Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Congres al unui partid al Romilor, la Alba Iulia. ”Șeriful” Robert Stoica, pe primul loc pe lista la europarlamentare

Publicat

p

Primul congres al Partidului Phralipe al Romilor (PPR) s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Alba Iulia. Formațiuna va participa la alegerile europarlamentare, de anul acesta, stabilind cu prilejul congresului primele poziţii pe lista candidaţilor. În acest context, primul pe listă este Marius Robert Stoica, în semn de recunoaştere a curajului cetățenilor din diaspora, care au participat la evenimentele democratice din 10 august 2018, de la Bucureşti.

Marius Robert Stoica s-a născut la Cluj şi crescut la Braşov. El a emigrat cu familia în SUA, imediat după Revoluţie, unde a a ajuns ajutor de șerif, fiind una dintre vocile protestului din 10 august. În ultimii ani a devenit un militant pentru democrație și este urmărit pe contul său de facebook de zeci de mii de oameni.

“Sunt foarte mulţumit de participarea membrilor şi susţinătorilor, la primul congres  al partidului nostru. Este un proiect politic modern, deosebit de inovativ, transparent, care nu a mai existat în ţara noastră. Avem o echipă mixtă, multi-etnică, unde avem alături de noi o bună parte din diaspora,  o echipă profesionistă în diverse domenii profesionale, vitale pentru România şi pentru Europa. Consider  că multe partide politice româneşti, dar şi din alte ţări, au de învăţat multe de la noi. Este timpul să trecem la normalitate, să avem în România un partid corect, vertical, integru, modern, cu care românii de toate etniile să se poată mândri în Europa” a declarat preşedintele PPR, Călin Pădurean.

La congres au fost votaţi membrii Biroului Permanent al PPR, membrii Comisiei Centrale de Mediere şi Arbitraj precum şi preşedinţii celor 12 departamente de expertiză ale PPR.

Partidul are o echipă de conducere instruită pe următoarele domenii: Drepturile Omului, Afaceri Sociale, Alimentaţie şi protecţia consumatorului, Educaţie şi informare publică, Sănatate, tineret şi sport, Transporturi şi infrastructură, Afaceri : Turism, Piaţa Digitală, IMM-uri, Legal şi Constituţional, Afaceri interne, Afaceri externe şi proiectele diasporei, Cultură, multiligvism şi dialog inter-cultural, Cercetare-inovare, Protecţia mediului şi a animalelor.

Adunarea Generală a PPR a hotărât anexarea la programul politic a celor 22 de  capitole strategice propuse de GIDD (Grupul de Iniţiativă al Diasporei Democrate). Printre cele mai importante capitole strategice ale PPR sunt: promovarea democraţiei, reforma clasei politice româneşti,  lupta îmotriva corupţiei, reforma administraţiei publice, reforma economiei,  reforma sănătăţii, reconcilierea cu diaspora şi elemente complexe de politică externă pentru îmbunătăţirea imaginii politice a României în UE.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax