Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: România are o șansă istorică de relansare economică prin intermediul fondurilor europene

Publicat

”Mecanismul European de Redresare și Reziliență reprezintă o șansă istorică pentru România și pentru dezvoltarea comunităților locale. Grație negocierilor de succes realizate la Bruxelles de miniștrii PNL, susținute de europarlamentarii PNL, grație credibilității și influenței la nivel internațional a președintelui Iohannis, România va avea la dispoziție, până în 2027, circa 80 de miliarde de Euro pentru investiții în dezvoltare și modernizare. Se vor putea face astfel atât  investiții directe, cât și o serie de reforme care vor sprijini relansarea economică a României.

Cu 29,2 miliarde de euro alocați prin PNRR și alți circa 50 de miliarde de euro alocați prin fonduri europene clasice, România are acum o oportunitate istorică, o șansă pe care nu a mai avut-o niciodată, de a se moderniza și de a crește, consolidându-și economia și integrându-se în circuitele economice internaționale moderne.

Din păcate, PSD e ocupat doar să pună bețe în roate acestui demers. Miza PSD este să dovedească că este partid de opoziție și ăsta e singurul argument pe care îl strigă atunci când critică planurile de relansare economică a țării.

Negândindu-se, probabil, niciodată cât de mic a ajuns să fie, PSD, aruncă în spațiul public o serie de minciuni sfruntate, doar pentru a induce în eroare și a speria populația. Cea mai perfidă dintre ele este cea referitoare la gradul de îndatorare, unde PSD face o paralelă intenționat greșită între îndatorarea țării și îndatorarea fiecărui cetățean. Nimic mai fals! România va primi o parte din acești bani cu titlul de împrumut, dar este vorba de un împrumut în condiții deosebit de avantajoase și care va genera creștere economică, banii fiind folosiți exclusiv pentru investiții și reforme.

Dobânda este foarte mică, perioada de grație este mare (timp de 7 ani nu se plătește nimic, rambursarea începând doar din 2028), iar perioada creditului este una extinsă, tocmai pentru a ușura rambursarea sa. Creditul, prin creșterea pe care o va genera, se va plăti singur, spre deosebire de creditele pe 3 sau 5 ani pe care PSD le lua masiv, la dobânzi uriașe, pentru a plăti ajutoare sociale ș ia stimula nemunca.

Ca să fie clar pentru toată lumea, iată care sunt domeniile de acțiune în care se vor folosi banii europeni, domenii despre care PSD spune că ne sunt impuse de la Bruxelles:

transporturile – cu 8,5 miliarde de euro alocați pentru construcția de autostrăzi și căi ferate;

educația – cu 3,7 miliarde de euro alocați pentru laboratoare școlare, microbuze școlare, mobilier și noi școli construite;

sănătatea – cu 2,5 miliarde de euro alocați pentru construirea de noi spitale și pentru construirea sau dotarea a 200 de centre comunitare, 3.000 de cabinete de medicină de familie și 100 de cabinete de planificare familială;

mediul de afaceri – cu 2,2 miliarde de euro alocați pentru digitalizare, garanții pentru solvabilitate, scheme de granturi, sprijinirea exporturilor și investiții în inovare și noi tehnologii;

împăduriri și combaterea tăierilor ilegale de păduri – cu 1,4 miliarde de euro alocați;

valul renovării – cu 2,2 miliarde de euro alocați pentru reabilitarea performanței energetice a clădirilor.

Reformele despre care se discută sunt exact cele care au fost amânate ani de zile de PSD: politicile fiscal-bugetare și predictibilitatea financiară și legală, justiția, debirocratizarea și digitalizarea, reforma sistemului de pensii, pentru a asigura echitate și sustenabilitate, reforma găurilor negre din companiile de stat, folosite ani de zile de PSD ca pușculiță de partid. După cum puteți vedea, Bruxelles-ul „ne impune” exact acele reforme cerute de români, validate prin alegeri și asumate de Guvern prin programul de guvernare.

​Dincolo de minciunile PSD, adevărul pur, care a fost prezentat și miercuri în plenul Parlamentului, este că România are acum o disponibilitate istorică de a se moderniza folosind fondurile europene. Pe lângă cele 29,2 miliarde de euro din PNRR, mai există alte 50 miliarde de euro alocate prin fonduri europene clasice.

Cum însă PSD s-a remarcat prin cea mai mică absorbție a fondurilor europene din istoria României, nu are însă de unde să înțeleagă acest lucru. De aceea, PSD s-a limitat la primul cuvânt cunoscut care i-a apărut în față și pe care îl înțelege – credit!

Ori, după cum puteți vedea, realitatea este mult diferită, iar cea mai mare sumă de bani alocată României pentru dezvoltare nu vine din credit, ci din cu totul altă sursă și este nerambursabilă!”, a declarat într-un comunicat de presă, Sorin Ioan Bumb, senator PNL de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 28.05.2021 at 18:49

    Daca PSD s-a remarcat prin slaba absorbtie a fondurilor, voi v-ati remarcat prin prostia crasa si neprofesionalismul de care ati dat dovada la intocmirea planului cu care v-ati facut de rasul Europei. Si te trezesti sa ridici osanale, la prostie. Atata poti, slaba oferta ai fost pentru PNL.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax