Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierii județeni au aprobat cumpărarea spațiului „Proiect Alba”. Aici se va muta Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului

Publicat

Consilierii județeni din Alba au aprobat achiziționarea sediului „Proiect Alba” SA, într-o ședință extraordinară organizată vineri, la sediul instituției. Este vorba despre o tranzacție încheiată miercuri, prin care Consiliul Județean a adjudecat trei etaje ale clădirii „Proiect Alba”, contra sumei de aproximativ 600.000 euro. Pe lângă clădire, CJ a purtat discuții pentru cumpărarea terenului aferent, în suprafață de circa 2.000 mp. Decizia privind vânzarea şi modul de valorificare a terenului aparţine proprietarului, SC „Proiect Alba” SA, cu acordul BCR, care deţine ipotecă de rangul I.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Florin Roman, a explicat în ședință că, pe lângă clădire, se intenţionează şi cumpărarea spațiilor de acces parcaje și parcului din fața clădirii. Tranzacția se va finaliza până în luna decembrie, iar în spațiile proaspăt achiziționate se va muta cel mai probabil Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Alba sau o parte din această instituție.

„Eu zic că politica de achiziție a fost una transparentă și oportună. S-a plecat de la o valoare dublă de licitație. Am așteptat momentul prielnic pentru Consiliul Județean. A avut loc acțiunea de vânzare a imobilului, a fost adjudecată de Consiliul Județean, singurul ofertant, la o valoare de circa 600.000 euro, spunem noi o valoare extraordinară pentru acel spațiu. Intenționăm să aducem Direcția de Protecție a Copilului sau segmente din ea”, a explicat Florin Roman.

Directoarea „Proiect Alba” SA, Doina Harda, prezentă la ședință, a asigurat că va fi un partener deschis pentru împlinirea tranzacției în temeiul legii, cu bună credință, însă a refuzat să comenteze alte aspecte ale subiectului.

Proiectul de pe ordinea de zi a ședinței a fost aprobat prin votul consilierilor, cu patru abțineri (ale consilierilor Ioan Dîrzu, Nicolae Pușcă și Virgil Narița de la PSD și a lui Gheorghe Iviniș, de la PDL).

Reamintim că imobilul a fost adjudecat de CJ Alba la cea de-a treia licitație organizată de Direcţia Finanţelor Publice Alba, la prețul de 2.751.400 lei. La prima licitație, prețul de pornire a fost de 5.502.800 lei, iar la a doua licitație prețul a fost redus cu 25%, respectiv 4.127.100 lei. La licitația de marți, prețul de pornire a fost redus cu 50%, iar CJ Alba a fost singurul ofertant.

“Proiect Alba” SA avea la 30 iunie 2012 datorii cumulate la bugetul consolidat al statului în sumă de 1.115.110 lei, din care 758.283 la bugetul de stat, 263.309 la bugetul asigurărilor sociale de stat, 87.976 lei la bugetul asigurărilor de sănătate și 5.542 de lei la bugetul asigurărilor de șomaj. La licitația organizată de DGFP, statul a avut prioritate în recuperarea datoriilor în fața instituțiilor private, dat fiind faptul că imobilul este deja ipotecat la BCR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pilu

    vineri, 02.11.2012 at 22:16

    Oricine cumpara la acest pret facea cea mai buna afacere.Felicitari celor care au castigat licitatia transparenta sau cum o fi fost. In afara de teren, ce se mai scoate la vanzare? Poate vor participa mai muti ofertanti de aceasta data . Ce spun actionarii de aceasta situatie,acum cand toti seamana cu Marinela Nitu ?

  2. Emanuela Rusu

    duminică, 04.11.2012 at 20:33

    Ar fi mai util pentru judetul alba sa aiba un invatamant tehnic de calitate. Tineti Universitatea Tehnica din Cluj la un liceu . Nu va ganditi ca ar merita cei de la Cluj acest spatiu, pentru ceea ce au facut pentru judetul Alba ?

    • Anonim

      luni, 05.11.2012 at 09:30

      Nu ii mai plangeti atat pe cei de la Cluj…ca exista la Cluj cladiri ale Universitatii Tehnice…nu e abslout necesar sa se infiinteze si aici una…e destul ca exista o extensie…si iasa ingineri ca pe banda rulanta care nu au habar cu ce se mananca ingineria…asa ca BRAVO CONSILIUL JUDETEAN!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax