Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Congelator vs ladă frigorifică – pe care să îl alegeți? (P)

Publicat

Achiziția unui congelator suplimentar poate aduce nenumărate beneficii locuinței, oferind spațiu pentru depozitele de carne, legume și alte alimente.

Cei care pregătesc mesele din timp ar putea avea nevoie de mai mult spațiu pentru aceste articole.

Persoanele care doresc să cumpere în vrac, pentru a economisi bani sau pentru a se pregăti pentru o situație de urgență, ar putea dori să aibă spațiu suplimentar la îndemână.

Deoarece multe modele de combine sau frigidere nu au spații mari de depozitare, ar putea fi necesar un alt congelator. În acest ghid, explicăm diferențele dintre un congelator vertical și o ladă frigorifică și care poate fi cea mai potrivită alegere pentru nevoile dumneavoastră.

Aspect

Lăzile frigorifice stau orizontal pe podea și sunt mai adânci, în comparație cu congelatoarele verticale. Acest lucru poate fi ideal atunci când adăugați alimente în el, dar înseamnă, de asemenea, că va trebui să săpați mai mult, pentru a ajunge la alimente mai vechi.

Pe de altă parte, congelatoarele verticale seamănă foarte mult cu frigiderele. Ele stau în poziție verticală și funcționează în același mod ca un frigider, pentru a ține alimentele pe diferite rafturi și compartimente.

Acestea economisesc mai mult spațiu decât o ladă frigorifică, ceea ce facilitează găsirea spațiului în casă în care să le plasați. Lăzile frigorifice tind să aibă o lungime și o lățime mai mari, ceea ce face ca găsirea unui loc să fie mai dificilă.

Eficiență energetică

Lăzile frigorifice sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât congelatoarele verticale. În general, acestea costă mai puțin pe lună pentru a rula. Congelatoarele verticale costă de aproximativ 3 ori mai mult pe lună să funcționeze.

Ambele opțiuni vin în modele eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce vă poate ajuta să economisiți costurile.

Lăzile frigorifice utilizează un sigiliu de închidere etanș în partea de sus, pentru a menține alimentele din interior proaspete și congelate. Datorită acestui fapt, se folosește mai puțină energie pentru a menține recipientul rece.

Congelatoarele verticale au spații mici în mecanismul ușii, ceea ce poate lua mai multă energie, pentru a menține alimentele reci.

De asemenea, dacă se stinge curentul, lăzile frigorifice pot păstra alimentele congelate timp de 2-3 zile la rând. Acest lucru se datorează din nou etanșării de pe marginea exterioară a congelatorului. Congelatoarele verticale pot ține lucrurile înghețate doar o zi.

Lăzile frigorifice trebuie să fie dezghețate manual, în timp ce modelele verticale pot veni cu o opțiune de dezghețare automată. Aceasta înseamnă că înghețul este îndepărtat din interiorul congelatorului.

Congelatoarele echipate cu decongelare automată tind să fie mai zgomotoase sau mai puternice în general decât cele care nu au decongelare automată. Acest lucru se datorează circulației suplimentare a aerului, precum și faptului că necesită mai multă energie pentru a funcționa, producând uneori un zumzet electric mai puternic.

Depozitare

Ambele opțiuni de congelare sunt disponibile în diferite dimensiuni, ceea ce oferă mai mult sau mai puțin spațiu, după cum este necesar. Cu toate acestea, modul în care mâncarea este organizată în interiorul congelatorului face o diferență uriașă.

Lăzile frigorifice au doar un coș de sârmă în interiorul lor pentru a asigura organizarea, ceea ce înseamnă că alte produse alimentare pot deveni îngropate unul sub altul. De asemenea, este necesară aplecarea, ridicarea și mișcarea pentru a găsi ceea ce căutați.

Acest lucru poate deveni obositor atunci când căutați o pungă mică de mazăre, dar ați aruncat pungi de carne deasupra. Cu toate acestea, datorită inovațiilor produselor din industria congelatorului, multe lăzi au acum coșuri de depozitare și compartimente suplimentare care pot fi utilizate pentru a face organizarea mai ușoară.

Unele modele au sertare care pot fi scoase și utilizate pentru acces rapid. Acest lucru face ca utilizarea unei lăzi frigorifice să fie mai ușoară.

Unul dintre beneficiile utilizării unui model de ladă frigorifică este totuși capacitatea de a depozita obiecte mai mari. Lipsa de rafturi face mai ușor ca un singur obiect mare, cum ar fi un curcan, să se încadreze, iar multe lăzi frigorifice au până la 20% mai mult spațiu utilizabil decât un congelator vertical. Deci, dacă intenționați să păstrați obiecte mari, acest tip de congelator vă oferă cea mai mare utilitate.

Congelatoarele verticale au compartimente pentru rafturi, la fel ca un frigider. Aceasta oferă o modalitate ușoară de organizare a articolelor pe diferite niveluri în congelator. În trecut, se considera că congelatoarele verticale sunt mai convenabile din acest motiv.

Numeroasele rafturi permit o organizare mai bună, mai ales dacă alegeți un model care vă permite să mutați rafturile pentru a utiliza mai bine spațiul.

Recipientele de depozitare reglabile și detașabile ale ușilor și rafturile reglabile cu coșuri pot face un congelator vertical mai ușor de utilizat. Cu toate acestea, articolele înghețate mai mari nu se vor potrivi bine în congelator datorită compartimentelor de rafturi.

Acest lucru reduce spațiul pe verticală, necesar pentru obiectele înalte, cum ar fi un curcan.

În plus, temperatura ușilor poate fi uneori mai înaltă decât temperatura din interior. Deci, în timp ce câștigați niște spațiu de depozitare pe uși, este posibil să aveți dificultăți în a menține totul la o temperatură uniformă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax