Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Concursurile pentru inspectorii școlari se amână, după cele de directori de școli. Precizările ministrului Educației

Publicat

În acest an, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli și doar apoi cele pentru inspectorii școlari.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a revenit asupra detaliilor privind organizarea acestor concursuri, după ce în ianuarie amintea că trebuie organizate mai întâi concursurile pentru posturile de inspectori, în primăvară, și apoi cele pentru directori.

În ceea ce privește derularea concursurilor pentru posturile de directori de școli, acestea ar urma să fie cel mai devreme înainte de vacanța de vară.

„Punctul de vedere deja conturat al ministerului este că se organizează mai întâi concursurile pentru directori de școli și abia după aceea, după ce vom avea definit rolul inspectoratelor școlare, după ce vom avea clarificată relația macro management de sistem, mai exact relația între minister, inspectorate, școli și autorități locale, vom organiza și concursurile pentru inspectoratele școlare”, a afirmat Cîmpeanu, pentru HotNews.ro.

Potrivit ministrului, dacă nu se reușește organizarea acestor concursuri pentru cele peste 9.700 de posturi de directori și directori adjuncți înainte de vacanța de vară, ele vor fi amânate pentru octombrie-noiembrie, deși mandatele acestora expiră pe data de 5 august.

Ministrul susține că este nevoie de un management profesionist al școlilor, amintind și de „perspectiva potrivit căreia fondurile pe care le educația le va obține din PNRR, sunt o oportunitate unică pentru sistemul de învățământ din România”.

Cîmpeanu a afirmat că exclude organizarea lor în luna august, care ar trebui rezervată pentru „normalitate”.

În ceea ce privește inițiativa parlamentarilor USR-PLUS potrivit căreia concursurile pentru directori ar trebui organizate de școli, Cîmpeanu spune că ministerul este deschis pentru dezbateri.

Referitor la ideea pe termen mai lung de desființare a inspectoratelor, așa cum propusese alianța USR-PLUS în campania electorală, ministrul a precizat că trebuie „etape succesive” și este exclusă o astfel de măsură acum.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 12.03.2021 at 13:57

    Ma Campene, ce insenma management profesionist ? Sa fie de la noi. Tipic PSD-ist. Aveti f.f. mult de lucru si nu putei organiza un concurs in cinci luni. Invatamant de doi bani. Introduceti coigenta si repetentia sa mai triati din prosti, ca si parlamentul are destui( acolo li se spune politicieni).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax