Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE | ACCIDENT de MUNCĂ MORTAL pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda. Un bărbat şi-a pierdut viaţa, strivit sub un panou de 1,5 tone

Publicat

autostrada sebes Un bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident de muncă petrecut marţi, pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda. Acesta a murit strivit de un panou metalic.

Din primele informaţii, tragicul incident a avut loc în zona Gâmbaş (la baltă), între Aiud şi Miraslău.

În această zonă se derulează lucrări în cadrul şantierului Autostrăzii Sebeş-Turda pentru construcţia unui pod de pontoane metalice peste râul Mureş.

La faţa locului s-au deplasat echipe ale Poliţiei şi de la ITM Alba, pentru cercetări.

UPDATE: Victima, R.I. avea 56 de ani şi era din Vinţu de Jos. Era sudor la Pomponio Logistic SRL şi efectua lucrări la o rampă de trecere peste podul Mureş, un pod din pontoane, ce este amenajat pentru a permite accesul în zona de şantier.

Sef serviciu control SSM în cadrul ITM Alba, Vasile Suciu, a declarat pentru Alba24 că, din primele cercetări la faţa locului, un panou metalic de 1,5 tone s-a desprins din balamale şi s-a prăbuşit peste bărbat. Acesta a murit pe loc.

UPDATE1: Potrivit IPJ Alba, la ora 14.12, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că un bărbat care desfășura lucrări la un pod de pontoane pe şantierul autostrăzii Sebeş – Turda, a fost accidentat.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că R.I., de 56 de ani, din Alba Iulia, angajat al unei societăți comerciale ce desfășoară lucrări pe şantierul autostrăzii, a fost prins sub o placă metalică cu dimensiunea 3,5 X 2 metri şi a decedat.

Cercetările sunt continuate împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.

Reamintim că în această perioadă se desfăşoară lucrări de construcţii la Autostrada Sebeş-Turda pe teritoriul judeţului Alba, lotul trei, între Aiud şi Unirea, respectiv lotul patru, spre Turda (judeţul Cluj). Şi contractele pentru celelalte două loturi (de la Sebeş până la Aiud au fost semnate în 14 noiembrie, însă aici sunt lucrări de proiectare).

Potrivit proiectului tehnic, Autostrada A10 Sebeş – Turda are 70 de kilometri, iar lucrările sunt împărţite în patru loturi.

Lotul 3 – 12,45 km – de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea (km 41+250 – km 53+700), include două noduri rutiere inclusiv bretele de acces: nodul rutier Aiud la km 44+700, nodul rutier Unirea la km 53+200.

Constructor este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’Aqua SpA. Lucrările sunt în desfăşurare.

Vezi AICI mai multe detalii despre stadiul celor patru loturi ale Autostrăzii Sebeș-Turda şi AICI imagini cu lucrările pe loturile 3 şi 4.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax