Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, senator PNL de Alba: ”Vaccinarea este singura cale de a învinge pandemia”


Publicat

”De o săptămână, România a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin pentru prevenirea infectării și răspândirii Covid, continuând, În paralel, vaccinarea cu doza 1 sau 2, pentru cei care au ales să se vaccineze mai târziu.

Din păcate, realitatea de după începerea școlii și terminarea concediilor ne arată ceea ce bănuiam deja: cei nevaccinați s-au îmbolnăvit în număr foarte mare, umplând din nou spitalele și făcând ca valul 4 de pandemie să fie chiar mai grav decât valurile 1 sau 2.

Cu o rată de vaccinare foarte slabă, sub 30%, la coada clasamentului european, România se află într-o situație foarte delicată.

De data aceasta carantina națională probabil că va putea fi evitată, dar măsuri de restricție locale sau parțiale vor trebui luate pentru a proteja viețile celor care nu înțeleg că vaccinul este sigur și că le poate salva viața.

De aceea, relansez un îndemn pe care l-am adresat și înainte de sărbătoarea Paștelui: dragi români, vaccinați-vă; fiți responsabili!

La fel ca și acum 6 luni, îndemnul meu se adresează deopotrivă clasei politice românești și cetățenilor de rând. Vedem în jurul nostru ce efecte dezastruoase are boala, vedem cum colegi, prieteni sau poate rude ajung pe patul de spital sau chiar ne părăsesc, regretând că nu s-au vaccinat.

Vedem cum chiar și o parte a celor care urlă bezmetic prin piețe, clamând tot felul de conspirații idioate, se îmbolnăvesc și ei.

De aceea, mai mult ca niciodată, este momentul să fim cu toții responsabili.

Gândiți-vă că personalul medical, îndelung încercat, a ajuns la capătul puterilor, unii căzând deja răpuși de epuizare.

Gândiți-vă că nu mai sunt locuri în spitale și că pacienți cu boli grave precum cancerul, diverse operații sau bolile de inimă sunt amânați de la tratament pentru că trebuie salvați cei cu Covid, care au ascultat minciunile de la televizor și nu s-au vaccinat.

Dacă nici una dintre acestea nu vă impresionează, gândiți-vă atunci la propriul dumneavoastră buzunar și la efectele economice pe care răspândirea bolii le are.

Noi restricții, noi ramuri economice afectate, noi resurse luate din investiții și dezvoltare și alocate pentru tratarea pacienților Covid; toate acestea vor duce la epuizarea economiei naționale, la creșterea inflației și la sărăcie.

Uitați-vă în schimb la Spania, Portugalia sau Danemarca, care au vaccinat peste 70% din populație și în care viața a revenit la normal, pentru că nu mai există riscul bolii.

Nu vreți să fim și noi la fel? O putem face vaccinându-ne, așa cum au făcut și ei.

Printr-un efort comun, am reușit, până acum, să păstrăm România într-o zonă sigură, fără o oprire totală a activității, iar efectele economice s-au văzut imediat: am avut creștere economică, am avut bani la buget și salariile, pensiile și compensațiile sociale s-au plătit la timp.

Mai mult decât atât, am avut tot timpul disponibile vaccinuri de cea mai bună calitate, acceptate și recunoscute în toată lumea modernă și am început administrarea celei de-a treia doze, când alte state încă se chinuie să se aprovizioneze cu vaccin pentru doza 1.

Nu credeți că e păcat să ne batem joc de toate aceste rezultate? Nu credeți că e păcat să ne batem singuri joc de toate aceste efecte benefice, de munca noastră și efortul nostru comun? Trebuie să păstrăm toate rezultatele bune ale efortului nostru comun, de până acum și să le amplificăm.

Nu putem face acest lucru decât printr-o abordare rațională, bazată pe prudență și responsabilitate.

O creștere a numărului de îmbolnăviri ne va arunca înapoi, nu doar economic, ci și social, costurile umane și psihologice ale bolii și izolării asupra fiecărui cetățean și a societății în ansamblu, fiind o factură greu de achitat, cu rate ce se vor întinde pe ani de acum înainte.

Vaccinarea este unul dintre cele mai simple și mai puțin costisitoare lucruri pe care le putem face pentru a ne recăpăta viața dinainte de pandemie, pentru a redeschide toate sectoarele economice și sociale.

De aceea, trebuie să fim responsabili și să avem mereu în minte că singura soluție pentru a depăși cu bine această pandemie este vaccinarea!”

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 07.10.2021 at 11:38

    Nu ti se pare ca dupa cinci ani de zacut in Parlament spui ce toata lumea stie demult ? Trezeste-te mai omule si nu mai comunica nimicuri, ca-i satula lumea de ele si implicit de trantori ca voi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: Aproape 3000 de persoane s-au vaccinat, luni. Număr record al imunizărilor zilnice în județ

Publicat

Aproape 3000 de persoane din județ s-au vaccinat, luni.

Potrivit DSP Alba, este număr zilnic record de imunizări în județ.

În total, luni s-au vaccinat 2.850 de persoane, dintre care 1.558 cu doza 1 (+598 Johns0n & Johnson), 195 cu doza 2 și 499 cu doza 3.

Comparativ, în weekend, numărul de vaccinări a fost:

  • duminică: 1.604 persoane, din care 1160 cu doza 1 (+398 Johnson& Johnson /doză unică), 87 cu doza 2, 357 cu doza 3
  • sâmbătă: 2.379 de persoane, din care 1.376 cu doza 1 (+524 Johnson& Johnson /doză unică), 117 cu doza 2 și 362 cu doza 3
  • vineri: 2.392 de persoane, din care 1.039 cu doza 1 (+612 Johnson& Johnson /doză unică), 172 cu doza 2 și 569 cu doza 3.

Și în Alba, la fel ca în țară, a crescut numărul solicitărilor pentru vaccinare.

Centre de vaccinare în Alba:

Alba Iulia

Centrul de vaccinare de la Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918” (Pfizer) – program 8.00 – 20.00; telefon programări: 0769769790

Centrul de vaccinare de la Liceul ”Alexandru Domșa” (Pfizer, Astra Zeneca și Johnson&Johnson) – program 8.00 – 20.00; telefon programări: 0768572925

Sebeș – Centrul de zi pentru persoane vârstnice Sebeș (Pfizer, Johnson&Johnson) – program 8.00 – 20.00; telefon programări: 0712010360

Blaj – Centrul Cultural ”Iacob Mureșianu” (Pfizer) – program 8.00 – 20.00; telefon programări: 0712010365

Aiud – Sala de sport (Pfizer, Johnson&Johnson) – program 8.00 – 20.00; telefon programări: 0777910194

Câmpeni – Sala de sport a Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni (Pfizer, Johnson&Johnson) – program 8.00 – 20.00; telefon programări: 0712010371

Cugir – Centrul Cultural Cugir (Pfizer) – program 8.00 – 20.00; telefon programări: 0777910195

Teiuș – Sala de sport (Pfizer) – program 8.00 – 20.00; telefon programări: 0761112349

Ocna Mureș – Sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” (Pfizer) – program 8.00 – 15.00; telefon programări: 0790238425

Zlatna – Cantina Liceului ”Corneliu Medrea” (Pfizer) – program 14.00 – 20.00, telefon programări: 0786809506

Ighiu – Centrul de zi pentru persoane vârstnice Ighiu (Moderna) – telefon programări: 0712010205

La toate centrele din județ vaccinarea se poate face fie pe bază de programare prin platforma națională vaccinare-covid.gov.ro, fie prin prezentare directă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Amenzi pentru angajații din școli care pretind bani elevilor. Proiect adoptat la Senat

Publicat

Personalul din unităţile de învăţământ riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei, dacă pretinde elevilor, în mod direct sau indirect, sume sau alte foloase patrimoniale, potrivit unui proiect iniţiat de parlamentari USR şi AUR, adoptat tacit, luni, de Senat.

Potrivit iniţiatorului, „în unităţile de învăţământ de stat şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sau chiar în afara acestor spaţii, este interzisă pretinderea, în mod direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, personal sau prin intermediul interpuşilor, de către personalul didactic de conducere, personalul didactic de predare şi de instruire practică, personalul didactic auxiliar sau personalul nedidactic, a unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale elevilor, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora”.

Nerespectarea acestor dispoziţii se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei, iar constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzilor se fac de către ofiţerii sau agentul de poliţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu competenţe în domeniu, la sesizarea elevilor, părinţilor sau cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, mai prevede proiectul de act normativ.

„Actele cu titlu gratuit, astfel cum sunt donaţia sau legatul, prin care sunt oferite sume de bani sau alte foloase patrimoniale sunt permise numai dacă privesc în mod exclusiv ca beneficiar direct unitatea de învăţământ şi numai dacă iau naştere din iniţiativa celui care oferă.

Sunt exceptate de la prevederile prezentelor dispoziţii legale activităţile de pretindere sau strângere a sumelor de bani sau a altor foloase patrimoniale cazurile ce privesc activităţi extracuriculare, astfel cum sunt excursiile, petrecerile, evenimentele caritabile sau alte asemenea activităţi care nu privesc în mod direct actul de educaţie”, conform iniţiatorului.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011 va fi dezbătută şi votată în Camera Deputaţilor, for legislativ în acest caz.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Incendiu la Ohaba. O casă a fost cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu două autospeciale

Publicat

Pompierii din Blaj au fost chemați să intervină, luni seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Ohaba.

Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări o casă de locuit.

Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă generalizat în interiorul și la acoperișul casei.

Intervin pompierii cu două autospeciale de stingere și un echipjaj SMURD B2.

sursa imagini: ISU Alba și cititor Alba24

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Avertizare: Escrocherie online cu imaginea Băncii Transilvania. Infractorii cer prin email actualizarea datelor personale

Publicat

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Banca Transilvania atrag atenția utilizatorilor cu privire la existența unei campanii de propagare a atacurilor de tip phishing, care se folosește de identitatea vizuală a băncii pentru a convinge utilizatorii să-ți ofere datele.

Inițiatorii campaniei frauduloase copiază elemente de brand corespondente Băncii Transilvania, pentru a crea site-uri-capcană, care vor arăta similar cu cele oficiale.

Persoanele vizate de aceste mesaje sunt convinse să-și introducă date sensibile pe aceste site-uri, prin folosirea unor tactici de inginerie socială, inclusiv mesaje alarmiste prin care cer potențialelor victime actualizarea datelor sau validarea acestora, sub presiunea aplicării unor potențiale sancțiuni.

Atacatorii trimit astfel de mesaje aleatoriu, fără o țintă specifică și fără să aibă acces la o bază de date cu clienți Banca Transilvania.

Pur și simplu, tentativele de phishing sunt transmise către email-uri din România, în speranța că, printre ele, sunt și adrese ale unor clienți Banca Transilvania.

Recomandări din partea bîncii

Banca nu va face astfel de solicitări pe mail și recomandăm să contactați telefonic serviciul clienți (0264 594 337) atunci când aveți suspiciuni.

Alternativ, poți apela numărul de urgență al callcentre-ului DNSC (1911), dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică, sau ne poți scrie la alerts@dnsc.ro

Verificați mereu adresa reală a expeditorului – chiar dacă aparent este un mail trimis de banca, când dați click pe detalii va afișa o adresă diferită decât cea aparentă, sau cea folosită în mod uzual de banca dumneavoastră

Asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial al băncii căreia urmează să îi transmiteți datele personale și că cererea este una legitimă

Cu alte cuvinte, trebuie să fii cât se poate de precaut în a deschide emailurile ce pare să vină de la bănci, iar dacă ai vreun dubiu, ar fi bine să suni la bancă pentru a te asigura dacă ai sau nu vreo problemă în relația cu instituția bancară.

Sursă: CERT.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate