Actualitate
Creșteri de preț cu până la 40%: Consiliul Concurenței a analizat scumpirile din sectorul alimentar
Din tot valul de scumpiri din sectorul alimentar, cele mai mari creșteri de preț în 2012 s-au înregistrat la produse din carne și preparate din carne. Mezelurile s-au scumpit cel mai mult anul trecut, cu aproape 40%, potrivit unui raport al Consiliului Concurenţei.
Potrivit raportului Consiliului Concurenţei, care analizează evoluţia preţurilor medii ale reţelelor de retail pentru produsele alimentare de bază, mezelurile au înregistrat cel mai mare procent de creștere a prețurilor (38,3%), iar ouăle au fost singurele care au înregistrat scăderi de preţ, respectiv 37%.
Creşteri importante ale preţurilor în reţelele de magazine au avut loc în 2012 şi la vin (33,61%), pâine (31,45%) şi carne de porc (21,43%). La laptele dulce de consum preţurile au urcat cu aproape 8%, iar la carnea de pasăre cu 5,7%.
Pe categoriile legume/fructe au fost înregistrate creşteri de preţ semnificativ mai mici comparativ cu alimentele de bază şi reduceri pentru 4 din cele 11 produse analizate, în 2012 faţă de 2011. La această categorie, cele mai mari creşteri au fost consemnate la struguri (25,11), roşii (17%) şi pere (15,27%). Merele, cireşele, ceapa şi cartofii au fost mai ieftine în 2012, decât în 2011.
Sursa: Realitatea.net
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pensionar sarac
joi, 07.11.2013 at 14:30
Este din ce in ce mai greu, sa faci fatascunpirilor sa nu faci depresie, atac de panica pana cand vom trai asa noi saraci pensionari, fara privilegi, someri, si bolnavi cronici.23de ani a trecut cu iluzia ca va fi bine odata.DAR NICIODATA CUM SE VEDE.