Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concediu 2023: ce destinații de vacanță preferă românii în acest an. Câți au ales să călătorească singuri

Publicat

Majoritatea românilor preferă în destinaţii europene în această vacanţă de vară.

Peste jumătate dintre aceştia sunt dispuşi să cheltuiască cel mult 300 de euro pentru biletele de avion, arată un studiu realizat de către un turoperator online.

Conform datelor Vola.ro, publicate miercuri, 50% dintre respondenţi au ales deja destinaţia pentru vacanţa de vară, dar nu au cumpărat încă biletele de avion.

În acelaşi context, 78% dintre ei vor alege destinaţiile europene, 9,1% vor opta pentru destinaţii non-europene (Dubai, Israel etc), 7,3% aleg destinaţiile interne, în timp ce 5,6% se vor orienta către destinaţii exotice (Zanzibar, Mexic etc.).

Buget pentru biletele de avion

La capitolul buget alocat pentru biletele de avion, majoritatea voturilor a mers către două opţiuni:

  • 53% dintre cei chestionaţi sunt dispuşi să cheltuiască între 100 şi 300 de euro
  • 36% îşi doresc preţuri de sub 100 de euro.

Avionul rămâne mijlocul de transport preferat de români pentru călătoriile din această vară (votat de 88,7% dintre respondenţi).

Planurile de vacanță

În ceea ce priveşte planurile de vacanţă, aproape două treimi dintre români (64,5%) susţin că se gândesc să meargă în concediu în următoarele 3 luni, 28,2% vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, iar 7% îşi doresc acest lucru în următoarele 6-9 luni.

Totodată, 30,6% dintre respondenţi au declarat că nu au nimic planificat încă, pe când 17,2% susţin că întreaga lor vacanţă este deja achitată şi planificată.

De asemenea, 55,9% îşi doresc mai multe city-break-uri pentru această vară, dar la polul opus, 40,9% din totalul celor intervievaţi au votat opţiunea unui concediu prelungit. Luna mai aleasă pentru vacanţă este preferată de către români (29,6% dintre respondenţi au ales această opţiune), iar iunie este intervalul mai puţin ales, cu 19,9% dintre opţiuni, în timp ce iulie şi august îşi împart aproape în mod egal restul procentelor.

Cu cât timp înainte se fac rezervări

Studiul Vola.ro menţionează că 60,2% dintre români preferă să îşi rezerve concediul cu mai mult de o lună înainte, în timp de 24,5% cu o lună înainte.

La capitolul modalitatea de organizare a vacanţei, peste jumătate (56,7%) dintre respondenţi fac rezervări prin intermediul site-urilor de booking, 30,1% rezervă direct pe site-urile furnizorilor de servicii (direct la compania aeriană sau la hotel), iar 13,2% aleg să recurgă la ajutorul unui consultant de călătorii sau la o agenţie de turism pentru un pachet complet de transport plus cazare.

Cum își aleg românii destinația de concediu

Criteriile care stau la baza alegeri destinaţiei de vacanţă sunt următoarele: să găsească preţuri avantajoase la biletele de avion (44,6%), să fie o destinaţie în care nu au mai fost (38,4%), să ajungă repede, cu zbor direct (16,4%).

Întrebaţi cu cine vor merge în vacanţă, 53% dintre participanţi au menţionat partenerul/a, 48,9% vor călători cu familia, 28% merg cu prietenii, iar 10,8% au ales să călătorească singuri.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax