Connect with us
Publicitate

CUGIR

Comunicat USR PLUS: Cartierul Viitorului – construim de la zero un nou cartier pentru tinerii care vor să rămână în Cugir

YouTube video

Publicat

Am decis să arătăm că și în Cugir SE POATE și am gândit un proiect complet pe care îl vom depune în prima zi când vom ajunge în Consiliul Local: Cartierul Viitorului – construirea unui cartier nou pentru tineri cu toate facilitățile pentru o viață normală.

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă orașul Cugir este DEPOPULAREA. Orașul nostru deține un record rușinos: suntem orașul din România care a pierdut în ultimii 20 de ani mai bine de o treime din populație.

Aproape fiecare familie are cel puțin un membru care a luat drumul pribegiei, împins de sărăcie și de lipsa oricărei posibilități de a-și face un rost în viață.

Cei care au condus orașul în ultimii 30 de ani și administrația locală actuală oferă doar promisiuni și vorbe meșteșugite, în timp ce tinerii și tinerele familii se confruntă cu realitatea sumbră a Cugirului: nu au posibilitatea să își cumpere o locuință sau să își construiască o casă, sunt tot mai puține locuri de muncă, iar locurile din creșe/grădinițe sunt insuficiente.

Pentru mulți tineri singura șansă pare să fie drumul pribegiei, respectiv să plece în marile orașe sau în străinătate.

Noi credem că avem viziunea și proiectele necesare pentru a le oferi tinerilor condiții normale pentru a-și construi o viață în Cugir.

Pornim astfel de la construirea unei case necesare oricărei familii și, cu ajutorul unei echipe de specialiști în arhitectură și urbanism, am gândit un nou cartier al Cugirului – Cartierul Viitorului.

Este un cartier în care viitoarea administrație locală va oferi terenuri gratuite tinerilor care vor să își construiască o casă.

Proiectul presupune realizarea întregii infrastructurii, respectiv canalizare, apă, străzi, trotuare, piste de biciclete, spații verzi și un parc, dar și construirea unei grădinițe cu program prelungit, a unei școli și a unui spațiu de servicii (magazin alimentar).

În etape vor fi disponibile de la 50 până la 200 de loturi de casă, cu suprafețe între 250 și 400 de mp, cu toate utilitățile necesare.

Mai mult tinerele familii vor avea la dispoziție gratuit 4 proiecte de casă, cu suprafețe diferite, astfel încât să nu mai fie nevoite să plătească sume suplimentare pentru acestea.

Ce oferim în acest nou cartier?

  • GRATUIT – terenuri și proiecte de casă
  • Toată infrastructura și utilitățile necesare: străzi curate și asfaltate, apă, curent, gaz și electricitate
  • Grădiniță, creșă și spații de servicii
  • Parc, trotuare, spații verzi și piste pentru biciclete

Sursele de finanțare pentru proiectele de gaz, apă, canalizare și iluminat se regăsesc în axele prioritare ale viitoarelor programe europene. De asemenea Primăria Cugir trebuie să aloce și ea fonduri necesare pentru susținerea acestui proiect având obligații clare în susținerea tinerilor, potrivit Legii 15/ 2003.

Aceasta este viziunea pe care vrem să o oferim orașului Cugir și credem că prin acest proiect serios, bine documentat și bine conturat, am demonstrat că putem reprezenta alternativa de care cugirenii au nevoie.

Dacă vrei și tu un oraș din care să nu mai plece tinerii cugireni votează Flaviu Serdiuc PRIMAR și echipa USR PLUS pentru Consiliul Local Cugir!

În 27 septembrie putem începe să construim împreună viitorul Cugirului. Oameni ca tine vin la Primărie HOTĂRÂȚI să schimbe Cugirul în BINE!

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeană Alba, parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”, Cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    joi, 17.09.2020 at 19:06

    Pe ce amplasament? Unde are Primaria asa de mult teren pe care sa se construiasca acest cartier?
    Sau e cumva o gogoasa electorala?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate