    miercuri, 01.04.2020 at 22:55

    Dar cu proiectul PSD-ului care se referea la acest lucru ce ati facut ? Sau va dati cocosi si acum il scoateti din praf ? Pai daca inteleg bine pensiile speciale nu se impozitau ? Ca socrul meu are peste 3 000 si i se impoziteaza, si nu-i speciala. Sunteti niste g*****e pe care vreti sa le aruncati in ochii prostilor. V-ati umplut de penibil cu guvernarea voastra. Si uite asa iar vine PSD-ul la guvernare. Habarnistilor !!

  3. Daniel

    vineri, 03.04.2020 at 10:04

    Pensiile speciale ale militarilor si politistilor sunt de 8 miliarde lei/an- de astea nu v-ati atins.
    Pensiile celorlalte categorii = 1 miliard lei/an. – pestea le-ati impozitat.
    PRAF IN OCHI !!!! NU SUNTEM ATAT DE PROSTI CA SA NU VEDEM CA MINTITI CU NERUSINARE !
    Plus ca aceasta lege nu va trece de CCR pentru ca e PROASTA.Descrimineaza! De ce un magistrat militar nu este impozitat si unul civil da ? De ce un procuror militar nu este impozitat si un procuror civile este impozitat.ATI FACUT ACEASTA LEGE CA SA NE PROSTITI SI STITI SIGUR CA NU O SA TREACA DE CCR.SA VA FIE RUSINE !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax