Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concursul de mountain-bike cross-country Mamut Bike Race, la Alba Iulia. SÂMBĂTĂ, tură de recunoaștere a traseului

Publicat

mamut bike raceAu rămas mai puțin de două săptămâni până la startul Mamut Bike Race, concurs de mountain-bike cross-country, destinat în principal sportivilor amatori, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane. Sâmbătă, 5 septembrie, va avea loc o tură de recunoaștere a traseului.

Concursul, organizat de Bicheru Cycling în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, se va desfășura în 12 septembrie, pe un singur traseu, considerat de dificultate medie, pentru bicicliști amatori, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor de acest tip. Traseul de concurs este definitivat şi afișat pe site-ul evenimentului. Lungimea traseului de concurs este de 27 km, iar diferența de nivel pozitivă de 900 metri.

Evenimentul, programat pentru data de 12 septembrie, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseul include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

Sâmbătă, 5 septembrie, cu o săptămână înainte de Mamut Bike Race, organizatorii invită cicliștii la pedalat pe traseul de concurs, într-o tură de recunoaștere. Locul de întâlnire este parcarea de la benzinăria OMV Cetate (lângă Stadion), iar plecarea va avea loc la ora 10.00. Totodată se vor face, probabil, și marcaje pe traseu; ritmul de deplasare fiind unul ușor. În caz de fenomene meteo nefavorabile, tura se amână.

“Programul de desfășurare a fost afișat pe site-ul dedicat evenimentului. Încurajăm înscrierile online și sperăm să putem evita astfel aglomerația la punctele de înscriere care vor fi amenajate în ziua concursului. Ne străduim să oferim surprize plăcute tuturor participanților și este încurajator faptul că deja au confirmat prezența și concurenți din alte județe, nu doar din Alba”, au transmis organizatorii, echipa Bicheru Cycling.

Categoriile de concurs sunt următoarele:

– masculin (14 – 18 ani, 19 – 29 ani, 30 – 39 ani, 40+)

– feminin (14 – 29 ani, 30 +).

Se fac clasamente pentru categoriile specificate, precum și un clasament general. Se vor premia primii 3 (trei) clasați la fiecare categorie. Suplimentar, se vor acorda două premii speciale: King of Mamut și Queen of Mamut. Aceste premii vor reveni primului concurent, respectiv primei concurente, care vor ajunge pe vârf (PA2 – vf. Mamut).

Programul concursului:

8.00 – 10.00 – Ridicare pachete de concurs

Înscrieri la fața locului

10.00 – 10.30 – Ședință tehnică cu toți participanții

10.45 – Alinierea concurenților la start

11.00 – START Mamut Bike Race

12.15 – Așteptarea primilor concurenți

15.00 – Premierea

Detalii suplimentare se pot obține pe site-ul competiției, respectiv pe pagina de facebook dedicată evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax