Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Congresul PLR: Doi reprezentanţi din Alba, în structura de conducere la nivel naţional din partidul lui Tăriceanu


Publicat

Doi reprezentanţi din judeţul Alba au fost aleşi în structura de conducere a Partidului Liberal Reformator (PLR) la nivel naţional. Ioan Uţiu a fost ales vicepreşedinte şi Ioan Lazăr (preşedintele interimar al organizaţiei din Alba) a fost desemnat membru în Biroul Politic Central. Congresul PLR s-a reunit, sâmbătă, pentru a-şi alege conducerea. Călin Popescu Tăriceanu a fost ales preşedinte al PLR cu 1.167 de voturi „pentru” din 1.183 voturi valabil exprimate. Totodată, a fost aleasă şi structura de conducere a PLR, formată din 19 vicepreşedinţi şi 27 de membri ai Biroului Politic Central.

Citește și Partidul lui Tăriceanu are organizație în Alba. Din conducere fac parte omul de afaceri Ion Lazăr și Radu Todoran, fost vice PSD Alba Iulia

Funcţiile de vicepreşedinţi ai Partidului Liberal Reformator (PLR) au revenit următorilor candidați: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, Steluţa Cătăniciu, Petru Ehegartner, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieşiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pârgaru, Dan Păun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Uţiu.

Daniel Chiţoiu nu şi-a înscris candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte, ci doar pentru cea de membru al Biroului Politic Central.

Pentru funcţia de membru în Biroul Politic Central şi-au înscris candidaturile 36 de persoane, din care primele 27 clasaţi sunt membri ai Biroului, iar următorii supleanţi.

Pentru funcţia de membru în BPC şi-a înscris candidaturile următorii: Nicolae Alexandri, Radu Angheloiu, Ioan Asaftei, Bogdan Gheorghe, Octavian Bot, Calotă Florică, Victor Chirilă, Daniel Chiţoiu, Ioan Ciugulea, Radu Cojocaru, Daniel Crişan, Ion Cupă, Dima Dumitru, Paul Dumbrăveanu, Galan Constantin, Gheorghe Gabriel, Ioan Petrache Gabriel, Ioan Lazăr, Dan Marinca, Mihai Mihalache, Ovidiu Mihuţ, Mircea Minea, Adrian Mironescu, Adrian Moldoveanu, Dumitru Nancu, Valentin Olariu, Roz Dorel, Viorel Palaşcă, Toma Petcu, Svetlana Preoteasa, Florin Sârbu, Valentin Şoneriu, Mirel Taloş, Sorin Teju.

Tăriceanu, despre PNL: E departe de electoratul liberal, de români, şi-a părăsit ideologia

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, în discursul ţinut în faţa Congresului PLR, că este „mâhnit” pentru PNL, despre care a spus că este în acest moment „departe de electoratul liberal şi de români” şi că şi-a părăsit şi ideologia, aliindu-se cu „principalul adversar politic”.

„Ceea ce nu au reuşit să facă comuniştii sau Securitatea, a reuşit o mână de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de români, departea de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovadă acest partid 139 de ani”, a spus Tăriceanu.

El a menţionat că a asistat în câteva luni la cele mai multe trădări din perioada postdecembristă.

„PNL a ieşit de la guvernare, a trădat mai bine de jumătate din electoratul român, şi-a părăsit ideologia şi s-a aliat în final cu principalul adversar politic”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că au existat nenumăraţi traseişti politici în România ultimilor 25 de ani, dar că mai rar a întâlnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certă şi emblematică ideologie.

„Sunt mâhnit pentru PNL, dar azi, pe de altă parte, sunt extrem de bucuros pentru că acum cinci luni eram singur, anunţând un nou proiect politic, PLR”, a spus Tărceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, candidatura sa la preşedinţia PLR, cât şi a României, este o provocare pentru persoana sa, cât şi pentru partid.

Tăriceanu a vorbit şi despre proiectele sale de preşedinte şi de ţară.

„România are nevoie de un nou proiect politic, de o nouă viziune. România trebuie să ajungă a şaptea putere a Europei”, a susţinut Tăriceanu.

El a mai arătat că este nevoie de o reformă a statului.

„Trebuie să asigurăm ca partid, şi eu ca preşedinte, că veţi fi trataţi corect de către stat, de către Guvern sau de către patroni. Acesta este ţelul meu, o bunăstare bazată pe muncă, pe efort, pregătire, profesionalism”, a spus Tăriceanu.

Sâmbătă, în cea de a doua zi a Congresului Partidului Liberal Reformator (PLR), urmează să fie aleasă conducerea formaţiunii.

În prima zi a Congresului PLR a fost adoptat Statutul partidului.

Vineri, la deschiderea lucrărilor Congresului PLR au participat liderii PSD, UNPR şi PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi, respectiv, Daniel Constantin.

sursa: mediafaxȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Pilu

  sâmbătă, 02.08.2014 at 19:00

  Ce fel de oameni au aderat sau aderă la un astfel de partid fondat de o persoană cu o moralitate care tinde vertiginos spre zero, un sperjur notoriu, divorţat de patru ori, cine votează un astfel de om ca preşedinte ? Şi nu este singurul specimen de acest fel, mai sunt şi la alte partide. Ce nesimţire . Unde mai este moralitatea oameni buni, mai există aşa ceva ? Eu cred că este nevoie urgentă de un cod etic care să reglementeze orice accedere la o funcţie publică, să fie eliminaţi din start astfel de oportunişti.

 2. Un mot

  duminică, 03.08.2014 at 15:16

  E bine ca oamenii fara caracter ies in fata ! Utiu nu aduce la partid mai mult de 20 de voturi ….si alea daca .I-a fraierit pe cei din Cimpeni sa iasa in drum toata vara trecuta si sa strige Jos guvernu si acum se inscrie intr-un partid care defileaza cu Ponta ….sa nu mai vorbim ca pe unde a candidat a adunat cate 10 voturi . E bine !!!! Tariceanu poate sta linistit ….nu va avea voturi in judet !!!!….cu asa „valori” in partid .

 3. Mihai

  joi, 21.08.2014 at 12:06

  Domnule MOT, doresc sa va informez asupra unui mic detaliu: Utiu nu-i nevoit sa aduca in partid nici macar un vot. N-a avut nevoie de sustinere si nici n-a cerut nimic de la oamenii din zona ca sa ajunga unde este acum, in consecinta n-are nicio obligatie fata de nimeni si nici nu trebuie sa demonstreze ceva cuiva. Cei care il cunosc intr-adevar pe Utiu stiu ca a fost, este si va ramane un ecologist. A demonstrat asta in lupta cu RMGC-ul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO Prefectul de Alba face declarații după ce județul a depășit incidența de 3 la mie și intră în Scenariul Roșu

Publicat

Prefectul Nicolae Albu face declarații în contextul creșterii incidenței COVID în județul Alba până la indicele de scenariul roșu.

Reamintim că județul Alba are incidență COVID la 14 zile de 3.06, potrivit datelor comunicate oficial de Grupul de Comunicare Strategică.

Știre în actualizare

Prefectul de Alba spune că marți va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care se vor lua o serie de măsuri.

Prefectul spune că măsurile se vor lua punctual, pe fiecare localitate și se vor intensifica măsurile de control.

Totodată acesta a anunțat că în județ mai există locuri în spitalele COVID, dar și la ATI.

În acest context, măsurile care pot fi aplicate, potrivit legislației în vigoare, sunt intrarea tuturor unităților de învățământ din sectorul preuniversitar în scenariul 3 (roșu) – adică activitate exclusiv online, obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, pe lângă cele interioare, întreruperea activității cu clienții la interior în restaurante, baruri, cafenele, cinematografe. Pentru restaurante/baruri/cafenele se poate permite continuarea serviciilor de catering/take away/delivery.

Astfel de măsuri sunt decise de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

PNL și-a impus cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Alba. Marius Hațegan și Dumitru Fulea rămân adjuncții lui Dumitrel

Publicat

Cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Alba au fost aleși marți în prima ședință de după constituirea noului consiliu.

Este vorba despre Dumitru Fulea și Marius Hațegan, doi reprezentanți ai PNL care de fapt și-au păstrat funcțiile de adjuncți ai lui Ion Dumitrel. 

Reconfirmarea lor în funcție de către majoritatea liberală din noul consiliu județean a fost o simplă formalitate.

Cei doi au fost propuși de altfel chiar de Ion Dumitrel și au fost aleși fără emoții, în condițiile în care liberalii deține 19 posturi de consilieri județeni.

Cei doi au obținut exact 19 voturi.

Alte propuneri făcute de partide:

Marcela Dărămuș – PSD (6 voturi)

Mihail David – USR PLUS (4 voturi)

Petronela Camelia Trîmbițaș (voturi)

Marius Hațegan
Dumitru Fulea
Simion Crețu
Marius Ceteraș
Adrian Negruțiu
Virgil Tătar
Simone Albani – Rocchetti
Raul – Dumitru Chiriac
Cătălin – Răzvan Comșa
Silvia Alina Hărăguș
Tudor Ponoran
Maria Mirela Mocan
Ioan Uțiu
Teodora Adela Bălău
Simona Itu
Ioan Dan Cherecheș
Marcel Simion
Vasile Stănescu
Cristian Barb

PSD

Călin Gheorghe Matieș
Eugenia Marcela Dărămuș
Laurențiu Crișan
Ioan Matei
Petru Romi Dragosin
Corneliu Mureșan

USR

Beniamin Todosiu
Mihail David
Gheorghe Claudiu Nemeș
Marius Nicolae Rof

PMP

Petronela Camelia Trîmbițaș
Filofteia Barstan
Laurențiu Marian Besoi

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incidență de SCENARIU ROȘU în ALBA. Situația cazurilor COVID pe localități, actualizată de Direcția de Sănătate Publică

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat, marți, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ. Este vorba despre situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

În total, la nivelul județului Alba, incidența cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3.06 (anterior 2.95), potrivit DSP.

În perioada 6-19 octombrie 2020, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 1.162 de infectări noi cu coronavirus (anterior 1.119).

Cele mai multe îmbolnăviri sunt în mediul urban, adică 947 (anterior 913), cu incidența de 4.15 (anterior 4.00).

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Aiud – 7.04 (anterior 6.88). La Alba Iulia este de 4.28 (anterior 4.19). La Ocna Mureș este de 6.68 (anterior 6.53).

Incidență peste 3/mia de locuitori mai este la Câmpeni – 5.05 (anterior 4.78), Sebeș – 3.96 (anterior 3.81), Cugir – 3.71 (anterior 3.55).

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba) – în actualizare:

Mediul urban – 947 cazuri noi în perioada 6-19 octombrie – / rata incidenței COVID 4.15.

Localitate – populație – cazuri în perioada 6-19 octombrie – incidența cazurilor COVID-19

Aiud – 25566 – 180 cazuri7.04

Ocna Mureș – 14076 – 94 cazuri 6.68

Câmpeni – 7521 – 38 cazuri5.05

Alba Iulia – 76820 – 329 cazuri4.28

Sebeș – 33042 – 131 cazuri3.96

Cugir – 25884 – 96 cazuri3.71

Teiuș – 7303 – 15 cazuri2.05

Abrud – 5291 – 10 cazuri1.89

Blaj – 20792 – 42 cazuri2.02

Baia de Arieș – 3855 – 5 cazuri1.30

Zlatna – 8032 – 7 cazuri1.42

Mediul rural – 215 cazuri noi în perioada 6-19 octombrie / rata incidenței COVID – 1.42

Localitate – populație – cazuri în perioada 6-19 octombrie – incidența cazurilor COVID-19

Săliștea – 2395 – 18 cazuri – 7.52

Stremț – 2486 – 11 cazuri – 4.42

Ciugud – 3273 – 14 cazuri – 4.28

Cricău – 2016 – 8 cazuri – 3.97

Cut – 1285 – 5 cazuri – 3.89

Unirea – 4980 – 19 cazuri – 3.82

Rimetea – 1012 – 3 cazuri – 2.96

Sohodol – 1693 – 5 cazuri – 2.95

Vințu de Jos – 5525 – 16 cazuri – 2.90

Daia Română – 3141 – 9 cazuri – 2.87

Noșlac – 1834 – 5 cazuri – 2.73

Hopârta – 1160 – 3 cazuri – 2.59

Lunca Mureșului – 2597 – 6 cazuri – 2.31

Rădești – 1315 – 3 cazuri – 2.28

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Transport agabaritic în perioada 21-27 octombrie. Ce traseu va urma în județul Alba. Detalii de la CNAIR

Publicat

CNAIR anunță că, în perioada 21-27 octombrie, un transport cu depășiri ale maselor va tranzita mai multe zone din țară.

Traseul este următorul:

Fieni (jud. Dâmbovița) – DN71 – Sinaia – DN1 – Varianta de ocolire Brașov –  Făgăraș – DN1 – A1 Sibiu – (Sebeș – Deva – n.r.) – DN76 – Intersecția DN76-DJ706A (jud. Hunedoara)

Vehiculul transportă o confecție metalică.

Lățimea maximă a vehiculului este 7.06 m, viteză de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic.

În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate