Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean al Elevilor Alba îndeamnă elevii să ofere feedback profesorilor de la clasă


Publicat

Deși elevii au câștigat dreptul de a oferi feedback semestrial anonim profesorilor lor, acest lucru s-a întâmplat foarte rar în unitățile de învățământ. La începutul lunii iunie, ministrul Educației a semnat ordinul pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedbackului semestrial, menită să faciliteze dialoguri reale în sălile de la clasă, cu privire la calitatea actului educațional, așa cum este el perceput de elevi.

După încheierea situației școlare, profesorii diriginți vor notifica elevii cu privire la perioada în care vor oferi feedback. Ulterior, beneficiarii direcți ai educației vor completa un formular anonim (în format fizic sau online), care va cuprinde itemi referitori la încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea tehnologiei digitale în cadrul orelor de curs, ritmul de parcurge al materiei și atmosfera generală din cadrul unei ore. Răspunsurile elevilor vor fi ponderate în funcție de participarea lor la ore, iar rezultatele vor fi prezentate într-un raport general pe clasă, dar și într-o dezbatere între elevi și profesorii lor, la începutul semestrului următor, prin care se vor identifica soluții pentru rezolvarea problemelor semnalate în fișele de feedback.

Pe această cale, Consiliul Județean al Elevilor Alba îndeamnă elevii din clasele V-XII/XIII să adreseze profesorului diriginte întrebări cu privire la momentul în care se va acorda feedback cadrelor didactice de la clasă, și să se alăture în creionarea unui sistem de învățământ cu adevărat centrat pe elev și pe nevoile acestuia.

„Considerăm că optimizarea actului educațional reprezintă baza creșterii calității procesului educațional de învățare. Feedback-ul este un instrument necesar pentru asigurarea calității în educație și îmbunătățirea permanentă a actului predării. Conform Statutului Elevului, beneficiarii primari ai procesului instructiv-educativ au dreptul de a oferi feedback semestrial profesorilor, prin fișe anonime. Invităm toți să ofere profesorilor lor o evaluare obiectivă, pentru a identifica principalele nevoi ale acestora”, a declarat Katharina – Gabriela Țîntea, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Atenționare ANM: COD GALBEN de CANICULĂ în ALBA și alte județe, de marți până sâmbătă. Temperaturi de 39 de grade Celsius

Publicat

Meteorologii au emis atenționare Cod Galben de caniculă pentru județul Alba și alte zone din țară.

COD GALBEN: de marți, 27 iulie până sâmbătă, 31 iulie – val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia.

Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Luni, 26 iulie, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Rata șomajului în Alba a ajuns la 3,15%, în ușoară scădere. Peste 5000 de persoane fără loc de muncă, în evidențele AJOFM

Publicat

ajofm alba sediu

Rata şomajului în județul Alba a fost de 3,15%, la finalul lunii iunie, cu 0,14 pp mai mică decât cea din luna anterioară, potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba.

Numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii iunie, 5.315 persoane, a scăzut cu 228 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare. Din totalul şomerilor, 1.871 au fost şomeri indemnizaţi şi 3.444 neindemnizaţi.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii iunie se prezintă astfel: 1.872 şomeri provin din mediul urban şi 3.443 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40-49 de ani (27,30%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 50-55 de ani (20,16%), la polul opus aflându-se persoanele între 25-29 de ani (6,17%).

Structura şomajului pe grupe de vârstă la finele lunii iunie 2021:

sub 25 ani: 399

între 25-29 ani: 328

între 30-39 ani: 1049

între 40-49 ani: 1451

între 50-55 ani: 1072

peste 55 ani: 1016

După nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba 3.784 (71,19%).

Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 1221 (22,97%) din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 310 (5,84%).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șofer din Alba, implicat în ACCIDENT în județul Cluj. Băut la volan, s-a răsturnat cu mașina în afara șoselei

Publicat

Un bărbat din Alba a fost implicat într-un accident rutier la Cluj. A condus, băut, un autoturism, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara șoselei.

Potrivit IPJ Cluj, duminică, 25 iulie, în jurul orei 21.20, în localitatea Viișoara, conducătorul unui autoturism, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Lunca Mureș, județul Alba, care se deplasa pe DJ 150, din direcția Câmpia Turzii spre Ceanu Mare, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile.

La fața locului s-au prezentat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii și cei ai Secției 4 Poliție Rurală.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Potrivit Poliției, nu au fost persoane rănite.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Educației: Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală

Publicat

Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul a transmis că vrea reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din 13 septembrie.

Ideea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către ministerele Sănătății și Educației.

Sorin Cîmpeanu a artătat că 60 la sută din personalul din învățământ este vaccinat.

„Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli.

Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul Educației.

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinați să nu intre la ore, ministrul a spus: „Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”.

Chestionat dacă profesorii care nu sunt vaccinați ar putea fi testați înainte de a intra la ore, ministrul a spus că este posibill să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli. Cîmpeanu a spus că rămâne de văzut cu ce frecvență se va face această testare.

„Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a adăugat ministrul Educației.

Odată cu noul an școlar, în școli vor rămâne valabile o serie de reguli anti-COVID, între care purtarea măștii, distanțarea fizică, aerisirea încăperilor, dar nu și despărțitoarele de plexiglas, care și-au dovedit inutilitatea.

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate