Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Consiliul Economic și Social DESFIINȚEAZĂ ”Ordonanța Austerității”. A emis un AVIZ NEGATIV pentru pachetul de măsuri fiscale

Publicat

impozite bani taxe

Consiliul Economic și Social DESFIINȚEAZĂ ”Ordonanța Austerității”. Consiliul Economic și Social a emis un aviz negativ pentru pachetul de măsuri fiscale aflat luni pe ordinea de zi a Guvernului.

Informația a fost publicată luni pe contul de Facebook al instituției.

CES arată de exemplu că impozitul de 3% asupra microîntreprinderilor nu se justifică, că efectele pe termen imediat și mediu vor determina o încetinire semnificativă a economiei, că va fi afectată competitivitatea firmelor românești și că timpul alocat pentru dezbatere este derizoriu.

De asemenea, CES consideră că măsurile de reducere a cheltuielilor sunt neconvingătoare pentru că Guvernul și-a propus să colecteze 100 de miliarde de lei din mediul privat și doar 16 miliarde din eficientizarea chletuielior publice.

”Acoperirea deficitului bugetar prin măsuri de creştere a poverii fiscale pentru mediul economic privat s-a dovedit în trecut că au avut un efect contrar, fiind foarte probabil că, în urma acestor măsuri, veniturile la buget să scadă, în loc să crească.

Creşterea fiscalității stimulează tendinţele evazioniste, iar autorităţile statului s-au dovedit până în prezent incapabile să ţină sub control fenomenele evaziunii şi muncii la negru” se mai arată în document.

”În plus, introducerea unui impozit special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare și aplicarea lui la bunurile achiziționate înaintea intrării în vigoare a legii are caracter retroactiv și încalcă principiul securității juridice” mai precizează CES.

Documentul complet poate fi consultat AICI.

Avizele CES sunt strict consultative, dar în mod normal trebuie să se țină cont de ele înainte ca un proiect să treacă de Guvern.

Pachetul de măsuri fiscale prevede posibilitatea creșterii sau introducerii de noi taxe și impozite, fără a mai respecta termenul actual de 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax