Connect with us
Publicitate

AIUD

Condamnare pentru ucidere din culpă în dosarul unui accident de muncă petrecut pe șantierul A10 Sebeș-Turda

Publicat

Un angajat al Tirrena Scavi SpA, constructorul unui lot al autostrăzii Sebeș – Turda, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, la trei ani de la moartea unui coleg de șantier. De asemenea, în solidar cu firma, trebuie să plătească 35.000 de euro daune morale. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Aiud și poate fi atacată la instanța superioară.

Accidentul de muncă s-a produs în decembrie 2014 și s-a soldat cu moartea unui bărbat de 56 de ani, din Vinţu de Jos. Bărbatul a fost prins sub o placă metalică și a murit. Acesta era angajat al firmei Pomponio Logistic SRL, care desfaşura atunci lucrări pe şantierul autostrăzii, în zona Gâmbaș (la Baltă).

Vezi și: ACCIDENT de MUNCĂ MORTAL pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda. Un bărbat şi-a pierdut viaţa, strivit sub un panou de 1,5 tone

Cercetările realizate ulterior au scos în evidenţă vinovăţia societăţii Tirrena Scavi SpA şi a unui reprezentant al acesteia. În aceste condiții, Judecătoria Aiud a decis condamnarea inculpatului Zoltan Rudolf V. la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Inculpatul a primit 2 ani pentru ucidere din culpă şi 1 an de închisoare pentru infracţiunea de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Prin contopire şi majorare cu o treime a pedepsei de 2 ani a rezultat condamnarea finală, suspendată pe o perioadă de 3 ani. Inculpatul a mai fost obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 80 de zile în cadrul Primăriei Cluj-Napoca sau a Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca.

De asemenea, instanța a decis ca acesta, în solidar cu constructorul autostrăzii, să plătească unei părţi civile din dosar suma de 30.000 de euro reprezentând daune morale. De asemenea, o altă parte civilă ar urma să fie despăgubită cu 5.000 de euro.

Decizia a fost pronunţată în 8 februarie 2018 şi poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax