Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației vrea concursuri pentru inspectorii școlari generali în primăvară și apoi pentru directorii de școli

Publicat

Ministrul Educației susține că trebuie organizate mai întâi concursuri pentru inspectorii școlari generali și adjuncți, în martie-aprilie și apoi pentru directorii de școli.

Potrivit acestuia, în 9 ianuarie, când au expirat mandatele unor directori de școli din toată țara, au fost numite în aceste funcții 796 de persoane.

În ceea ce privește situația din Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba a dispus numirea, prin detașare în interesul învățământului, a 81 de directori și directori adjuncți de școli din județ, din 11 ianuarie. Pentru unele unități de învățământ, a fost schimbată conducerea.

Vezi și IȘJ Alba: 81 directori de școli numiți în funcții, prin detașare în interesul învățământului. Nume noi la conducerea unităților

„4.520 de directori și directori adjuncți au fost schimbați odată cu expirarea mandatelor din 9 ianuarie. Dintre aceștia, 796 sunt persoane noi, restul sunt directori care și-au continuat mandatul de management. (…) Dacă nu vom organiza rapid concursuri și trebuie organizate mai întâi pentru inspectorii școlari generali și adjuncți, în luna martie-aprilie maximum, pentru ca mai apoi să putem organiza concursuri și pentru directorii de școli, concursuri care să privilegieze competența în detrimentul politicului”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1 TV.

În 16 ianuarie, Cîmpeanu preciza aceleași detalii:

„Pentru inspectorate așteptăm primăvara. Ele trebuie să fie relevante. Pentru directori, (…) vor trebui să fie examene în care să-și demonstreze competența din perspectiva legislației, a cunoașterii legislației Educației, a cunoașterii legislației economice și toate celelalte lucruri pe care un manager trebuie să le cunoască. Dacă vor avea un cuvânt de spus, într-un procent de 5-10 la sută și cadre didactice titulare cu normă întreaga din acele școli, vom vedea. Dar baza va fi verificarea acestor cunoștințe într-o manieră cât mai relevantă, cât mai sigură și aproape de adevăr”, declara ministrul Educației, pentru hotnews.ro.

Vezi și Ministrul Educației anunță modificările din anul școlar 2021-2022. Vacanța intersemestrială va fi comasată cu vacanța de iarnă

În 12 ianuarie, și președintele Klaus Iohannis s-a referit la schimbările de directori de şcoli. În opinia sa, acestea erau făcute la „repezeală”, pentru asigurarea interimatului. Atunci, președintele preciza că în vară vor avea loc primele concursuri pentru ocuparea acestor posturi şi că va urmări la acel moment dacă se respectă principiul meritocraţiei.

”Bănuiesc că undeva prin vară deja vom avea primul val de concursuri pentru aceste funcţii de conducere şi atunci chiar voi urmări cu foarte mare atenţie cum se respectă principiul meritocraţiei în aceste chestiuni”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă, la data respectivă.

Deocamdată, sunt suspendate concursurile pentru posturi de conducere/management din Educație.

surse: edupedu.ro, B1 TV, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax