Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concediu în Antalya – vara 2021: Informații utile despre condițiile de călătorie în Turcia, restricții, reguli sanitare și plajă

Publicat

Vara se apropie cu pași repezi, iar pofta de vacanță se simte. Românii sunt invitați și în acest an să își petreacă zilele de concediu în una dintre destinațiile lor preferate, Turcia.

Vacanță în Antalya: Turcia nu mai e în lockdown!

Citește și Ghid de vacanță, iunie 2021: Condiții de călătorie și restricții în țările preferate de români pentru concediul din această vară

Cei care vor să ajungă în orice regiune din Turcia trebuie să știe că țara a fost în lockdown până duminică. Președintele Recep Erdogan a anunțat ridicarea restricțiilor pe timp de zi, însă, deocamdată, rămâne în vigoare interdicția circulației pe timpul nopții și în weekend.

Restricțiile de circulație nu au afectat nici în lockdown și nici acum, turiștii, care au voie să circule, respectând bineînțeles măsurile specifice de siguranță. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiul public, amenzile ridicându-se la sute de euro.

De asemenea, turiștii pot circula prin țară având asupra lor pașaportul cu viza valabilă.

„În Antalya regăsiți astăzi acea atmosferă de vacanță care ne-a lipsit tuturor. Turcia nu mai este în lockdown nici pentru cetățeni, însă vă pot confirma de aici (n.r. – din Turcia) că turismul nu este afectat.

Citește și Concediul de vară 2021: Condiții de călătorie în Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Italia și alte destinații preferate de români

Avem turiști români, zborurile noastre charter au început de mai bine de două săptămâni, iar în perioada următoare vom începe operarea și din Oradea și Cluj Napoca.

Cererile de vacanță în Antalya pentru această perioadă au crescut simțitor pentru că românilor le place să-și petreacă vacanța de vară în aceste resorturi All Inclusive”, a transmis, aflată în Antalya, Veronica Iordache, managerul destinaţiei Turcia de la Agenţia ”Hello Holidays”.

Vacanță în Antalya: Test PCR negativ la intrare și pentru cei vaccinați

”Hello Holidays” a pregătit pachete cu curse charter de la Oradea, Cluj și București. În prezent, românii care vor să ajungă în Turcia trebuie să prezinte un test PCR negativ la Covid cu cel mult 72 de ore înaintea plecării, indiferent că sunt vaccinați sau nu.

De la 1 iunie, când se așteaptă să fie anunțate noi măsuri de relaxare, s-ar putea ca românii să intre fără teste PCR în Turcia. Măsura ar putea fi adoptată, însă, și mai devreme de această dată, autoritățile înnoind periodic măsurile de relaxare anti-Covid.

„De la 1 iunie începe normalitatea în Turcia. Pentru asta se lucrează, să facem cel mai sigur turism în Turcia. Există o propunere să nu se mai ceară nici testul PCR”, a anunţat Ferit Turgut, președintele regional al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Turcia, în cadrul unei conferințe de presă, organizată într-un infotrip în Antalya, săptămâna trecută.

Vacanță în Antalya: Condiții de călătorie

Cert este că reprezentanții turismului din Antalya au luat toate măsurile prin care să limiteze îmbolnăvirea personalului. În Turcia, vaccinarea anti-Covid este obligatorie în rândul tuturor angajaților din industria ospitalieră! Cine nu dorește să se vaccineze este nevoit să aleagă alt domeniu de activitate.

Este foarte important ca românii care călătoresc în Turcia să aibă încheiată o poliță de asigurare medicală care acoperă și o eventuală îmbolnăvire cu coronavirus.

Pentru un turist care se află în sejur în Turcia și care se infectează cu virusul Covid-19, statul plăteşte tratamentele şi chiar spitalizarea, la nevoie.

Fiți cu băgare de seamă, însă, la condiții!

Conform unui comunicat al Ambasadei Turciei la București, informații despre pachetele de asigurări pot fi găsite pe site-ul https://tga.gov.tr/insurance.

„Asigurarea de asistență pentru cazare Covid-19 garantează cheltuielile suplimentare de cazare care pot fi suportate de turiștii care vizitează Turcia, în urma emiterii unui raport medical prin care să fie ținute sub custodie la hotelul în care stau”, se arată într-o informare a Agenției de Promovare și Dezvoltare a Turismului în Turcia (TGA).

Unele resorturi au amenajat special camere de carantină și facilități pe măsură. „O persoană care are un test pozitiv rămâne cazată, iar eventuala medicaţie este plătită de către statul turc. Anumite hoteluri au camere de carantină, servicii separate, speciale.

Cei care ajung la spital intră pe plata statului turc”, a mai spus Ferit Turgut, președintele regional al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Turcia, în conferința de presă citată.

Concediu în Antalya: Cât costă o vacanță în Turcia

Agenția de turism Hello Holidays a pregătit cel mai mare număr de curse de până acum spre Turcia, după ce în sezoanele trecute cererea românilor a fost tot mai mare.

Hotelurile au pregătit oferte avantajoase, chiar și cu reduceri de până la 50%.

„Nu este o creștere a prețurilor, din contră. Pentru varianta de autocar, tarife la un hotel de 3 stele cu All Inclusive pe Turcia, cu tot cu transport, un sejur începe și de la 159 de euro pe persoană.

Pe Antalya, la fel, diferă categoria hotelului în primul rând, dar, la un 5 stele mediu, poate să fie undeva de la 399 de persoană, cu tot cu taxe”, a explicat Veronica Iordache, într-un infotrip care a avut loc săptămâna trecută în Antalya.

Vacanță în Turcia: Curse charter din 3 orașe

Viitorii turiști pot să ajungă în Antalya cu ajutorul curselor charter care au fost lansate recent din București în fiecare luni și vineri (până în 8 octombrie), dar și din Oradea (în fiecare marți) și Cluj (marți și vineri).

Din Oradea și Cluj, cursele vor începe din 8 iunie și vor continua până în 14 septembrie, respectiv 28 septembrie.

Vacanță în Antalya: Ținutul opulenței

În Antalya, de exemplu, 500 dintre cele peste 3.300 de hoteluri sunt luxury, de 5 stele.

„Belek ar fi cea mai luxury zonă, iar cea mai apropiată de aeroport este zona Lara. Din punctul meu de vedere, zona Kemer este mult mai frumoasă, care are şi mare şi munte”, a mai precizat Veronica Iordache.

Unul dintre cele mai căutate hoteluri în acest sezon este NG Phaselis de 5 stele, din zona Kemer, care de altfel, este și cel mai nou. Acesta a fost construit în timpul pandemiei, are o capacitate de peste 400 de camere, zona Spa, piscine și ieșire la mare.

Un sejur de 7 nopți în luna mai la resortul Ultra All Inclusive (UAI) pornește, din București, de la 2.400 de euro pentru doi adulți, respectiv 3.700 de euro pentru doi adulți și doi copii.

Din Oradea și Cluj prețurile încep de la 2.500 de euro pentru doi adulți și 3.900 pentru o familie cu doi copii.

O altă atracție, perfectă pentru familii este The Land of Legends, un resort cu un parc uriaș de distracții, dotat cu tobogane cu apă, zone tematice, roller coaster-uri pentru toate vârstele dar și baruri cu gustări.

În plus, complexul are și un castel impresionant dar și alei pline de magazine.

Din Capitală pachetele cu avionul pornesc de la 3.000 de euro pentru o săptămână (doi adulți), sau 4.300 de euro (doi adulți și doi copii). Din Cluj și Oradea prețurile pornesc de la 3.100 de euro pentru două persoane și 4.500 euro pentru o familie.

Spice este o altă vedetă a sezonului 2021. Hotelul se deosebește prin decorurile orientale și intens colorate, care duc cu gândul la măreția Imperiului Otoman.

La resortul de 5 stele UAI, prețurile pornesc de la 1.100 euro, iar pentru familiile cu 2 copii de la 2.050 de euro în cazul charterului de la București, iar din Cluj și Oradea prețurile pornesc de la 1.200 pentru doi adulți și 2.200 pentru o familie.

Pe lângă serujurile în resorturi, agenția de turism românească a pregătit și circuite cu autocarul care încep de la 95 de euro.

Hello Holidays a pregătit și în 2021 curse în celebra Cappadocia, Coasta Lycia, Istanbul sau Bodrum, Marmaris și Kusadasi.

Vacanță în Antalya: Ce se întâmplă la întoarcere

Cât privește întoarcerea în România, în prezent, conform celei mai recente decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Turcia se află pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, persoanele care au efectuat vaccinul anti-Covid și au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de-a doua doze, fără simptome ale bolii, sunt exceptate de la carantinare. Restul stau în carantină pentru 14 zile.

De precizat, însă, că persoanele pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Atenție, însă, există derogări punctuale de la aceste reguli, iar reglementările se pot schimba de pe o zi pe alta, dat fiind că în ultima perioadă numărul cazurilor de Covid este în scădere în Turcia!

Informații mai detaliate și specifice pot fi obținute direct de la agenția de turism organizatoare a sejururilor.

Mădălina Sim

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax