Connect with us
Publicitate

POLITICA

Comunicat USR – PLUS: Voicu Paul încearcă să își acopere urmele ILEGALITĂȚILOR! Avem încredere în DNA că va face lumină

Publicat

La auzul veștii că DNA va cerceta faptele ILEGALE din campania electorală, viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul a urnit întregul angrenaj al băieților deștepți pentru a-l salva de brațul lung al legii. Voicu Paul încearcă să își acopere urmele, dar se încurcă în MINICIUNI.

În loc să depună la organele competente documente justificative ale Primăriei Alba Iulia, le face publice în presă și face JUSTIȚIE PRIN MEDIA.

Am văzut „contractele” scoase din joben de Voicu Paul și PNL prin care ne prostește să credem că două firme (una care ar avea destul de multe contracte cu primăria) s-ar fi trezit să „sponsorizeze” afișele cu care Voicu Paul își făcea campanie electorală. Adică…ATENTIE!!!! Două firme private vor să facă acte de mărinimie pentru Voicu Paul în campania electorală și să tipărească gratuit niște materiale prin care acesta se laudă cu marile realizări cincinale. Ba mai mult cele două firme decid și să folosească sloganul de campanie al candidatului liberal #CreștemAlbaIulia.

Ne așteptam la faptul că domnul Voicu Paul și camarila domniei sale VOR ÎNCERCA SĂ ÎȘI ACOPERE URMELE și de aceea am și cerut DEMISIA sau REVOCAREA din funcție a domniei sale. Am ceruit acest lucru normal pentru a nu-și acoperi urmele faptelor prin care a sfidat litera legii. După acțiunile recente facem din nou apel la consilierii locali din Alba Iulia, care au respect pentru lege, să demareze revocarea din funcție a domnului Voicu Paul.

Îl anunțăm public pe domnul Voicu Paul că nu intrăm în jocul domniei sale și că oricât se scuză, SE ACUZĂ! Astfel oferim și noi presei locale documente care atestă minciuna fără margini și disperarea domnului încă viceprimar cu atribuții de primar:

1.Primul contract de sponsorizare este înregistrat de Primăria Alba Iulia în 10.08.2020 (nu are nicio altă dată înscrisă pe el), iar Primăria Alba Iulia anunță prin adresa nr. 91228/11.09.2020 trimisă ca răspuns către Biroul Electoral că A ÎNCEPUT amplasare panourilor de publicitate și informare stradală începând cu 5 august 2020. (A se vedea documentul numărul 1 – Adresă Primăria Alba Iulia). Când MINTE domnul Voicu Paul? Cum a reușit domnul candidat PNL să convingă o firmă privată să îi livreze niște afișe înainte ca Primăria să înregistreze un contract între cele două părți?

2.În adresa numărul 91321/ 14.09.2020 transmisă de Primăria Alba Iulia către BEJ Alba, anexează un referat de oportunitate și susține că pe baza acestuia s-a făcut campania de informare cu panouri și afișe de pe raza municipiului Alba Iulia (a se vedea documentul numărul 2 – Referat de oportunitate Primăria Alba Iulia). În acest referat de necesitate se precizează cu sumele folosite sunt prevăzute în bugetul general de venituri și cheltuieli al Municipiului Alba Iulia, în poziția 32 Servicii Media/ Servicii conexe/ Tipărituri. Când MINTE domnul Voicu Paul?

Vezi documentul (.pdf)

3.Domnul Voicu Paul susține că dacă ar fi fost întrebat, ar fi răspuns despre sursa banilor cu care s-au realizat panourile cu care și-a făcut CAMPANIE ILEGALĂ. Păi îi spunem domnului Voicu Paul că L-AM ÎNTREBAT OFICIAL încă din 9.09.2020, prin cererea pentru furnizarea de informații publice, conform Legii 544, cerere care a fost înregistrată la Primăria Alba Iulia sub numărul 90285/09.09.2020. Nu că ar fi trecut mai bine de 15 zile de atunci, iar legea prevede un răspuns sau măcar un răspuns intermediar în 10 zile. Când MINTE domnul Voicu Paul?

4.De ce domnul Voicu Paul nu a pus la dispoziția Biroului Electoral Alba Iulia și Biroului Electoral Județean Alba aceste contracte pe care le publică în media? De ce nu le-a pus la dispoziția procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia? De ce nu a ieșit mai repede cu aceste așa-zise dovezi? Toate aceste semne de întrebare nu fac decât să amplifice suspiciunile privind o posibilă încercare de mușamalizare a faptei reprobabile a echipei Voicu Paul din campania electorală.

Uniunea Salvați România Alba Iulia consideră că și-a făcut datoria civică în acest caz și a pus la dispoziția autorităților statului toate dovezile privind faptele domnului Voicu Paul asupra cărora am avut suspiciuni rezonabile că ar putea fi încadrate în rândul faptelor de CORUPȚIE.

Având în vedere faptul că domnul Voicu Paul demonstrează încercări vădite de a ascunde urmele unor posibile infracțiuni, dar și pentru că ar putea face presiuni asupra angajaților din instituția pe care o conduce, rugăm respectos Direcția Națională Anticorupție să se aplece asupra acestui caz și să verifice dacă nu se impun măsuri preventive.

Apreciem public promptitudinea legală și corectă de care a dat dovadă Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a deschis un dosar penal în acest caz pentru comiterea infracțiunilor de delapidare și obținere de foloase necuvenite. Având în vedere că este vorba de o persoană cu o calitate specială, respectiv demnitar public, dar și de suspiciunea folosirii ilegale a unor bani publici, Parchetul și-a declinat competența și a înaintat dosarul către DNA.

Noi considerăm că ne-am făcut datoria în acest caz și de aici vă rugăm să lăsăm autoritățile competente să continue ancheta și să își facă datoria. Avem încredere în organele de cercetare penală și doar acestea se pot pronunța în acest caz.

Recomandăm tuturor albaiulienilor care au informații de alte posibile încălcări ale legii să ia atitudine și să sesizeze orice astfel de fapte pentru a opri ilegalitățile și risipa banului public.

Biroul de presă al USR Alba Iulia

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeană Alba, parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”, Cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax