Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Congres Forța Dreptei la Alba: În ce stadiu sunt discuțiile locale între partidele din ”Dreapta Unită” pentru alegerile din 2024

Publicat

Formațiunea politică Forța Dreptei, filiala Alba, a avut în weekend-ul ce a trecut (17-18 februarie) un congres județean. Este vorba despre partidul condus la nivel național de Ludovic Orban. 

În cadrul congresului a fost aleasă conducerea partidului, iar președinte a fost numit Daniel Gheorge Rusu.

Rusu a ajuns deputat din partea AUR, partid din care a demisionat, iar în trecut a fost primar la al comunei Șpring. Recent a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu.

CITEȘTE ȘI: Deputat de Alba ales pe listele AUR și fost primar, trimis în judecată de DNA. Acuzațiile procurorilor

La congresul județean au fost invitați și reprezentanții partidelor care formează alianța ”Dreapta Unită”: USR și PMP.

În sală au fost prezenți deputatul Beniamin Todosiu (președinte USR Alba), Clement Negruț (președinte PMP Alba), dar și consilierul local Dana Nanu.

Alături de Beniamin Todosiu a fost prezent și viceprimarul din Alba Iulia, Emil Popescu.

Alianța Dreapta Unită prinde contur și la nivelul județului Alba și pregătim alternativa reală la PNL și PSD. Felicitări colegului meu deputat, Rusu Daniel Gheorghe, pentru mandatul de președinte al filialei județene, a scris pe Facebook Beniamin Todosiu.

Reprezentații USR și Forța Dreptei nu au oferit infomații suplimentare legate de stadiul discuțiilor din cadul alianței. Semn că acestea nu sunt atât de avansate.

Momentan colaborarea vizează strict alegerile europarlamentare. Din acest motiv este greu de estimat dacă vor participa pe liste comune la alegerile locale.

Una dintre variantele vehiculate este susținerea Danei Nanu pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia. În această situația ar fi vorba despre două scenarii:

unul în care Dana Nanu ar candida din partea alianței, iar al doilea, cel în care Dana Nanu, ar candida ca independentă, dar susținută de o listă comună a celor trei partide.

Situația nu este bătută în cuie.

Dana Nanu a declarat pentru alba24.ro că dacă la nivel local, partidele vor merge împreună la alegeri, ar putea candida din partea alianței. Însă aceasta nu exclude că dacă discuțiile nu se concretizează să candideze pentru primărie din poziția de independent.

sursă foto: Facebook, Beniamin Todosiu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 19.02.2024 at 11:25

    Ce faceţi mă ? Puneţi penali ca PSD-ul ? Dacă lor le merge, vouă de ce nu. Aţi plecat cu stângul !

  2. ioan breazu

    luni, 19.02.2024 at 15:44

    ati dat cu palma in c….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax