Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierii care înlocuiesc temporar primarii sau viceprimarii beneficiază de indemnizații mărite. Decizie luată de Guvern

Publicat

bani Conform unei ordonanțe de urgență a Guvernului, consilierii locali care îi înlocuiesc temporar în funcţie pe primari sau viceprimari, în situaţiile în care postul devine vacant sau titularul este suspendat din funcţie vor primi o indemnizaţie majorată, echivalentă cu salariul încasat de aceştia.

Justificarea Executivului este că legislaţia permite, în caz de vacanţă a funcţiei de primar sau viceprimar şi în caz de suspendare din funcţie a acestora, ca atribuţiile să fie preluate temporar de către un consilier local, dar indemnizaţia consilierului rămâne la acelaşi nivel.

În opinia Guvernului, neluarea „măsurilor adecvate” în asigurarea indemnizaţiei aferente funcţiei îndeplinite în situaţia de vacanţă a funcţiei de primar sau de suspendare din funcţie a primarului, respectiv a viceprimarului creează sincope cu efecte negative privind desfăşurarea în bune condiţii a activităţii la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale.

Ordonanţa stabileşte că un consilier local care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de viceprimar, pe perioada exercitării funcţiei, iar în situaţia în care sunt suspendaţi din funcţie, în acelaşi timp, atât primarul, cât şi viceprimarul, consilierul care îi înlocuieşte temporar va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de primar.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax