Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vacanță în Spania 2022: Au crescut amenzile pentru turiștii care nu respectă regulile în stațiuni și pe plaje. LISTA

Publicat

Mai multe regiuni din Spania au impus diferite reguli și amenzi pentru turiști și nu numai. Aceste lucruri este bine să fie cunoscute pentru ca vacanța să nu afecteze suplimentar bugetul familiei, prin plata unor amenzi.

Autoritățile spaniole au fixat amenzi pentru  ocuparea șezlongurilor cu un prosop, fumat și alcool pe plajă, nudism pe plajele non-nudiste, picnic sau grătare,  plimbatul în bikini sau fără tricou, picnic pe plajă, plimbatul cățeilor și chiar înotul la ore nepermise sau practicarea de sporturi în zone interzise.

Regulile și amenzile nu ar trebui să afecteze turiștii cu cei șapte ani de acasă, dar sunt și aspecte care nu țin de comportamentul oamenilor, ci mai mult pentru a limita consumul de băuturile alcoolice în stațiunile spaniole.

Potrivit blogului healthplanspain.com, cea mai mare amendă este pentru grătarul pe plajă: 3000 euro și pentru dormitul pe plajă: 1500 euro.  Și celelalte amenzi sunt importante.

Duș cu săpun și șampon – 720 euro

Motivul pentru această amendă este că substanțele chimice din aceste produse sunt dăunătoare vieții marine și au fost declarate ilegale.

Ocuparea șezlongului cu un prosop: 30 euro

Cei prinși încercând să rezerve un loc pe plajă cu un prosop vor fi, de asemenea, amendați în temeiul regulamentului care a intrat în vigoare pe 18 iulie.

În plus, autoritățile pot  confisca bunurile lăsate până la plata amenzilor.

Grătar pe plajă – 3000 de euro

În Salobrena, amenda pentru grătar pe plajă este de până la 3000 de euro.

Sunt zone în care se poate face picnic, sau foc de tabără, fiecare regiune are regulile sale.

Dormi pe plajă – 1500 de euro

În multe zone din Spania, precum Valencia, sau San Pedro de Pinaltar, este interzis să dormi sau să campezi pe plajă, să faci picnic sau foc de tabără.

Nudism pe plajă

Pentru nudism pe o plajă non-nudistă, amenda este de 750 de euro.

Fumatul pe plajă – 30 euro

Din iulie, plajele și zonele fără fumat includ locații din Galicia, Murcia, Catalonia, Andaluzia, Asturias, Insulele Canare și Insulele Baleare.

Consiliul municipal din Barcelona spune că programul pilot de anul trecut a redus semnificativ numărul fumătorilor de pe plajă și mucurile de țigară din nisip.

Nici alcoolul nu este privit cu ochi buni pe plajele Spaniei.

Limită la alcool la hotelurile All Inclusive din insulele baleare

Turiștii sunt limitați la  numai șase băuturi alcoolice în resorturile All Inclusive din insulele Baleare. Aici s-a interzis din ianuarie, vânzarea de alcool în magazine între orele 21:30 și 8:00, ofertele de băuturi două la preț de una și happy hour în anumite locuri din Magaluf, El Arenal și Playa de Palma din Mallorca și Sant. Antoni de Portmany în Ibiza.

La fel și Mallorca și Ibiza au fixat o limită de doar șase băuturi pe zi pentru concediile all inclusive.

Numărul de băuturi în vacanțele cu totul inclus a fost limitat la șase:  trei la prânz și trei la cină. Restul se achită.

Mersul pe stradă în bikini sau fără tricou: 300 euro

În Barcelona, Malaga și în Palma de Mallorca turiștii nu au voie să se plimbe prin oraș și pe lângă plajă în costume de baie, sau în pantalonii de plajă, fără tricou în cazul bărbaților.

Playa de Palma a introdus un cod vestimentar pentru a intra în baruri și restaurante: fără bikini, fără tricouri sportive,  fără costume de baie sau pălării-umbrelă.

Câini pe plajă

În majoritatea orașelor din Spania nu este permisă plimbarea cățeilor pe plajă, cel puțin nu după orele dimineții.

Urinatul pe plajă sau în apa mării: 750 euro amendă

În mai multe zone din Spania, cei care sunt prinși urinând pe plajă sau în mare vor primi amenzi de până la 750 de euro.

Barcelona: limitare la tururile pietonale

Numai 24 de străzi și piețe pot fi vizitate, iar turul va fi ”one way”: se începe într-un loc și se finalizează în altul.

În unele zone din Barcelona, precum Ciudad Vella, tururile ghidate nu vor avea mai mult de 15 participanți (înainte erau 30), iar opririle trebuie să se facă în locuri fără aglomerație, pentru a nu afecta traficul pietonilor.

În anumite zone turistice  nu pot fi grupuri mai mari de 3-8 vizitatori.

Chipiona, Cadiz: 300 euro amendă pentru aruncarea de gunoi pe plajă

Pentru aruncarea de mucuri de țigară, resturi de semințe amenda este 300 euro. Folosirea instrumentelor muzicale gălăgioase poate ajunge la o amendă de 900 de euro.

Alte interdicții pe plajele din Spania

În anumite zone ale plajelor jocul cu mingea sau alt echipament sportiv este permis doar în zonele special desemnate. În zona Malaga practicarea sportului pe plajă este permisă doar la 6 metri de alți turiști.

În regiunea Benidorm, dar și în alte zone din Spania,  sunt restricții privind înotul sau mersul pe plajă între orele 23 și 7 dimineața, regula fiind impusă din motive de siguranță, dar și pentru curățarea plajelor.

sursa: site healthplanspain, sursa foto: arhivă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax