Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conducerea ASF, convocată la audieri pe tema RCA, la Comisiile pentru transporturi şi buget-finanţe din Camera Deputaţilor

Publicat

accident rca

accident rcaReprezentanţii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor au decis, marţi, să cheme conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) la discuţii, săptămâna viitoare. Comisia a reanalizat situaţia critică în care se află sectorul transportului rutier, ca urmare a escaladării preţurilor RCA. De asemenea, audieri similare vor fi şi la Comisia de Buget-finanţe.

“Deşi, la nivelul Comisiei pentru tansporturi şi infrastructură, au existat consultări, încă de la începutul anului 2016, cu toţi factorii implicaţi, în urma cărora ASF şi-a asumat implementarea unor reglementări menite să remedieze problemele care au condus la creşterea excesivă a tarifelor RCA, constatăm că au trecut mai bine de 6 luni şi toate aceste angajamente nu au fost respectate”, se arată în comunicatul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură.

Reamintim că ASF a transmis Parlamentului o informare cu 10 puncte referitoare la normalizarea pieţei RCA.

“Luând act de această informare, care, din punctul nostru de vedere, nu este altceva decât o tergiversare a situaţiei cu efecte grave asupra economiei naţionale, afectând în aceeaşi măsură şi cetăţeanul de rând, membrii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură au decis convocarea, în prima şedinţă a săptămânii viitoare, a conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), precum şi a asociaţiilor patronale şi profesionale din domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane”, mai precizează sursa citată.

Reprezentanţii Comisiei consideră că această situaţie, care generează inclusiv proteste de stradă ale transportatorilor, afectând activitatea societăţii româneşti în ansamblul său, trebuie să fie rezolvată cât mai urgent.

De asemenea, deputatul Andreea Paul a transmis pe Facebook, că ASF va fi audiată şi în Comisia de buget-finanţe.

„De peste un an nu avem răspunsuri la problemele pietei românești RCA, la creșterea galopantă a tarifelor și am cerut azi audierea conducerii ASF în Comisia de buget și finanțe în Camera Deputaților. Am propus mai multe măsuri pentru diminuarea fraudelor și a daunelor la începutul acestui an, am făcut grupuri tehnice de lucru, ori nu avem niciun semnal concret cu privire la aplicarea lor reală. Vedem doar salturi atipice de prețuri la polițele RCA, cu diferențe majore între cei asigurați. Solicitarea mea a fost votată și audierea ASF va avea loc miercurea viitoare”, a transmis deputatul.

Vezi şi Criza de pe piaţa RCA: Transportatorii cer demiterea de urgenţă a consiliului ASF, de către Parlament. Cum motivează

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax