Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Consiliul ASF ar fi decis să bage Euroins în INSOLVENȚĂ prin ridicarea autorizației. Autoritatea, NICI O REACȚIE pe acest subiect

Publicat

Consiliul ASF a decis joi seară să ridice autorizația companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvență. Măsura nu a fost comunicată oficial de ASF, care întârzie o reacție pe acest subiect. 

2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, ”care are 400 de milioane de euro lipsă față de SCR, cerința de capital de solvabilitate”, potrivit unor surse Libertatea.

Vezi și OFICIAL: ASF a retras autorizația de funcționare a Euroins. Ce se întâmplă cu RCA-urile românilor

Întrebată de majoritatea redacțiilor din presa centrală, ASF nu a comunicat nimic oficial, spunând doar că vor trimite vineri un comunicat de presă.

Decizia de a nu comunica induce panică în rândul oamenilor care au asigurare la această companie și ar putea genera în piață creșteri spectacuoase la asigurări.

Pe de altă parte, surse din piață citate de Profit.ro susțin că ASF a decis joi seară să ridice doar autorizația conducerii companiei Euroins, cu posibilitatea formulării către instanță, în perioada viitoare, a unei cereri de intrare în insolvență.

RCA 2023: De ce cresc tarifele la asigurările auto obligatorii. Calcul în funcție de vârstă și tipul de mașină

Reprezentanții Euroins au anunțat doar că nu au primit nici o informare oficială pe acest subiect.

În lipsa cererii insolvenței, varianta este începerea procedurilor de gestionare a companiei de către un administrator temporar, respectiv Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Euroins face parte din Eurohold, unul dintre cei mai mari jucători din economia bulgară şi un grup energetic şi financiar de top în Europa de Sud-Est, cu venituri şi active de câteva miliarde şi peste 7.000 de angajaţi.

Vom reveni cu informații oficiale, atunci când vor fi disponibile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax