Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consiliul Județean Alba caută un „rege al gunoaielor”, la Centrul de Deșeuri de la Galda de Jos. Licitație de 13 miloane de euro

Publicat

Consiliul Județean Alba caută operator pentru instalațiile de gestionare a deșeurilor din județ, respectiv Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Galda de Jos și stațiile de transfer de la Blaj și Tărtăria, dar și pentru transportul deșeurilor de la stațiile de transfer la centrul de la Galda de Jos. Valoarea contractului este de peste 13,1 milioane de euro iar durata acestuia este de 6 ani.

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind „delegarea prin concesiune a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale realizate în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Alba (Faza 1 + Faza 2)”.

Valoarea totală a contractului este estimată la 63.518.681 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba este implementat în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba”, finanțat prin  POS Mediu și a proiectului „Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba”, finanțat prin POIM.

Pentru implementarea noului sistem integrat de deșeuri, în anul 2009 în județul Alba s-a înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „SALUBRIS” Alba, din care fac parte unitățile administrativ-teritoriale ale județului. Una dintre principalele responsabilități ale asociației este de a monitoriza executarea contractelor de delegare și de a urmări îndeplinirea obligațiilor asumate de operatori și, în conformitate cu mandatul primit, să aplice penalități contractuale.

Astfel, Consiliul Județean Alba organizează procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor realizate prin proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba” și proiectul „Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba”.

Potrivit documentației, infrastructura de deșeuri din județul Alba este compusă din: 

1. Instalații noi realizate prin proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba” și proiectul „Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba”:

– Centru de Management Integrat al Deșeurilor, Galda de Jos – compus din depozit ecologic (capacitate 543.000 mc), stație de sortare (capacitate 42.213 to/an) și stație de tratare mecano-biologică simplă (capacitate 85.566 to/an)

– Stația de transfer deșeuri Blaj (capacitate 15.000 to/an)

– Stația de transfer deșeuri Tărtăria (capacitate 33.044 to/an)

2. Instalații existente realizate de către unele unități adminstrativ teritoriale:

– Stația de sortare Aiud (investiție PHARE)

– Stația de sortare Zlatna (Program pilot pentru reabilitarea zonelor fierbinți, Zlatna și Copșa Mică)

– Stația de transfer Abrud (investiție PHARE)

– Stația de sortare Baia de Arieș (investiție PHARE)

În vederea implementării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, județul Alba a fost împărțit în 4 zone de colectare, zonele 1 și 4 fiind la rândul lor împărțite în sub-zone.

 

Zona 1

– Sub-zona 1.1 – Alba Iulia, Teiuș. Berghin, Ciugud, Cricău, Ighiu, Întregalde, Mihalț, Ohaba, Sântimbru, Stremț

– Sub-zona 1.2 – Aiud, Livezile, Lopadea Nouă, Mirăslău, Ponor, Rădești, Rimetea, Rîmeț

– Sub-zona 1.3 – Ocna Mureș, Fărău, Hopârta, Lunca Mureșului, Noșlac, Unirea

Zona 2

– Sebeș, Cugir, Blandiana, Ceru Băcăinți, Câlnic, Cut, Daia Română, Doștat, Gârbova, Pianu, Săliștea, Săsciori, Șibot, Șpring, Șugag, Vințu de Jos

Zona 3

– Sub-zona 3.1 – Zlatna, Almașu Mare, Meteș

– Sub-zona 3.2 – Abrud, Bucium, Ciuruleasa, Mogoș, Roșia Montană

– Sub-zona 3.3 – Câmpeni, Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Horea, Gârda de Sus, Poiana Vadului, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților, Vidra

– Sub-zona 3.4 – Baia de Arieș, Bistra, Lupșa, Ocoliș, Poșaga, Sălciua

Zona 4

– Blaj, Bucerdea Grânoasă, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Crăciunelu de Jos, Jidvei, Roșia de Secaș, Sâncel, Șona, Valea Lungă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax